Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 5.
A Goodreads Choice Awards 2022 díj esélyesei, avagy nemzetközi büszkeségeink

A Goodreads Choice Awards 2022 díj esélyesei, avagy nemzetközi büszkeségeink

A könyves világ hírei

A 2007 óta működő Goodreads számos könyvmoly számára ismerős lehet: az angol nyelvű oldalon – hasonlóan a Moobius könyves közösségéhez – a felhasználók többek között saját könyvlistákat hozhatnak létre, miközben értékelések, ajánlások között böngészhetnek kedvükre.

A Goodreads Choice Awards a könyves világ egyik legrangosabb közönségdíja. A 2011-ben alapított elismerés lehetővé teszi a nemzetközi olvasóközönség számára, hogy számos kategóriában megszavazzák az adott év kedvenc könyvét.

Idén is büszkélkedhetünk, hogy három kiemelt kiadónk gondozásában megjelenő könyv is döntőbe jutott, és esélyes a saját kategóriájában a díj elnyerésére.

A világszerte leadott közel hatmillió szavazat eredményhirdetésére december 8-án kerül sor! Addig is lássuk, melyek az Alexandra Kiadócsoport esélyesei...

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

A Pioneer Books gondozásában hamarosan megjelenik az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere. Lucy Score Amin sosem leszünk túl című romantikus komédiája 2022-ben világszerte már több mint hatmillió eladott példánynál tart; és egyedülálló módon hat hete szerepel a The New York Times bestsellerlistáján! Senki számára nem kérdés, hogy a könyv az idei év legjobb romantikus regénye kategória kiemelt döntőse. Az elsöprő siker nem meglepő, hiszen a szerelmi történet tele van emlékezetes, vicces jelenetekkel, izgalommal, és persze egy kis nyomozás sem maradhat ki…

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

Nita Prose: A szobalány

Molly bármit feltakarít… ám egy holttest még rajta is kifog.

Nita Prose szerkesztőként számos sikerszerző művein dolgozott, mielőtt saját maga is írásra adta volna fejét. Első regénye, A szobalány azonnal a bestsellerlisták élére került, és már filmadaptáció is készül belőle. Magyar nyelven az Alexandra Könyvkiadó gondozásában hoztuk el a sikerkönyvet nektek. Most, több mint egy évvel a kiadása után a könyvet világszerte beválasztották a 2022-es Krimi és thriller kategória döntősei közé.

„Ez a regény arról szól, hogy mit jelent ugyanolyannak lenni, mint mindenki, és mégis teljesen másnak lenni” (Nita Prose)

A szobalány

A szobalány

Nita Prose
Alexandra Kiadó
Molly Gray más, mint a többiek. Nehezére esik a szociális készségek elsajátítása, és gyakran félreértelmezi mások szándékait. Korábban a nagymamája egyszerű szabályokba tömörítve magyarázta el neki a világ dolgait, és ezeket követve Molly elboldogulhatott az életben.

Stephen King: Gwendy's Final Task

Stephen King és Richard Chizmar által megálmodott Gwendy-trilógia várva várt harmadik része is esélyes elnyerni, az íróitól már megszokott módon, a horror kategória első helyét. A közösen megírt első könyv után a második kötet csak Richárd Chizmar tollából származik – bár az előszóban Stephen King is megszólal. A fináléra újra összeállt a mesterpáros. És ezen két nagyszerű szerző nevét egyazon könyv borítóján látva mindenki biztos lehet benne, hogy méltán jelölték a könyvet a legjobb horrornak járó különdíjra. Hamarosan, mint ahogyan már megszokhattátok, Stephen King magyarországi kiadója, az Európa Könyvkiadó gondozásában fogjuk elhozni nektek ismét a borzongást.

Gwendy és a varázsdoboz

Gwendy és a varázsdoboz

Richard Chizmar, Stephen King
Európa Könyvkiadó
A maine-i Castle Rock furcsa események és szokatlan látogatók szemtanúja volt az évek során, de van egy történet, amelyet soha nem mondtak el… eddig.
Gwendy és a bűvös toll
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Gwendy és a bűvös toll

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó
A téli vihar nyomában a gonosz újra betör Castle Rock kisvárosába. Norris Ridgewick seriff és csapata két eltűnt lányt keres kétségbeesetten, de egyre fogy az idő, és egyre bizonytalanabb, hogy élve találják-e meg őket.