Nincs engedélyezve a javascript.
Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram

Mindig is szerettél volna íróvá válni, esetleg régóta pihen egy novella vagy regényrészlet a fiókodban, de segítségre lenne szükséged ahhoz, hogy kiadásra érdemes művé fejleszd?

Most megadjuk a kezdőlökést! A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram lehetőséget ad kezdő íróknak, hogy megmutassák a tehetségüket, és profi szerkesztők segítségével olyan alkotássá fejlesszék irományaikat, amelyek a könyvesboltok polcairól köszönhetnek majd vissza.

Eredményhirdetés

Gratulálunk a nyertes pályázónak, és a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram minden résztvevőjének!
Ezúton is köszönjük, hogy ilyen sokan bizalmat szavaztatok nekünk idén! Hamarosan újra találkozunk...

A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 5 döntős alkotása:

 1. Url Izabell: A teheráni csecsemő
 2. Hidas Bence: Vörös fenyők
 3. Kiss Virág Luca: Drága Tommy
 4. Martha Strong: Kalliopé
 5. Moira Hardy: Világok Őrei - Ansar

 • Leadod a hiánytalanul kitöltött Jelentkezési formanyomtatványt, a motivációs leveledet és a novellád/regényrészleted. Jelentkezési határidő: 2021. február 28.
 • Minden beküldött és a formai követelményeknek megfelelő alkotás kikerül a Moobius felületére, ahol az oldallátogatók szavazhatnak rá. A novellák/regényrészletek abban a formában kerülnek megosztásra, ahogyan a pályázati anyagban leadásra kerültek. A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó hozzájárul a novella/regényrészlet megosztásához. Szavazás határideje: 2021. március 31.
 • A 15 legtöbb szavazatot szerző alkotást az Alexandra kiadócsoport szerkesztői átnézik, és előre meghatározott szempontok mentén értékelik. A szerkesztőségi értékelés határideje: 2021. április 29.
 • 2021. április 30-án kihirdetésre kerül a Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram 5 döntős alkotása.
 • A döntős pályázók bekerülnek a Moobius mentorprogramjába, melynek keretein belül összesen 5 alkalommal tanácsadáson vehetnek részt egy profi szerkesztővel, aki segít irományuk továbbfejlesztésében. A mentorálás vége: 2021. június 30.
 • 2021. június 30-án leadásra kerülnek a végleges, profi szerkesztő segítségével továbbfejlesztett novellák/regényrészletek.
 • A Moobius Kortárs Irodalmi Verseny és Mentorprogram eredményeinek kihirdetése: 2021. július 31. A nyertes pályázó műve könyv és/vagy e-könyv formájában kerül kiadásra.