Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. április 5.
A Moobius az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatója

A Moobius az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatója

A könyves világ hírei

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában és az életmentésben. A hazai egészségügyi intézmények ellátása éves szinten nagyságrendileg 390 000 véradással biztosítható, így a folyamatos, biztonságos ellátáshoz napi 1600–1800 véradóra van szükség.

Az Alexandra Kiadócsoport szerkesztőségében arra törekszünk, hogy munkánkkal és társadalmi felelősségvállalásunkkal minél több emberhez eljuttassuk az olvasás szeretetét. Most azonban elérkezett az idő, hogy új ügy mellett is kiálljunk: 2021-től a Moobius, ezáltal az Alexandra Kiadócsoport az Országos Vérellátó Szolgálat kiemelt támogatója. Közreműködésünkkel mostantól minden véradó ajándék könyvkuponban részesül!

Az első 100 000 kupon 2021 márciusában ünnepélyes keretek között átadásra is került az OVSz központjában. Húsvétot követően pedig minden önkéntes véradót megajándékozunk az évben, ezzel is támogatva a vérellátók elengedhetetlen munkáját.

Matyi Alexandra, az Alexandra Kiadócsoport vezetője így mesélt az együttműködésről:

„Amikor megálmodtam a Moobiust, az volt a legfontosabb számomra, hogy olyan online közösségi teret hozzunk létre az olvasóknak, ahol megoszthatják egymással az élményeiket, gondolataikat, és ha szükséges, támogatni tudják egymást. Az elmúlt év azonban alighanem mindenki számára világossá tette, hogy ez a támogatás nemcsak az online térben, hanem a valóságban is nélkülözhetetlen.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy hétköznapi emberként nem tehetünk semmit, nem tudjuk segíteni az egészségügy munkáját, pedig ez nem így van! Az Országos Vérellátó Szolgálat nap mint nap azon dolgozik, hogy az önkéntes véradók által életeket mentsen, és a véradással bizony mi is a segítségükre lehetünk! A jelenlegi vírushelyzetben épp annyira, mint máskor.

Az Alexandra Kiadó irodájában évek óta rendszeres véradást szervezünk, most pedig lehetőségem adódott még inkább segíteni az OVSz munkáját. Így 2021-től a Moobius, ezáltal az Alexandra Kiadócsoport az OVSz kiemelt támogatója, aminek köszönhetően minden véradót könyvkuponnal ajándékozunk meg. Ahogyan közös szlogenünk is mondja: adj vért te is, és nyiss új fejezetet mások életében!”

A hozzád legközelebb eső véradó-eseményről az OVSz honlapján tájékozódhatsz!