Nincs engedélyezve a javascript.
dat1969.jpg
Mészáros Márton
2020. április 17.

A szóban forgó "uralkodóházas-interjúsorozat" eddigi alanyai között van II.

György Tekla
György Tekla
2020. április 17. 19:08
Válaszolok
Öröm, hogy a kevésbé népszerű nemzetek is megjelennek, azaz itt pl. a bolgárok :) Már csak azért is örülök, mert bolgár szakos vagyok, és bevallom, egy kezemen meg tudom számolni hányszor találkoztam könyves körökben az említésükkel.
Mészáros Márton
Mészáros Márton
2020. április 17. 19:16
Válaszolok
Jártam én is bolgár kurzusra, remek volt! Én dédapai ágon bolgár vagyok. A legutóbbi születésnapomra bolgár-tematikájú ajándékokat kaptam: Dunyov István-emlékplakettet (nyilván nem kell mondanom neked, hogy a leghíresebb bánáti bolgár kiváló jogász, Kossuth hadbírója és Garibaldi ezredese volt), isteni bolgár vörösbort és egy martenicát, a néphagyomány tavaszváró kitűzőjét.
Baranyi Réka
Baranyi Réka
2020. április 17. 19:10
Válaszolok
Wow! Egyrészt nagyon kíváncsi vagyok a dedikált példányokra, másrészt pedig honnan jött az uralkodóházas-interjúsorozat ötlete, illetve az érdeklődés a téma iránt? És mennyire bonyolulult leszervezni egy ilyen interjút?
Mészáros Márton
Mészáros Márton
2020. április 17. 19:25
Válaszolok
Mérhetetlenül erős történelmi érdeklődésem van, ez alól nem jelentenek kivételt a dinasztiatörténetek sem. Négyévesen már tudtam, hosszú és eredményes közös utunk lesz. Hol lehet,
hol érdemes kezdeni egy ilyen történetet? Talán ott illene, hogy a negyedik születésnapom
úgy gondoltam, megértem arra, hogy féltve vágyott ajándékot kérjek édesanyámtól: három
piros bársonypárnát. Hogy miért?! Hogy a koronának, az
országalmának és a jogarnak legyen helye a szobámban. A koronázó eszközök beszerzése
csak részben valósult meg: a jogar és az alma elhalványult a listán, azon pedig túltettem
magamat, hogy igazi koronám nem lehet, mert csak menyasszonyi fejdíszre, tiarára van
kereslet :-) Így a házi, országló, beavató és halotti korona helyett beértem néhány
játékkoronával. Azóta voltam uralkodó és trónörökös temetésén, bejártam a legtöbb európai kastélyt, várat, mauzóleumot, találkoztam számtalan dinasztia tagjaival, etc. További hivatalban lévő és tróntól fosztott uralkodókat, trónörökösöket, dinasztiavezetőket, hercegeket, hercegnőket is szeretnék meginterjúvolni. Mivel ezek nagyinterjúk, mind a felkészülés, mind a szervezés, mind a legépelés, a szerkesztés bonyolult feladat. Ambiciózus kihívás, de odavagyok érte! És az olvasók is szeretik.