Nincs engedélyezve a javascript.
263514045_10158862629562635_5683411307402082107_n.jpg
Matyi Alexandra
március 4.
Tavaszindító könyvajánló kiadóvezetőnktől

Tavaszindító könyvajánló kiadóvezetőnktől

Könyvajánló

Kedves Olvasóink!

 

Az elmúlt két hónap mérsékelt nyugalma után most újból elindult egy mozgalmasabb, rengeteg izgalommal, előkészülettel, egyeztetésekkel és megjelenésekkel teli periódus az Alexandra Kiadócsoport életében. Minden percét élvezem ezeknek az időszakoknak, hiszen a munkámba (ami egyben a szenvedélyem is) belefektetett energia és figyelem rövid időn belül megtérül, rengeteg pozitív visszajelzés ér, ami még tovább ösztönöz engem. Végtelenül hálás vagyok nektek, akik a mai felgyorsult világunkban időt szántok egy minőségibb feltöltődésre, akik nem az instant pillanatokat keresitek, hanem a könyveink által adott élményeket és értékeket erősítitek. Hiszem és bízom abban, hogy az erre való igény tovább növekszik majd, és ezzel egyenesen arányosan az értő és könyvszerető olvasók tábora is. 

Nem is szaporítom a szót, irányuljon hát a fókusz a frissen megjelent és az előrendelhető köteteinkre! 

Millie Bobby Brown számos újdonságot tartogat így rögtön az év elején, hiszen hamarosan két könyv is a könyvesboltok polcaira kerül, melyekhez köthetjük a nevét. A hercegnő és a sárkány történetében egy apró fejedelemség örökösnőjeként küzd a viszontagságokkal, a népét fenyegető sárkánnyal és királyságának bebetonozott és elavult hagyományaival szemben. A történetből kiderül, hogy vajon képes-e leküzdeni a fiatal lány a rá váró nehézségeket.

A hercegnő és a sárkány
Toplista

A hercegnő és a sárkány

Evelyn Skye
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.03.05.
Életet az életért. Vért a tűzért.
Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről - avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz...

A tehetséges 20 éves brit színésznő azonban nem elégszik meg a kiváló filmszerepek sokaságával, így saját maga által írt könyvét is nemsokára a kezünkben tarthatjuk. A Tizenkilenc lépcsőfok nem egy könnyed olvasmány, bár a gyengéd érzelmek itt is helyet kapnak majd. Az igaz történetet alapján íródott regény a második világháború legnagyobb angliai civil katasztrófáját dolgozza fel, amelynek borzalmait átszövi egy romantikus szerelmi szál. 

Tizenkilenc lépcsőfok
Toplista

Tizenkilenc lépcsőfok

Millie Bobby Brown
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.04.10.
London, 1942. szeptember. Nellie Morris már alig emlékszik azokra az időkre, amikor nem az eget ellepő német bombázóktól kellett rettegnie. A tizennyolc éves lány jól tudja, mit kell tennie, amikor felüvöltenek a légvédelmi szirénák: felkapja hét éves húgát, és családjával a metróállomásból kialakított közeli óvóhelyre sietnek, ahol...

És ha már a romantika irányába kanyarodtam, rögtön meg is ragadom az alkalmat, hogy megemlítsem: Lucy Score Knockemout-sorozatának befejező része már elérhető, ezzel végleg pont kerül a nyughatatlan kisváros történéseire. Az írónő a harmadik részben sem okoz csalódást, utánozhatatlan stílusa, atmoszférateremtő képessége, a karakterek egyéni megformálása minden alkalommal magával ragadja az olvasót.

Külön öröm, hogy a több millió példányban elkelt trilógiának sikere mellett az MGM Studios csapata sem tudott elmenni, így a közeljövőben már sorozatként is élvezhetjük a Morgan család körül zajló kusza események sokaságát. 

Amit magunk mögött hagyunk

Amit magunk mögött hagyunk

Ennek a rosszfiúnak nem jár a boldog befejezés

Lucy Score
Pioneer Books, 2024.02.29.
Knockemout
Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…
Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.
Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Azonban nem csak ezeket a megjelenéseket övezi hihetetlen érdeklődés, hiszen a napokban jelent meg a Szerelem Auschwitzban, amely két szerelmes fiatal reménnyel teli 13 napjáról szól a földi pokolban. Bár az események szomorú fordulatot vesznek, azonban a regény mondanivalója mindenképpen pozitív életszemléletre sarkallja az olvasót. 

Szerelem Auschwitzban

Szerelem Auschwitzban

Tizenhárom nap boldogság a halál kapujában

Francesca Paci
Alexandra Kiadó (A), 2024.02.22.
Az auschwitzi szerelmesek története mesébe illő is lehetne, ám teljes egészében igaz: két fiatal Auschwitz poklában talál egymásra, esik szerelembe, majd tizenhárom nap erejéig a boldogságot is megízlelik, mielőtt történetük tragikus véget ér.

A fantasyimádók újabb jó hírrel gazdagodnak, hiszen a méltán népszerű amerikai írónő, Tracy Wolff Sóvárgás-sorozatának újabb, azaz ötödik része már az előrendelhető könyveink táborát erősíti. A Kísértésben tovább bonyolódnak a szálak, és azt is megtudhatjuk, Grace hogyan élte meg a Katmere Akadémián töltött időszakot, és miként találtak egymásra Hudsonnel. Tracy Wolff képzelete szinte határtalan, így garantált az izgalom, a furcsábbnál furcsább lények megjelenése és a kiszámíthatatlan fordulatok sokasága. 

