Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. január 6.
2022 legsikeresebb könyvei

2022 legsikeresebb könyvei

Könyvajánló

Szerencsére – szemben az elterjedt tévhittel – mi, olvasók sokan, sokfélék vagyunk! Van, aki a jól bevált klasszikusokhoz nyúl legszívesebben, másoknak egy könnyed, vicces romantikus történet nyújtja a legjobb kikapcsolódást egy hosszú nap után, és megint mások az izgalmas borzongást keresik a lebilincselő krimi- és thrillerregények formájában. Ám akár mindig hasonló történeteket szeretünk, akár változatosak az olvasási szokásaink, egy dolog összeköt bennünket: az olvasás szeretete.

Lássuk hát, melyikek voltak azok a könyvek, amelyeket a Moobius olvasói a legjobban szerettek 2022-ben!

1. Monty Don: A kertészkedés öröme

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban nevelgesse csodálatos növényeit, így létrehozva egy ún. organikus kertet. A kertészkedés öröme című könyve – ami a legátfogóbb, legpraktikusabb és legjobban illusztrált gyűjtemény, amelyet az összesen 18 könyvet jegyző Monty valaha írt – a kertészkedés szerinte legfontosabb szempontjait tárgyalja. Naprakészen bemutatja, hogyan kertészkedik ma Monty, mindemellett pedig hasznos tanácsokkal és javaslatokkal látja el a kertművelés rajongóit – ugyanis még a Monty Donhoz hasonló nagy kertészek is folyamatosan tanulnak és kísérletezgetnek.

A kertészkedés öröme

A kertészkedés öröme

Monty Don
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.24.
Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit.

2. Tanja Dusy: Főzőiskola Potter-rajongóknak

A Harry Potter varázslóvilágának szeretete nem csupán rajongás, hanem életforma. Ezt jól tükrözi, hogy még most – az eredeti könyvsorozatot befejező Harry Potter és a Halál Ereklyéi első magyar nyelvű megjelenése után 15 évvel – is elképesztő népszerűségnek örvend minden olyan kiadvány, amely egy kicsit közelebb hozza hozzánk, muglikhoz a Roxfort varázslatos világát. A Főzőiskola Potter-rajongóknak pedig nem aprózza el! Több mint 60 varázslatos receptet mutat be Mrs. Weasley húsgombócától kezdve a Paddington burgeren át egészen a Florean Fortescue Fagylaltszalon nyalánkságaiig. Mindegy, hogy nagyszabású házibuliról, születésnapi ünnepségről vagy egyszerű filmes estéről van szó, ezek a finomságok minden Potter-rajongónak ízleni fognak!

Főzőiskola Potter-rajongóknak

Főzőiskola Potter-rajongóknak

Egyszerű és bűbájos finomságok

Tanja Dusy
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.10.
Potter-rajongóknak
Üdvözlünk a mágia világában!
A Potter-rajongók kedvenc szakácskönyve! Több mint 60 varázslatos recept, amelyeket minden varázslótanoncnak muszáj kipróbálni. Mindegy, hogy nagyszabású házibuliról, születésnapi ünnepségről vagy egyszerű filmes estéről van szó, ezek a finomságok minden Potter-rajongónak ízleni fognak!

3. Stephen King: Később

„Megmondom én, mi a legrosszabb abban, amikor az ember felnő: hogy elhallgat.”

Nem születhet könyves toplista a Mester egyik remekműve nélkül! Stephen King eredeti nyelven 2021-ben, hazánkban 2022-ben megjelent kisregénye, a Később egy különleges gyermek, a halottakat látó Jamie Conklin szemszögéből meséli el egy nyomozás történetét. Ám amikor a sorozatgyilkos a síron túlról is robbantással fenyegetőzik, a fiú szembesül azzal, milyen súlyos árat is kell fizetnie nem mindennapi képességéért, és kénytelen szembeszállni a gonosz minden formájával. Megható felnövéstörténet, lebilincselő krimi és kísértethistória egyszerre; félelmetes és izgalmas mese az elveszett ártatlanságról és a megpróbáltatásokról, amikor jó és rossz között kell választanunk.

Később

Később

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.04.30.
Az egyedülálló anya gyermeke, Jamie Conklin csak hétköznapi gyerekkorra vágyik. Jamie azonban nem mindennapi srác. Látja, amit más nem láthat, és megtudhatja azt, amit más nem. Anyja arra buzdítja a természetfeletti erővel született fiát, hogy tartsa titokban a képességét.

