Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. május 10.
A TI áprilisi kedvenceitek!

A TI áprilisi kedvenceitek!

Könyvajánló

Magazinsorozatunkban havi rendszerességgel összefoglaljuk nektek, hogy az aktuális hónapban mely könyvek voltak az abszolút kedvenceitek, amelyekre a legtöbben kíváncsiak voltatok! Áprilisban rengeteg új könyvmegjelenésünk volt, ami hatalmas öröm számunkra, hiszen feltett célunk, hogy olvasóközönségünket minél színesebb választék várja a Moobius oldalán.

A havi listában két olyan cím is szerepel, amelyet már előrendelhető könyvként is hihetetlen várakozás övezett. A fiatalabb korosztály körében töretlen népszerűségnek örvendő Leiner Laura 40 nyári napja, és Valérie Perrin francia írónő A vasárnap koldusai csodálatos története is rengeteg olvasó érdeklődését felkeltette. A romantikus történetek kedvelői az alább felsorolt könyvek között több valódi gyöngyszemet is találnak: Nicola May Cockleberry Bay-trilógiájának folytatása ismét nem okoz csalódást; a vámpírregénynek kedvelői a Sóvárgás-sorozatharmadik részében tovább élvezhetik a vérfagyasztó történéseket; valamint Lucy Score könyve, az Amin sosem leszünk túl töretlen sikerének titka a könnyed és olvasmányos történet, ami tele van romantikus pillanattal, humorral és felfűtött érzelmekkel. És végül, nem meglepő módon Stephen King is újra felkerült a kedvenceitek közé új kiadású, négy hátborzongató történetet tartalmazó kötetével.

1. Leiner Laura: 40 nyári nap

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal. Az idő előrehaladtával azonban Zoé a reggeli utazáson túl egyre több örömét leli az állatparki munkájában is. Zárkózottsága ellenére szép lassan összebarátkozik az állatparki dolgozókkal, különösen Szakóval, aki egyediségével és különleges gondolkodásmódjával tökéletesen kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt, és segít tisztán látni önmagát.

40 nyári nap

40 nyári nap

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2023.04.26.
A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal.

2. Nicola May: Találkozzunk az öböl partján

Nicola May a romantikus-humoros történetek igazi mestere, tizenhat romantikus vígjáték szerzője. Szívmelengető romantikus regényei rendre az angol sikerlisták elejére kerülnek. Első könyve, az Apró bolt az öböl partján hatalmas népszerűségnek örvend az olvasók körében, és mostanra már megérkezett a folytatás is. Sorozatának második kötete szintúgy Cockleberry Bayben játszódik, ahol a főszereplő, Rosa élete látszólag révbe ért: üzemelteti a kisállatkellékeket árusító kisboltját, férjével kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, számos barátra lelt, megtalálta az édesanyját, azonban valami még sincs rendben…

Találkozzunk az öböl partján

Találkozzunk az öböl partján

Nicola May
Pioneer Books, 2023.03.31.
Cockleberry Bay
Friss házasként és egy jól menő boltocska, illetve Virsli, a tacsi tulajdonosaként Rosa Smith nem is kívánhatna többet. Ám az élet természetesen nem ennyire egyszerű. Férje, Josh folyton Londonban van, és a féltékenységével és magányával küzdő Rosa visszatér régi rossz szokásaihoz. Egy részeg éjszaka után arra sem emlékszik, hogy megcsalta-e a férjét vagy sem, és Josh végleg Londonba költözik.

„Ez a történet sokkal több, mint egy csodálatos romantikus regény. Oly módon tükrözi a való életet, hogy az ember a saját lelkét fedezi fel a műben. Annyira meghatott a történet, és alig várom, hogy többet olvassak Nicola munkáiból.”

The Sun

3. Stephen King: Minden sötét, csillag sehol

Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái. Mindegyik írás lebilincselő izgalmakat tartogat, és a szerzőtől jól ismert kíméletlenséggel boncolgatják, vajon meddig mehetünk el szeretteink ellenében. Nem véletlen, hogy az élő klasszikusnak számító King új kötete Bram Stoker-díjat kapott.

Minden sötét, csillag sehol

Minden sötét, csillag sehol

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.04.30.
Stephen King négy hátborzongató elbeszélést tartalmazó kötetének központi témája a bosszú, a megtorlás és az erőszak legkülönbözőbb, akár egészen hétköznapi formái.
Az első és leghosszabb történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban, ahol a gazda, Wilfred épp azt tervezgeti, miként ölje meg a családi földet egy nagyvállalatnak eladni készülő feleségét.

4. Susan Stokes-Chapman: Pandóra

Dora Blake átlagos életet él az egykor a családja által üzemeltetett régiségbolt felett, addig a momentumig, amíg az üzletbe meg nem érkezik egy titokzatos ógörög váza. Dora mindenáron szeretné kideríteni a váza eredetét, amelyben egy antikvitás-szakértő, Edward segítségét kéri. Edward felfedezései során Dora kénytelen megkérdőjelezni mindazt, amit a múltjáról és a jelenéről gondolt. Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.