Kísértés
Kiadóvezetőnk kedvence

Kísértés

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.04.16.
Sóvárgás
Végre fény derül arra, mi történt Grace-szel abban a néhány hónapban, amelyről semmi nem maradt meg az emlékezetében… Miután a lány megpróbálta megvédeni szerelmét akár az élete árán is, egy sötét szobában eszmél. Nem tudja, hol van, hogyan került ide, és ami még ennél is rosszabb, nincs egyedül.
Sóvárgás

Sóvárgás

Tracy Wolff
Vonzódás

Vonzódás

Tracy Wolff
Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff

Pip Williams újdonsága, az Elveszett szavak szótára alapos kutatómunkával megírt regény, érdekes korrajz a 19–20. század fordulójának brit viszonyairól, az Oxford English Dictionary megszületéséről és a feminizmus hajnaláról. Megosztanék veletek egy apró részletet a regényből, amely nagyon megfogott. Azt hiszem, mindannyiunknak ezt a gondolatot lenne szükséges követnünk ahhoz, hogy egy boldogabb jelenben élhessünk:

„Nem dönthetünk mindig úgy, ahogyan szeretnénk, de megpróbálhatjuk kihozni a legjobbat abból, ami jut nekünk. Ügyelj rá, hogy ne rágódj a múlton!”

Elveszett szavak szótára

Elveszett szavak szótára

Pip Williams
Pioneer Books, 2024.04.10.
Esme a szavak világába született. Az anyátlan, javíthatatlanul kíváncsi lány a Scriptoriumban, azaz egy oxfordi hullámlemez sufniban tölti a mindennapjait, ahol lexikográfus édesapja és megszállott munkatársai az első Oxford English Dictionaryn dolgoznak. A vállalkozás elképesztően ambiciózus: az óriási szótár a tervek szerint...

Szeretnék kiemelni két, az Európa Könyvkiadó gondozásában hamarosan megjelenő és már megjelent könyvünket. Háy János a magyar irodalmi élet megkerülhetetlen alakja, rendkívül termékeny író, költő újabb nagyszerű könyvével teszi még értékesebbé és színesebbé a magyar kultúrát. A Boldog boldogtalan egy olyan regény, amelyben történetek adják át a stafétát újabb történeteknek, Háy János senkihez sem hasonlítható hangvételében. 

Boldog boldogtalan
Kiadóvezetőnk kedvence

Boldog boldogtalan

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2024.03.25.
Ennek a könyvnek nyolcmilliárd ember a szereplője, köztük két töritanár, három színésznő, három magyartanárnő, két pszichológus, egy sátoraljaújhelyi könyvtáros és maga az elbeszélő is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállat. Egy regény, amelyben történetek adják át a stafétát újabb történeteknek.

A másik egy igen komoly, általános jelenséget feldolgozó könyv, amelyben megismerhetjük, hogy milyen nehéz együtt élni az autizmussal, még abban az esetben is, ha az ember egy rendkívül elfogadó társadalomban éli a mindennapjait. Clara Törnvall Autisták – a spektrumon élő nőkről című könyvében a legszemélyesebb, saját példáin keresztül mutatja meg azt a világot, amelyben ő is él, hiszen maga is küzd a betegséggel.

Autisták  - a spektrumon élő nőkről

Autisták - a spektrumon élő nőkről

Clara Törnvall
Európa Könyvkiadó, 2024.03.07.
Fordította: Harrach Ágnes

Picit elkanyarodnék az eddig felsorolt olvasmányoktól, és szeretném felhívni a figyelmeteket a Lux Kiadó hamarosan megjelenő könyvére, amely egy igazán hiánypótló kiadvány.

Nagy boldogság, hogy a magunkénak tudhatjuk az első magyar nyelvű karmapaéletrajz megjelenését. 

Tartalmában nemcsak a tibeti buddhizmus egyik legfontosabb, Orgyen Trinli Dordzse, a 17. karmapa vezetőjének tanításaiból nyújt ízelítőt, de bepillantást enged az Indiába szakadt tibeti diaszpóra életébe is. Tanításai lényegre törőek, érvei szigorúan logikusak, és megvan az a rejtelmes képessége, hogy képes az ősi bölcsességeket relevánssá tenni a modern világ számára.

A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

Cering Namgyal Khorca
Lux Kiadó
„Éles eszű, és noha időnként magába zárkózik, csípős élceiről is híres, melyekkel meg szokta nevettetni hallgatóságát. Tanításai lényegre törőek, érvei szigorúan logikusak, és megvan az a rejtelmes képessége, hogy képes az ősi bölcsességeket relevánssá tenni a modern világ számára.”

Bízom benne, hogy felkeltettem az érdeklődéseteket az újdonságaink iránt, ezzel még tovább erősítve a lelkes könyvszerető közösséget! Én mindenképpen azon leszek továbbra is, hogy a lehető legszínesebb palettát kínáljam számotokra. 


Szeretettel: Matyi Alexandra