Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 5.
Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnődnek

Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnődnek

Könyvajánló

Szeretnéd a legjobb barátnődet egy igazán jó ajándékkal meglepni az ünnep alkalmából, de még nem jöttél rá, hogy pontosan mi is lenne az? De tudod, hogy él-hal a romantikus történetekért, vagy az igazán lebilincselő thrillerekért rajong, akkor ezeken a könyveken érdemes lehet elgondolkodnod. Ezzel az összeállításunkkal szeretnénk segíteni, hogy megtalálhasd a karácsonyfa alá legjobban illő könyvet, ami igazi élményekkel gazdagítja majd a kedves megajándékozottat.

Andrea Bartz: Itt sem voltunk

Egy utazás a varázslatos Chilébe, két barátnő, két halott utazó és újra visszatérő lidércek. A The New York Times bestsellerszerzőjének legújabb thrillere felteszi a kérdést: mi mindent nézel el a legjobb barátnődnek? Esetleg a gyilkosságot is? Két gyanús eset után kezd egyre inkább kikristályosodni, hogy Emily legjobb barátnője talán nem is az, akinek a hosszú ismeretségük alatt megismerte. A kérdés az, hogy a közös múltjuk előli menekvésnek milyen ára van.

„Egy hátizsákos kirándulásnak halálos következményei vannak, ebben a kísérteties pszichológiai thrillerben… csábító helyszínekkel, hitchcocki feszültséggel és talán a legjobb női főszereplőpárossal Thelma és Louise óta.” – BookPage

Itt sem voltunk

Itt sem voltunk

Andrea Bartz
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.11.
Emily nem is akarhatna többet az élettől: a festői szépségű chilei hegyeket járja legjobb barátnőjével, Kristennel szokásos éves túrájukon, és barátságuk erősebb, mint valaha. Ám lakosztályukba visszaérve vér és törött üveg fogadja. Mint Kristen elmondja, az aranyos túrázó, akivel összemelegedett útjuk során, megtámadta őt, és önvédelemből végeznie kellett vele.

Gigi Griffis: A császárné

Egy történet, ami a császári fényben pompázó Bécs világába repíti az olvasóját, miközben önmagunk kereséséről, szerelemről és önmagunk megtalálásáról tanít. Szerelmi háromszög, intrika, mindez egy olyan történetben, melynek főszereplője Sisi, az egész világ által ismert és szeretett császárné.

A császárné című sorozat nemrég meghódította a Netflixet és a magyar nézők szívét is, így ha a barátnőd szívesen tölti az idejét a tévéképernyő előtt, Gigi Griffis könyve, amelyet ez a sorozat ihletett, ideális ajándék lehet számára!

A  császárné

A császárné

Gigi Griffis
Európa Könyvkiadó, 2022.10.26.
A Császárné lebilincselő, színes és modern mese a szerelemről és önmagunk megtalálásáról – akár még Európa egyik legnagyobb udvarában is, amely tele van szabályokkal és megannyi kötöttséggel. 1853-ban járunk, amikor a kérők által ostromlott bajorországi Erzsébet (Sisi) megfogadja, hogy megvárja azt az elsöprő szerelmet, amiről a költők írnak.

Réz Anna: Mardos

Barátnőd is hajlamos halogatni a mindennapos teendőket? Esetleg nyomasztja a klímaválság? Vagy a gyerekei miatt szokott szorongani?

Réz Anna filozófus sok humorral és mély megértéssel ered a bűntudat nyomába, hogy miért mardosnak bennünket ugyanazok a szorongások, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy nem vagyunk velük egyedül. Filozófiai ismeretterjesztő, ami megnevettet és beszélgetni késztet. Hétköznapi példákból, sokunk által érzett bűntudatból és szégyenérzetből kiindulva rajzolódik ki a hátterében meghúzódó filozófia. Beszélgetésindítónak is tökéletes lehet!

Mardos

Mardos

A bűntudatról kilenc fejezetben

Réz Anna
Európa Könyvkiadó, 2022.09.21.
Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele?

Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb

Louise le Blanc, a renegát boszorkány, és Reid, a könyörtelen boszorkányvadász életét egy kényszerházasság köti össze, ami szép lassan szerelemmé kezd átformálódni. Azonban házasságuk mögött egy titok húzódik. Reid nem tudja, hogy felesége egy egykori boszorkány. Eközben az Egyház és a boszorkányok között dúló ősi háború új erőre kap, így Lounak már nemcsak férjétől, hanem saját fajtájától is óvnia kell titkát.

A fiatal amerikai szerző, Shelby Mahurin Kígyó & Galamb című, titkokkal, fondorlatokkal, mágiával és lassan fellobbanó, tiltott szerelemmel átszőtt első regénye óriási sikerrel debütált 2019 szeptemberében, az amerikai sikerlisták meghódítása után pedig hazánkban is nagy örömmel fogadta az olvasóközönség. Ezernél is több tiltott szerelemről szóló történetet ismerünk Shakespeare Romeo és Júliájától kezdve Bella és Edward folytonos kísértéssel és csábítással küzdő kapcsolatáig, olyat azonban még garantáltan nem olvastunk, mint Louise és Reid apránként kibontakozó románca egy ősi háború árnyékában.

Kígyó & Galamb

Kígyó & Galamb

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.05.28.
Kígyó & Galamb
Louise le Blanc két évvel ezelőtt tagadta meg a mágiát, és menekült el boszorkánytársai közül Cesarine városába, ahol abból él, amit el tud emelni. A boszorkányokra vadásznak, és ha az Egyház sikerrel jár, akkor máglyán végzik.

Julie Johnson: Többé nem beszélünk

Egy érzelmekkel teli, szívszorító történet barátságról, szerelemről, két ember kapcsolatának folyamatos változásáról. Jo és Archer hosszú ideje tartó barátsága örökre megváltozhat, amikor a lány ráébred, hogy érzelmei nem csak barátként fűzik Archerhez. De arra ő maga sem számít, ami vallomása után következik.

A Többé nem-sorozat első kötete egy szívszorító történet az első szerelemről, a második esélyről, és arról, milyen messzire megyünk, hogy egymásba kapaszkodjunk, amikor minden szétesik. Ideális ajándék lehet a romantikus történetek rajongóinak!

Többé nem beszélünk
Romantikus-erotikus

Többé nem beszélünk

Julie Johnson
Pioneer Books
Sosem fogom elfelejteni, ahogy arra a lányra néztél. - Hogyan? - Mintha ő volna a fény a legsötétebb alagút végén.
Jo és Archer a legjobb barátok, amióta csak az eszüket tudják. Szövetségesei, támaszai, cinkosai egymásnak, de a tizennyolcadik születésnapjuk nyarán valami megváltozik. A lány ráébred kötődése valódi mivoltára: Archer élete szerelme.