Nincs engedélyezve a javascript.
A Moobius társadalmi felelősségvállalása

Az olvasás mindenkié

Az olvasás létfontosságú boldogságunk és társadalmi boldogulásunk szempontjából. Számtalan kutatás bizonyítja, hogy az olvasás csökkenti a stresszt, javítja a memóriát, fejleszti az íráskészséget, bővíti a szókincset, segíti a társadalmi beilleszkedést és mobilitást, jó hatással van a kreativitásra és az empátiára. Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos minél hamarabb átadni az olvasás szeretetét a fiatal generációknak, ahogy azzal is,hogy a társadalmi egyenlőtlenségek különösen súlyosan érintik a gyerekeket. Épp ezért a Moobius csapata küldetésének tekinti, hogy a rászoruló gyerekekkel az iskolai könyvtárak támogatása révén ismertesse meg az olvasás örömét és annak minden jótékony hatását.

Mindennek jegyében könyvekkel segítjük a kezdeményezésünkhöz csatlakozó iskolákat. Az intézményekkel önkéntes munka keretében konzultálunk, és így juttatjuk el hozzájuk a szükséges műveket is. Bevételünk egy részét folyamatosan erre a kezdeményezésre fordítjuk, így napirenden tartjuk ezt a fontos társadalmi problémát, és újabb és újabb gyerekekkel ismertetjük meg a könyvek csodálatos világát.

Házhoz visszük a könyveket

„Mindenkinek van egy könyvünk” elnevezésű kezdeményezésünk során a Moobius közösségével közös értékeket valló és közvetítő ismert személyek segítségével juttatjuk el felajánlásainkat az egyes iskolákba, ők adják át az olvasás szeretetét a jövő nemzedékének. 2019 őszén Weisz Fannival és Hajmásy Petivel a hallássérült gyerekeket oktató Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, EGYMI és Kollégiumban leptük meg a tanulókat.

A te ajánlásodat is várjuk!

A járványügyi veszélyhelyzet és az ezzel járó korlátozások miatt a Moobius csapata elővigyázatosságból a 2019/2020 tanév második félévétől kezdve időlegesen felhagyott az iskolák látogatásával.

Azonban a munka nem állt le: ez idő alatt is folyamatosan gyűjtöttük és gyűjtjük az ajánlásokat, hogy melyik rászoruló gyermekekkel (is) foglalkozó iskola könyvtárát töltsük fel legközelebb egy híresség segítségével. Ha neked is van ötleted, szívesen várjuk ajánlásodat a help@moobius.hu e-mail-címen! Amint pedig lehetőségünk lesz ismét biztonságos körülmények között útnak indulni az országban, a „Mindenkinek van egy könyvünk” program keretein belül folytatjuk az iskolakönyvtárak feltöltését is!