Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. május 4.
A három legbefolyásosabb kínai nő a huszadik században

A három legbefolyásosabb kínai nő a huszadik században

Előrendelhető újdonság

A három legbefolyásosabb kínai nő a huszadik században. Testvérek. Történetük negyven nyelven olvasható, de Kínában tiltott olvasmánynak számít mind a mai napig. Az egyikükből alelnök, a másikukból first lady, a harmadikukból az egyik leggazdagabb asszony lett.

A Nagytestvér, Kistestvér, Vöröstestvér a szerelem, háború, intrikák, bátorság, bűvölet, árulás megragadó története: elsöprő lendületű utazás Kantontól Hawaiin át New Yorkig, a Japánban és Berlinben meghúzódó száműzöttek negyedétől a forradalmárok moszkvai titkos találkozóhelyéig, a pekingi kommunista elit luxuslakásaitól a demokratizálódó Tajvan hatalmi útvesztőjéig. A kibontakozó sorsok, epikus és drámaian bensőséges jelenetek segítségével mutatja be Jung Chang a huszadik századi Kína kialakulásában jelentős szerepet játszó három kivételes nő életét.

A három nővér komoly előjogokon és dicsőségen osztozott, cserébe állandóan halálos veszélyekkel néztek szembe. Részük lett bátorságban, szenvedélyes szerelemben, csalódásban, szívfájdalomban. Érzelmileg közel maradtak egymáshoz még akkor is, amikor más-más politikai táborhoz csapódtak, és Csing-ling a nővére és húga világát igyekezett elszántan lerombolni.

Kína híres „három nővére”: a sanghaji Szung nővérek a hatalom közvetlen közelében élték az életüket, és kitörölhetetlen nyomot hagytak Kína történelmében, miközben az ország háborúkon, forradalmakon és földrengető átalakulásokon verekedte át magát.

  • Vöröstestvér (Csing-ling) „Kína atyjának”, Szun Jat-szennek a felesége, a férje halála után Mao alelnöke lett.
  • Kistestvér (Mej-ling) Csang Kaj-sekhez ment feleségül – a kommunizmust megelőzően a Kuomintang irányítása alatt álló ország first ladyje, maga is komoly politikai szereplő.
  • Nagytestvér (Aj-ling) Csang nemhivatalos főtanácsadója − és Kína egyik leggazdagabb asszonya.
  • Nagytestvér, kistestvér, vöröstestvér
    Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

    Nagytestvér, kistestvér, vöröstestvér

    A milliárdos, a first lady, a kommunista

    Jung Chang
    Európa Könyvkiadó
    Kína híres „három nővére”: asanghaji Szung nővérek a hatalom közvetlen közelében élték az életüket, és kitörölhetetlen nyomot hagytak Kína történelmében, miközben az ország háborúkon, forradalmakon és földrengető átalakulásokon verekedte át magát.
    Vöröstestvér,vagy Csing-ling „Kína atyjának”, Szun Jat-szennek a felesége, a férje halála után Mao alelnöke lett.

    Jung Chang a Vadhattyúk: Kína három lánya; a Mao: az ismeretlen történet (szerzőtárs: Jon Halliday) és a Ce-hszi anyacsászárné, avagy a királyi ágyas, aki modernizálta Kínát című könyvek nemzetközileg elismert szerzője. Műveit több mint negyven nyelvre lefordították, és több mint tizenötmillió példányban adták el szerte az egész világon, kivéve a szárazföldi Kínát, ahol tiltott irodalomnak számítanak. Jung Chang 1952-ben, Kínában született, 1978-ban költözött Nagy-Britanniába. Ma Londonban él.

    A szerző más művei

    Vadhattyúk

    Vadhattyúk

    Kína három lánya

    Jung Chang
    Európa Könyvkiadó, 2018.
    A Vadhattyúk memoár és családtörténet, háromnemzedéknyi nagycsalád históriája. A szerző nagyanyja életének elbeszélésével kezdi, aki egy bölcs és türelmes mandzsu orvoshoz ment feleségül; anyja történetével folytatja, aki a hívő kommunisták generációjához tartozott. Az író pedig fiatal leányként maga is megtapasztalja, Mao Ce-tungnak hogyan sikerült a valóságban túlszárnyalnia Orwell fantáziáját.