Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 11.
Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnőidnek

Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnőidnek

Könyvajánló

A legjobb barátnőihez mindenkit különleges kapcsolat fűz – a legszerencsésebbek pedig kész barátnőhadsereggel rendelkeznek. A karácsonyi ajándékválasztás azonban sokszor akkor sem egyszerű, ha nagyon jól ismered azt, akinek az ajándékokat szánod.

Ha barátnőid is legalább annyira szeretnek olvasni, mint te, gazdagítsd a könyvespolcukat egy-egy új darabbal! Az alábbiakban az idei megjelenésekből válogattunk.

1. Emily Gunnis: Az elveszett gyermek

1960. A 13 éves Rebecca indulatos apjától rettegve tölti életét. Egy viharos éjszakán egy idegen kopogtat ajtajukon. A lány az emeletről hallgatja a heves vitát, amely végén édesanyja és édesapja holtan hever a földön, a harmadik félnek pedig semmi nyoma. Csakhogy senki sem hisz neki, amikor azt állítja, hogy egy idegen jelent meg az éjszakában.

2014-ben az újságíró Iris egy beteg csecsemőjével megszökött nő történetén dolgozik. A nyomok egy tengerparti házhoz vezetnek: oda, ahol édesanyja, Rebecca tanúja volt szülei brutális halálának. Hogy megoldja az ügyet, Irisnek először a saját családjának múltját kell felderítenie.

Évtizedekre eltemetett tragédia, szörnyű családi titkok – kell ennél több egy borongós, téli esti bekuckózáshoz?

Az elveszett gyermek

Az elveszett gyermek

Emily Gunnis
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.30.
Emmily Gunnis, a Magyarországon is nagy sikert aratott A lány a levélből írójának új műve szívszorító történet egy évtizedeken át a mélybe eltemetett tragédiáról és egy szörnyű családi titokról.

2. Helen Fielding: Bridget Jones – A szinglibiblia

A 20. század tíz legmeghatározóbb regénye közé sorolta a The Guardian a Bridget Jones naplóját. Nem véletlenül: Bridget Jones önironikus naplójegyzeteivel – modern, dolgozó nőként, túlzott alkohol- és kalóriabevitelével, nikotinfüggőségével, állandóan az Igazi Nagy Őt keresve a hibái ellenére is szerethető karakter. Helen Fielding hősnője révén igencsak rátapintott az egyedülálló, harmincas éveit taposó nők problémáira, s nagy érzékenységgel, egyben kacagtató humorral ábrázolta csetlés-botlásaikat, küzdelmeiket a mindennapok zűrzavarában.

Bridget Jonesnak ott a helye minden modern nő könyvespolcán. Ha pedig végeztetek az olvasással, már indíthatjátok is a filmeket egy igazi csajos estéhez!

Bridget Jones
Akciós filmes kedvencek

Bridget Jones

A szinglibiblia - Jubileumi díszkiadás - Mert megérdemled!

Helen Fielding
Európa Könyvkiadó, 2021.09.22.
A 20. század tíz legmeghatározóbb regénye közé sorolta a The Guardian a Bridget Jones napló-ját. Az 1996-ban megjelent első rész és az 1999-ben ezt követő Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!

3. Lynette Rice: A műtő másik oldalán – A Grace klinika kulisszatitkai

A Grace klinika minden idők egyik legsikeresebb televíziós drámája, tízmilliókat szegez a képernyő elé immár másfél évtizede.

A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a sorozat kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal. Új nézőpontokból ismerhetjük meg a Grace klinikát övező sikereket és botrányokat, valamint újra átélhetjük a megosztó, vicces vagy épp szívszorító pillanatokat.

A műtő másik oldalán

A műtő másik oldalán

A Grace klinika kulisszatitkai

Lynetta Rice
Alexandra Kiadó (A), 2021.12.01.
A Grace klinika új részeit nézők tízmilliói várják türelmetlenül több mint másfél évtizede. A műtő másik oldalán cenzúrázatlan betekintést enged a sorozat kulisszatitkaiba, és az exkluzív interjúkötetben a sorozat szinte teljes alkotógárdája megszólal.

4. Mary Ann Marlowe: Könyvízű szerelem

Karácsonykor sem maradhat el a romantika! Kalauzold el barátnődet (vagy akár saját magadat is) egy szexi könyvklubba!

A kezdő írót és könyvesbolt-tulajdonost, Maddie Hansont egykori vőlegénye fél éve hagyta faképnél az oltárnál, azóta pedig csak könyvklubja és bimbódzó irodalmi karrierje foglalkoztatja. A legújabb regényéről írt kritikájában egy Ezüst Róka nicknevű blogger azzal vádolja, hogy gőze sincs az igazi szenvedélyről. Maddie úgy dönt, itt az ideje visszamerészkedni a könyvek lapjairól a valódi románc világába. És mi lehetne erre alkalmasabb terep egy könyvklubnál? Választékból nincs hiány: rockzenész, professzor, megértő gyerekkori barát, ráadásul Ezüst Róka is flörtölő e-mailekkel bombázza.

Könyvízű szerelem

Könyvízű szerelem

Mary Ann Marlowe
Pioneer Books, 2021.11.02.
A kezdő író és könyvesbolt-tulajdonos, Maddie Hanson köszöni szépen, jól van: egykori vőlegénye fél éve hagyta faképnél az oltárnál, azóta pedig csak könyvklubja és bimbódzó irodalmi karrierje foglalkoztatja.

5. Ferrandi: A cukrászművészet nagykönyve

Mindannyiunknak van egy barátnője, aki él-hal a gasztronómiáért, és rendszeresen egyedi, ízletes fogásokkal örvendezteti meg a társaságot. Számára tökéletes meglepetés lehet, ha a francia gasztronómia csúcsán elhelyezkedő Ferrandi tanáraitól leshet el egyet s mást.

A cukrászművészet nagykönyvében omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége kapott helyet. Legyen akár lelkes kezdő vagy vérprofi a megajándékozott, a kötet segítségével olyan édességeket készíthet, amikkel elbűvölhet mindenkit – úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva!

A cukrászművészet nagykönyve

A cukrászművészet nagykönyve

Ferrandi
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.22.
Omlós croissant-ok, leheletnyi vékonyságú krémeslapok, mennyei macaronok és a legjobb francia cukrászmesterek megannyi különlegessége: A cukrászművészet nagykönyvéből a mesterség minden fogását elsajátíthatják a törekvő cukrászok, legyenek akár lelkes műkedvelők, vagy a legjobbaktól tanulni vágyó profik.