Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. augusztus 7.
Némi rivalizálás van a készülőben lévő A Gyűrűk Ura-előzménytörténet és a Sárkányok háza között

Némi rivalizálás van a készülőben lévő A Gyűrűk Ura-előzménytörténet és a Sárkányok háza között

Megfilmesítés

Augusztus 22-én érkezik az új Trónok harca-előzménysorozat, a Sárkányok háza; A hatalom gyűrűi, azaz A Gyűrűk Ura előzménysorozata pedig szeptember 2-án debütál az Amazon Prime Video-n. A rajongók mindkét esetben türtőztethetetlen izgalommal várják a megjelenést, főleg, hogy a kedvcsináló előzetesek sorban korbácsolják egyre magasabbra és magasabbra a várakozást körülvevő feszültséget.

Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a nézők várakoznak izgatottan: George R. R. Martin, Westeros megálmodója szerint kifejezetten érezhető némi rivalizálás a két sorozat között.

„Remélem, mindkét sorozat sikeres lesz. Én elég kompetitív vagyok, szóval remélem, hogy a mienk még sikeresebb. Ha ők hat Emmy-díjat nyernek – és remélem, hogy így lesz –, akkor azt is remélem, hogy mi hetet nyerünk” – nyilatkozta az író a Santa Fe-i Irodalmi Fesztiválon.

Arról, hogy vajon melyik sorozat ér majd el áttörőbb sikereket, egyelőre csak találgatni lehet. Azt hinnénk, hogy lesz időnk elmerülni az egyik sorozatban, majd nyitottan állni a másik újdonsághoz, azonban a két sorozat megjelenési dátumai között igen kevés idő telik majd el. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg egyik fantasyvilágból ugorhatunk a másikba – ami az igazi kalandoroknak természetesen nem okozhat gondot.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.
A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.