Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. június 6.
„A nők és az anyák regénye” (The New York Times Book Review)

„A nők és az anyák regénye” (The New York Times Book Review)

Előrendelhető újdonság

„Látom, hogy előttem is megnyílik egy új világ, és abban nincs hely a bűntudatnak.”

Az újraálmodók költői regénye egy New Orleans-i család női tagjainak a rabszolgaságtól a szabadságig vezető útját mutatja be három idősíkon. 1924-ben az idős asszonyt, Josephine-t láthatjuk, aki egy virágzó gazdaság büszke tulajdonosává vált, és éppen fia esküvőjére, majd unokája születésére készül. Szomszédjába költözik a társaságra vágyó Charlotte férjével, a fiatal fehér nő váratlan felbukkanása és közeledése azonban nem várt konfliktusokhoz vezet. Mindeközben Josephine visszaemlékezéseiben feltárul gyermekkora, a tizenkilencedik század közepi déli ültetvényes birtokok világa. A rabszolgaként dolgozó anyja és apja a titokzatos Újraálmodók vallási közösségét segítségül hívva készül a menekülésre és a felszabadulásra. 2017-ben pedig megismerhetjük az egyedülálló Avát, aki fiával betegeskedő, magányos nagymamájához, Marthához költözik, hogy gondozza őt. De a fehér földbirtokosok leszármazottjaként felnőtt asszony demenciája felgyorsul és leépülése közben egyre inkább felszínre kerülnek unokájával szembeni előítéletei. Mindeközben Ava megismerkedik dúlaként dolgozó anyja fiatal terhes lányokból álló körével is. Előbb-utóbb döntenie kell, hogy merre lép tovább az életében, követi-e ősei szavát a nőknek reményt és támogatást nyújtó közösségbe.

Az újraálmodók Toni Morrison és Alice Walker könyveit idéző világa érzékenyen mutatja be, milyen a napjainkban is jelenlévő elnyomás és a faji előítéletek közegében élni. Az álomszerűen egybefonódó három nő elegáns és történelmileg inspirált története a fekete nők és gyermekeik, valamint az anyaság és a kitartó újrakezdés regénye.

Az újraálmodók
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Az újraálmodók

Margaret Wilkerson Sexton
Európa Könyvkiadó, 2021.06.22.
Az újraálmodók költői regénye nők három generációjának a rabszolgaságtól a szabadságig vezető útját mutatja be Louisiana államban. Toni Morrison és Alice Walker könyveit idéző világa érzékenyen mutatja be, milyen a napjainkban is jelen lévő elnyomás és a faji előítéletek közegében élni.

Margaret Wilkerson Sexton New Orleansban született és nőtt fel, kreatív írást tanult a Dartmouth College-ban és joghallgató volt a Berkeley egyetemen. Jelenleg Oaklandben él családájával. Első kötete A Kind of Freedom címmel jelent meg és rögtön felkerült a Nemzeti Könyvdíj hosszú listájára, majd elnyerte az Amerikai Könyvtárszövetség afroamerikai választmányának első regényért járó díját. Az újraálmodók megjelenése óta számos elismerésben részesült, többek közt a kizárólag női szerzőknek járó Janet Heidinger Kafka-díjat és NAACP Image-díjat nyert.