Pandóra

Pandóra

Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni

Susan Stokes-Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.17.
Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.

„Egy szórakoztató történet a legjobb összetevőkkel, amivel megmozgathatja az olvasót: rejtély, kaland, árulás és természetesen szerelem. Nagyon élvezetes és magával ragadó!”

Amazon, olvasói vélemény

5. Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

A Másodvirágzás szerzőjének újabb gyönyörű regénye. Generációkon átívelő történet az emlékekről, az elmúlt, jelenvaló, plátói, beteljesedett és halált hozó szerelmekről.
Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogyan kell szeretni?
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében olyan finoman fonja össze a két fő cselekményszálat, hogy az önmagukban is rendkívül poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

6. Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján. Naomi érkezése teljesen felforgatja az életét.
Egy igazi vidám, romantikus és szexi olvasmány.
Lucy Score lehengerlő komédiája az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

„Azt hiszem most már értem miért szeretik olyan sokan ezt a könyvet, mert engem is teljesen levett végül a lábamról. A könyv a maga 650 oldalával nem éppen rövid, de én egy pillanatig sem unatkoztam, szinte csakúgy faltam a lapokat és közben észre sem vettem, hogy pillanatok alatt befejeztem a könyvet.”

moly.hu olvasói vélemény

7. Tracy Wolff: Vívódás

A Sóvárgás-sorozat harmadik része ugyancsak elnyerte az olvasók tetszését, Tracy Wolff izgalmakkal teli vámpírregényének harmadik kötete sem fukarkodik a megdöbbentő fordulatokban. Az írónő elképesztő érzékletességgel tolmácsolja a szereplők érzelmeit, mindemellett a történetben helyet kap a tökéletesen időzített humor és néhol a szarkazmus is.

És amire még számítani lehet a könyv olvasása közben: Vérfagyasztó romantika, misztikum és sodró lendület.

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

„Micsoda menet. Egy olyan hullámvasút volt, amiről nem akartam leszállni. Kész voltam meglovagolni a hullámot újra és újra, annak ellenére, hogy az érzéseimet széttépte.Ez egy nagy köteg ideg, fájdalom, szomorúság, boldogság és sérelem volt egy könyvbe láncolva.”

Reading Throughout the World

8. Charlotte McConaghy: Egykor farkasok éltek ezen a tájon

Charlotte McConaghy, az óriási sikerű Az utolsó vándorlás szerzőjének új regénye felkavaró és lenyűgöző olvasmány a bennünk rejlő vadságról, az életünket megfertőző erőszakról és a gyógyulás törékeny esélyéről.

Inti Flynn egy nemzetközi biológuscsapat vezetőjeként tizennégy farkast telepít vissza a Skót-felföldre, amely már évszázadok óta nem látott farkasokat. A csúcsragadozók visszatérése a remények szerint új életet lehelhet a haldokló földbe, és begyógyíthatja a klímaváltozás és az emberi tevékenység által ejtett sebeket.

Egykor farkasok éltek ezen a tájon
moobius-krimi-thriller

Egykor farkasok éltek ezen a tájon

Charlotte McConaghy
Alexandra Kiadó (A)
Charlotte McConaghy, az óriási sikerű Az utolsó vándorlás szerzőjének új regénye felkavaró és lenyűgöző olvasmány a bennünk rejlő vadságról, az életünket megfertőző erőszakról és a gyógyulás törékeny esélyéről.

9. Mark Edwards: David Bowie útja a bölcsességhez

David Bowie nem csupán a könnyűzene, hanem az egész popkultúra meghatározó alakjává vált fél évszázados karrierje alatt. Nemcsak rendkívül tehetséges zenész, hanem elmélyült gondolkodó is volt, aki a buddhizmusból kiindulva számos filozófus és gondolati iskola ideáiból ötvözte figyelemre méltó bölcsességét.

David Bowie útja a bölcsességhez

David Bowie útja a bölcsességhez

Tíz tanulságos lecke Bowie életéből a sajátod megkönnyítésére

Mark Edwards
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.16.
David Bowie nemcsak rendkívül tehetséges zenész, hanem elmélyült gondolkodó is volt, aki a buddhizmusból kiindulva számos filozófus és gondolati iskola ideáiból ötvözte figyelemre méltó bölcsességét.

„A David Bowie útja a bölcsességhez egy nagyszerűen egyedi és érdekes perspektíva mind David Bowie életéről, mind az önsegítési műfaj spirituális, filozófiai és kulturális tanításairól.”

Goodreads, olvasói vélemény

10. Carlos Ruiz Zafón: A köd városa

Ez a kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A köd városa a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller, akár a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik – és ahogy tisztelettel fejet hajt nagy irodalmi elődje, Cervantes előtt.

A köd városa

A köd városa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.04.14.
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

„Zafón varázslattal és fantasztikummal teli elbeszéléseinek letaglózó ritmusa senki máséhoz nem hasonlító csáberővel bír.”

The Guardian