4. Lidia Maksymowicz: A kislány, aki képtelen gyűlölni

Bizonyos esetekben – hogy megelőzzük azt, hogy a borzalmak ismét megtörténhessenek – fontos, hogy mélyebben megismerjük a múlt szörnyűségeit, az emberiség hatalmas hibáit. Lidia Maksymowicz 1940. november 15-én született a Lengyelországban található Oświęcimben. Hároméves volt, amikor édesanyjával és anyai nagyszüleivel együtt Auschwitzba deportálták, ahol tizenhárom hónapot töltött a Birkenau gyerekbarakkjában Joseph Mengele kísérleti alanyaként, mire az orosz csapatok felszabadították a tábort. Auschwitz meghatározó emléke Lidia számára a csend: összeszorított fogak, a túlélésre szűkült világ, amelyben nem engedhet meg magának egyetlen érzelmet sem. Hosszú idő telt el, míg újra megtalálta a hangját, hogy a lehető leghangosabban kiáltsa: soha többé! Mert bármilyen borzalom megtörténhet újra. A 81 éves, jelenleg Krakkóban élő hölgy időskora ellenére mind a mai napig küldetésének érzi, hogy a fiatalokban fenntartsa az emlékezetet, és emlékeztesse őket, hogy a világ jövője az ő kezükben van.

A kislány, aki képtelen gyűlölni
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia Maksymowicz
Alexandra Kiadó (A)
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak. Hithű katolikus édesanyja a német invázió legelső napjaiban csatlakozott a fehérorosz ellenállókhoz, és az erdőkben rejtőzött el lányával.

5. Tracy Wolff: Vonzódás

Tracy Wolff Sóvárgás-sorozata a hatalmas nemzetközi siker után a magyar olvasók szívét is hamar elrabolta. Adott egy halandó lány, aki csak egy dologban biztos: hogy nem való abba a különleges lényekkel teli középiskolába, ahová a szülei halála után került. Az iskola színfalai mögött kíméletlen küzdelem dúl, és Grace egyenesen a viszályok közepébe keveredik, amikor találkozik a rettegett Jaxon Vegával. A vámpír emberöltők óta senkit sem engedett közel magához, ám most valami ellenállhatatlan erő vonzza őt és a lányt egymáshoz – valami, ami mindkettőjük végzetét jelentheti. A Katmere Akadémián semmi sem az, amire számítasz… És ha a Sóvárgás pezsdítő utazás volt, akkor a Vonzódás a létező legintenzívebb hullámvasút: még az első résznél is fordulatosabb, drámaibb és vérfagyasztóbb.

Vonzódás

Vonzódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó
Sóvárgás
Mi történhetett azokban a hónapokban, amelyekből Grace szinte semmire sem emlékszik? Életbe vágó lenne összeraknia a hiányzó időszak eseményeit, és megtudnia, pontosan ki és mi ő, hiszen visszatérése után minden oldalról ellenségek fenyegetik a Katmare Akadémián.

6. Valérie Perrin: Másodvirágzás

Valérie Perrin első magyar nyelven megjelent könyve sok olvasó számára az év legmeghatározóbb olvasásélménye volt. A Másodvirágzás – amelyet összesen 26 nyelvre fordítottak le, Franciaországban több mint egymillió példányt adtak el belőle, és nemzetközi sikerei mellett számos irodalmi díjat is nyert – sokunk szemébe csalt könnyeket. A főszereplő, Violette ugyanis egy francia kisváros temetőgondnoka, akinek különösen nehéz sorsot szánt az élet. A könyv azonban melankolikus hangulata és a történetben megjelenő rengeteg tragédia ellenére is reményt ad, segít elengedni a múltat, megtanít rá, hogy a legfontosabb a jelent megélni és szívből szeretni.

Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.

Kapcsolódó híreink:

2021 legsikeresebb könyvei
2021 legsikeresebb könyvei
Idén is összegyűjtöttük, melyik művek kötöttek ki a legtöbb olvasónk könyvespolcán az évben.
2020 legsikeresebb könyvei
2020 legsikeresebb könyvei
Összegyűjtöttük, melyik köteteket választottátok a legtöbben az idei évben.
2019 legnépszerűbb könyvei
2019 legnépszerűbb könyvei
Összegyűjtöttük, a Moobius olvasóközössége melyik könyveket kedvelte leginkább a tavalyi évben.