Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
március 2.
A TI februári kedvenceitek!

A TI februári kedvenceitek!

Könyvajánló

Új magazinsorozatunkban havi rendszerességgel összefoglaljuk nektek, hogy az aktuális hónapban mely könyvek voltak az abszolút kedvenceitek, amelyekre a legtöbben kíváncsiak voltatok!

Valérie Perrin francia írónő két regényével is szerepel a sorban; nem meglepő módon Stephen King is helyet kapott a toplistán; Lucy Score újdonsága, az Amin sosem leszünk túl és Tracy Wolff izgalmas vámpírregény-sorozatának harmadik része épphogy megjelent az előrendelhető köteteink között, máris hatalmas népszerűségnek örvend. Ezenfelül van egy remek hírünk a sorozat kedvelőinek, ugyanis már előkészületben van a folytatás is, Hadakozás címmel.

Ha feliratkoztok a hírleveleinkre, az elsők között értesülhettek arról, mikor válik a könyv előrendelhetővé! Nyilván felmerül bennetek a kérdés: miért érdemes előrendelni?
Ezzel a lehetőséggel lefoglaljátok a kiválasztott könyvet, és még a könyvesboltokba érkezés előtt kézhez kaphatjátok, méghozzá 30% kedvezménnyel!

1. Tracy Wolff: Vívódás

Hihetetlen várakozás övezi Tracy Wolff legújabb kötetét, amely egy 6 könyvből álló sorozat harmadik részeként jelenik meg hamarosan. Tracy Wolff fantasyvilága teljesen új dimenziót nyit: a valóságtól elrugaszkodva drámai, vérfagyasztó és meglepően izgalmas fordulatokkal teli cselekménnyel vezeti az olvasót. A könyv főszereplője, Grace az összeomlás szélén áll, a paranormális világ fele rá vadászik. Mindeközben komoly feladatok várnak rá, és a megkoronázására is fel kell készülnie.

Vajon Grace meg tud birkózni ennyi mindennel?

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

2. Valérie Perrin: Másodvirágzás

A Másodvirágzás megható könyv emberi sorsokról, tragédiákról és újrakezdésről.
A történet rendkívül érzékletesen, de mégis egyértelműen arra biztat, hogy ne ítéljünk elsőre, hiszen bárkit érhetnek olyan impulzusok, amelyek által más emberré válik, és egészen új szemszögből tekint majd az életére, esetleg olyan döntéseket hoz, melyek számunkra érthetetlenek. A kissé melankolikus hangulatot árasztó könyv azonban végső soron reményt ad, rávilágít, hogy milyen úton érdemes elindulni a múlt történéseinek feldolgozásában, és megtanít arra, hogy a legfontosabb: megélni a jelent. Nem meglepő hát, hogy tavalyi megjelenése óta töretlenül az olvasók kedvence.

Másodvirágzás

Másodvirágzás

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2022.06.03.
Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a motorjára, és mogorván, idegen nők illatát árasztva jött haza – ha egyáltalán hazajött.

3. Caroline Kepnes: Te szeretsz engem

Caroline Kepnes könyvsorozatának harmadik része sem fukarkodik váratlan fordulatokban, számos meglepetés és megrázkódtatás érheti az olvasót.
Egyvalami azonban nem változik: az írónő továbbra is képes úgy szőni a történet szálait, hogy a könyv olvasója a gyilkosnak szurkoljon.
Mindenki kedvenc sorozatgyilkosa, Joe felhagy toxikus életével, és minden erejével azon van, hogy új irányt vegyen az élete. Elhagyja a nagyvárosokat, és velük együtt Love-ot is: egy kisvárosban találja meg a helyét. Hamar rátalál a szerelem Mary Kay DiMarco személyében. Elhatározza, hogy a lányt hagyományos módon szeretné meghódítani, minden felesleges játszmától mentesen.

A kérdés már csak az, vajon Mary Kay az igazi? Vajon érzelmei viszonzásra találnak? Mennyi áldozatot kell meghozni az igaz szerelemért?

Te szeretsz engem

Te szeretsz engem

Caroline Kepnes
Alexandra Kiadó (A), 2023.02.09.
Te
Joe-nak elege van a nagyvárosokból. Elege van a lármából, a pozőrökből, és végképp elege van Love-ból. Irány a természet, egy otthonos, barátságos sziget Seattle közelében. Joe a helyi kisváros könyvtárában szerez munkát - elvégre tud egy-két dolgot a könyvekről -, és itt találkozik az igazival. Mary Kay DiMarco könyvtárossal.

4. Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Valérie Perrin első regényében, A vasárnap koldusaiban párhuzamosan bontakozik ki egy különleges szerelem és egy elhallgatott családi titok története. Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Aki olvasta az írónő előző regényét, tudja, milyen kivételes elbeszélő Valérie Perrin.

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

5. Richard Chizmar: A rémkirály nyomában

Stephen King alkotótársának különleges és nyugtalanító regénye, amely egy jól kitalált, remekül megszerkesztett, olvasmányos, hangulatos krimi. 1988 nyarán egy marylandi kisvárosban fiatal lányok megcsonkított holttestére találnak. Komoly nyomozás indul az ügyben, ám az nem vezet eredményre; ami igen aggasztó, hiszen a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben.

A paranoia hatalmas méreteket ölt, és az egykoron békés közösség élete rémálommá válik… a Rémkirály néven elhíresült elkövető mindenkit rettegésben tart.

A rémkirály nyomában
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A rémkirály nyomában

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó, 2022.10.26.
1988 nyarán eltűnt lányok megcsonkított holttestére bukkannak egy marylandi kisvárosban. A bizonyítékok alapján kiderül, hogy a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. Hamarosan elterjed a szóbeszéd, miszerint a helyi tinédzser lányokra leselkedő ragadozó nem is egészen evilági lény.

6. Stephen King: A búra alatt

Az regénybeli események szinte filmszerűen peregnek az olvasó szeme előtt; hihetetlen gyorsasággal változnak; a tömény idill felfoghatatlan borzalomba vált át.
Olyan szituációkat tár elénk a könyv, ahol a szereplők ismeretlen és megmagyarázhatatlan jelenségekkel találkoznak, és itt válik valóban érdekessé a történet. Vajon kiből milyen állatias ösztönök bukkannak elő pánikhelyzetben?

Milyen az, amikor egy búrával elzárt világból úgy tűnik, hogy nincs kiút… Az idő és a levegő pedig egyre kevesebb…

A búra alatt

A búra alatt

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
Egy teljesen átlagos, gyönyörű őszi napon a békés maine-i Chester's Mill kisvárosát váratlanul, a derült égből egy láthatatlan erőtér zárja el a világ többi részétől. A hirtelen alászálló „búrába” belecsapódik egy repülőgép és lángoló roncsokban zuhan le az égből, egy kertészkedő asszony keze leszakad, a szomszédos városban dolgozó emberek nem tudnak hazajutni.

7. Susan Stokes-Chapman: Pandóra

Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadó mágikus krimi, melyben a történelem és a mitológia szálai fonódnak össze.
Rendkívüli érzékletességgel idézi meg a helyszíneket, szinte érezzük a csontig hatoló hideget a bőrünkön, átjár bennünket a félelem, miközben a vaksötét utcán próbálunk eljutni az alagsorba a két főszereplővel; Dorával és Edwarddal.

Pandóra
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Pandóra

Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni

Susan Stokes-Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.17.
Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.

8. Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

Egy valódi romantikus komédia, tele vicces jelenetekkel, nyomozással és izgalommal.

Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig éppúgy szereti, mint a kávéját: magában. Ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján. Naomi persze nemcsak úgy elszökött az esküvőjéről, hanem mentőmisszióra indult, hogy kiszabadítsa rég látott ikertestvérét Knockmeutból… Az ütközés elkerülhetetlen – és lehengerlően forró.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

9. J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura I–III.

A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében; vagyis abban a képzelt időben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

A Gyűrűk Ura I-III.
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a három vaskos könyvben, amikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

10. Lidia Maksymowicz: A kislány, aki képtelen gyűlölni

A 81 éves, jelenleg Krakkóban élő írónő időskora ellenére mind a mai napig küldetésének érzi, hogy a fiatalokban fenntartsa a holokauszt emlékezetét; hogy emlékeztesse őket arra, a világ jövője az ő kezükben van.
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában. Szabadulása után egy gyermektelen lengyel asszony fogadja be. Lidia vele nő fel, de sosem felejti el valódi anyját, sosem hagyja el a hitet, hogy édesanyja él, és őt keresi. Végül csodával határos módon rátalál…

A kislány, aki képtelen gyűlölni
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A kislány, aki képtelen gyűlölni

Lidia Maksymowicz
Alexandra Kiadó (A)
Lidia Maksymowiczot háromévesen hurcolták el Auschwitzba. Tizenhárom hónapot töltött a pokolban, a gyerekek barakkjában, ahol egyike volt dr. Mengele kísérleti nyulainak. Hithű katolikus édesanyja a német invázió legelső napjaiban csatlakozott a fehérorosz ellenállókhoz, és az erdőkben rejtőzött el lányával.