Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 6.
Ezek a könyveink is esélyesek Az Év Könyve 2022 díjra!

Ezek a könyveink is esélyesek Az Év Könyve 2022 díjra!

A könyves világ hírei

Az irodalmi díj, amely az olvasókról szól. Amely rólad szól.

Az Év Könyve irodalmi közönségdíj először 2022-ben került megrendezésre – hagyományteremtő céllal.

Célja, hogy teret és hangot adjon annak a rengeteg embernek, akiket az olvasás szeretete köt össze Magyarországon. Az Év Könyve díjra a szerzők és a kiadók mellett az olvasók is jelölhetik kedvenc olvasmányaikat, majd három szavazási körön keresztül semmi más nem számít, mint az olvasók támogatása.

December 11-ig van lehetőségetek kiválasztani kategóriánként azt a könyvet, amit a legérdemesebbnek tartotok a díjra. További részleteket a versennyel kapcsolatban ITT olvashattok. A nyertesek eredményhirdetésére december 16-án kerül sor.

Engedjétek meg, hogy a továbbiakban a kiadócsoportunk gondozásában döntőbe jutott több tucat könyvből most bemutassuk néhány kiemelt büszkeségünket.

Lidia Maksymowicz: A kislány, aki képtelen gyűlölni

Történelmi regény kategória egyik kiemelt versenyzője egy hátborzongató eseménysorozatot elevenít meg a sorok között.

„Elaltatnak, amikor Mengeléhez visznek, így nem emlékszem rá, mi történik ott velem. A testem beszél hozzám, ő árulja el, mit műveltek velem.”

Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak… és most papírra vetette az átélt borzalmakat.

A kislány, aki képtelen gyűlölni

A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia Maksymowicz
Alexandra Kiadó (A)
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak. Hithű katolikus édesanyja a német invázió legelső napjaiban csatlakozott a fehérorosz ellenállókhoz, és az erdőkben rejtőzött el lányával.

George R. R. Martin: Tűz és vér

Úgy gondolom, már nem kell az elejéről bemutatnunk a következő versenyzőnket, hiszen akár könyveket bújva vagy a tv előtt ülve sokfelé találkozhattatok vele. Szinte biztosan mindnyájan hallottatok már a nagy sikerű Trónok harca, és mostanra hasonlóképpen befutott Sárkányok háza sorozatról. A fantasy és sci-fi kategória egyik legesélyesebb döntőse a Targaryen-ház előzménytörténetét mutatja be, szintén a méltán népszerű fantasyíró, George R. R. Martin kiapadhatatlan tollából.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

Mary Berry: Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

A szakácsművészet nagyasszonya minden recept végén megosztja velünk a siker kulcsát, és a szokásosnál is részletesebben, lépésről lépésre vezeti végig az olvasót az étel elkészítésének folyamatán. Ha bevetjük Mary fortélyait, biztosak lehetünk benne, hogy rövidesen minket faggatnak majd a tökéletes ételek titkáról. Mary Berry meghatározó, nemzetközileg elismert alakja a konyhaművészet világának, és szakácskönyve jó esélyekkel indul a versenyben, hogy kikiáltsuk az év legjobb gasztronómiakönyvének.

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

Mary Berry tökéletes fogásai lépésről lépésre

Mary Berry
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.12.
Mary Berry receptjei sosem okoznak csalódást Mary Berry az összes apró trükköt ismeri, amelyek révén ételeinket ellenállhatatlanul finommá tehetjük. Tudja, mitől lesz kívül ropogós, belül szaftos a mázas sonka, mi a pillekönnyű gyümölcsös muffin titka, és mi varázsolja a tésztaszószt csodálatosan krémessé.

Valérie Perrin: Másodvirágzás

Az Európa Kiadó gondozásában látott napvilágot a magyar fordításban az utóbbi évek legnagyobb példányszámban elkelt francia sikerregénye. 26 nyelvre fordították le, Franciaországban több mint egymillió példányt adtak el belőle, Olaszországban a 2020-as, karanténban töltött év legnépszerűbb könyve volt, és számos irodalmi díjat nyert. A külföldi szépirodalom kategória első helyéért induló könyv nemzetközi sikerei után most Magyarországot is meghódítja.

Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.

100 Grimm-mese

Mely másik mű lehet érdemesebb az Év Gyerekkönyve díjra, mint a 200 éves múltra visszatekintő, 100 különböző, válogatott mesékből álló Grimm-gyűjtemény?

Az Alexandra Kiadó most újra összegyűjtötte, és újból papírra vetette nektek a régi Grimm-klasszikusokat.

Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas, Hüvelyk Matyi, Csipkerózsika, Holle anyó és még számos régi ismerős elevenedik meg a könyv lapjain. A gyönyörűen illusztrált 100 Grimm-mese árnyalt, ám világos tanításokat közvetít jóról és rosszról, becsületről és bátorságról, hűségről, barátságról és szeretetről. Mesék, melyekkel szinte mind találkoztunk már valamilyen formában, és most hosszú évtizedekkel később lehetőséget kaptunk, hogy eljuttassuk az új nemzedék számára is.

100 Grimm-mese

100 Grimm-mese

Alexandra Kiadó (A)
100 mese
A gyönyörűen illusztrált 100 Grimm-mese árnyalt, ám világos tanításokat közvetít jóról és rosszról, becsületről és bátorságról, hűségről, barátságról és szeretetről. A több mint 200 éves mesék ma is elevennek és aktuálisnak hatnak.