Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
március 27.
Előrendelhető a Stranger Things sztárjának első regénye

Előrendelhető a Stranger Things sztárjának első regénye

Előrendelhető újdonság

Millie Bobby Brown neve sokak számára ismerős lehet, a 20 éves brit színésznő az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatában, a Stranger Thingsben debütált, és robbant be a köztudatba hihetetlen tehetségével. Millie Bobby Brown, szereplésével elnyerte a Screen Actors Guild díját, és többször is jelölték Emmy-díjra színvonalas alakításáért. A sorozaton kívül sem tétlenkedik a színésznő, a Netflix Enola Holmes-filmjeinek főszereplőjeként építi tovább karrierjét, és színészi tehetsége mellett emberségből is nap mint nap példát mutat, az UNICEF jószolgálati nagyköveteként lép fel a gyermekek elleni mentális és fizikai erőszak ellen.

A közelmúltban az Alexandra Kiadócsoport gondozásában jelent meg A hercegnő és a sárkány című regény, amelyben Elodie – a filmváltozatban Millie Bobby Brown formálja meg karakterét – Aurea trónörökösének oldalán igyekszik megmenteni népét az azt terrorban tartó sárkánytól. Ám lehet-e bármi esélye egyetlen lánynak a világ legpusztítóbb szörnyetegével és az egész királyság szörnyűséges hagyományaival szemben? Ezúttal a kíváncsi olvasók nem csak a kiadvány lapjain ismerhetik meg a kusza történetet, ugyanis már a Netflix filmadaptációját is megtekinthetik.

A hercegnő és a sárkány

A hercegnő és a sárkány

Evelyn Skye
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.03.05.
Életet az életért. Vért a tűzért.
Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről - avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz...

„Millie Bobby Brownt eddig valószínűleg demogorgonirtó képességeiről ismertük, de a Tizenkilenc lépcsőfokban bizonyítja, hogy íróként is érdemes figyelni rá.”

Entertainment Weekly

Tizenkilenc lépcsőfok

Tizenkilenc lépcsőfok

Millie Bobby Brown
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.04.10.
London, 1942. szeptember. Nellie Morris már alig emlékszik azokra az időkre, amikor nem az eget ellepő német bombázóktól kellett rettegnie. A tizennyolc éves lány jól tudja, mit kell tennie, amikor felüvöltenek a légvédelmi szirénák: felkapja hét éves húgát, és családjával a metróállomásból kialakított közeli óvóhelyre sietnek, ahol...

A sokoldalú színésznő azonban újabb utakat keres, és egy számára eddig teljesen ismeretlen szerepben mutatkozik meg: írói vénája kerül reflektorfénybe. A Tizenkilenc lépcsőfok részben saját családja igaz történetét dolgozza fel, ahol a remény, a félelem, a szerelem és a veszteség négyesének szálai egy kiváló regénnyé szövődnek.

A romantikus mű helyszíne London, ahol a második világháború alatt folyamatos légi csapásoktól rettegve menekül Nellie Morris családjával egy metróállomásból kialakított óvóhelyre. A szorongással teli napokon egy amerikai pilóta, Ray személyében megmutatkozni látszik a remény a békés életre Nellie számára, de ehhez először életben kell maradnia a katasztrófák közepette. Ám miközben jövőjét tervezgeti Rayjel, egy légiriadó alatt szörnyű katasztrófa sújt le. Megtalálhatja magában az erőt az újrakezdésre?