Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. április 1.
A TI márciusi kedvenceitek!

A TI márciusi kedvenceitek!

Könyvajánló

Új magazinsorozatunkban havi rendszerességgel összefoglaljuk nektek, hogy az aktuális hónapban mely könyvek voltak az abszolút kedvenceitek, amelyekre a legtöbben kíváncsiak voltatok!

A márciusi toplista igen színesre sikeredett: van benne romantikus, életrajzi, életmódkönyv, családregény, illetve thriller is. A nagy nevek most sem hiányozhatnak a sorból, mint Stephen King, George R. R. Martin vagy Carlos Ruiz Zafón. Lucy Score újdonsága, az Amin sosem leszünk túl töretlenül az élen jár, és elképesztő népszerűségnek örvend az olvasók körében.
A Vívódás, amint kikerült a nyomdából, máris a toplista egyik éllovasa lett. Ám érdemes résen lenni, ugyanis a Sóvárgás-sorozat következő része is már előkészületben van, és ahogy előrendelhetővé válik, azonnal le is csaphattok a saját példányotokra. BB Easton regénye, a 44 fejezet 4 férfiról is szerepel a listán, ami ugyancsak nem meglepő, hiszen mind a könyv sikere, mind a regény filmadaptációja, a Netflix műsorkínálatában futó Vágyak/Valóság iránti érdeklődés töretlen.

1. Stuart Barker: Rossi – Széles mosoly két keréken

Stuart Barker neves szakújságíró könyve minden idők egyik legsikeresebb motorversenyzőjéről.
Kendőzetlen őszinteséggel meséli el a 23 éves pályafutása alatt komoly mélységeket és magasságokat bejárt Rossi eddig megélt pillanatait. Az olasz szupersztár valódi ikonná vált merészségével és bátorságával. A modern idők gladiátora.

Rossi - Széles mosoly két keréken

Rossi - Széles mosoly két keréken

A minimotótól a királykategóriáig - Valentino Rossi teljes életrajza

Stuart Barker
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.16.
Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

2. Tracy Wolff: Vívódás

A Sóvárgás és a Vonzódás után Tracy Wolff sorozatának harmadik kötete sem okoz csalódást az olvasóknak, ugyanis az elmúlt évek legsikeresebb vámpírregény-sorozatában egyszerűen lehetetlen előre kikövetkeztetni a történet alakulását. Az új kötet érzelemgazdagsága, humora és lendülete az eddigi részekét is felülmúlja.

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

„Ez a könyv szórakoztató, vicces, szívfacsaró, és egy pokoli hullámvasút.”

Reading Moonlit Pages

3. Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

Lucy Score romantikus, pikáns jelenetekkel fűszerezett komédiája ezúttal sem maradhatott ki a felsorolásból. Szinte minden toplistán és könyves platformon megtalálható. Sőt, külföldön a Knockmeut-sorozat második kötete a megjelenést követően elképesztő gyorsasággal a The New York Times bestsellerlistájának élén landolt. Knox, a rosszfiú egy igazán magának való férfi; Naomi egy kalandvágyó szökött menyasszony, aki Knockmeutba tart, hogy kiszabadítsa régen látott ikertestvérét. Végül Knox és Naomi útjai kereszteződnek, és a köztük lévő kémia az első pillanattól kezdve az egekben van. Ha szereted a vicces, izgalmas és megható regényeket, akkor ez az olvasmány pont neked való.

Amin sosem leszünk túl

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

„Van az az érzés, amikor szeretsz egy könyvet, amikor nem tudsz másra gondolni, amikor csak olvasni és olvasni akarod, amikor minden pillanatot tökéletesen elképzelsz, amikor MINDEN EGYES érzelmet teljesen átérzel, na pontosan így éreztem olvasás közben.”

Zahraa, Goodreads, olvasói vélemény

4. Monty Don: A kertészkedés öröme

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit. Monty Don sok-sok év kertművelési tapasztalatát osztja meg az olvasókkal ebben a lenyűgöző, színes képekkel teli könyvben, hogy mindenki kialakíthassa saját organikus kertjét, és örömét lelhesse benne, harmóniában a természettel.

A kertészkedés öröme

A kertészkedés öröme

Monty Don
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.24.
Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit.

5. Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Valérie Perrin első regényében, A vasárnap koldusaiban párhuzamosan bontakozik ki egy különleges szerelem és egy elhallgatott családi titok története. A 21 éves Justine egy idősek otthonában dolgozik segédápolóként, ahol imádja hallgatni az idősek történeteit. Különösen Hélene lopta be magát a szívébe. Justine egy kék füzetbe kezdi írni Hélene és Lucien különleges szerelmi történetét, és miközben ez a szerelem magával ragadó regénnyé válik, Justine-nek meg kell küzdenie saját családja több mint másfél évtizeden át elhallgatott szörnyű titkával is. A könyv májusban érkezik a nyomdából, így, ha az első között szeretnéd kézhez kapni, érdemes már most előrendelned!

A vasárnap koldusai

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

6. Erin Litteken: Ukrajna lányai

Egy megrázó történet az emberi lélek ellenálló képességéről, a szeretetről, amely átsegít bennünket a legsötétebb órákon, és a holodomor idején történtek valódi borzalmáról. Az ukrán menekültek családjából származó Erin Litteken könyve, az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású történelmi regényévé nőtte ki magát.

Ukrajna lányai
Kék könyveink akcióban!

Ukrajna lányai

Erin Litteken
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.17.
1929, kijevi járás, Szovjetunió. A tizenhat éves Kátya boldogan él szerető családjával, és a közös jövőről álmodozik a szomszédban élő szerelmével. Egy nap Sztálin aktivistái érkeznek a falujukba, hogy a parasztokat kolhozba tereljék; a meggyőzés először szép szóval zajlik, majd közvetlenebb módszerek kerülnek elő.

„Hátborzongató és rettenetes, egyben gyönyörű és lelkesítő történet, amely minden korábbinál időszerűbb napjainkban. Mindenkinek teljes szívből ajánlom.”

Christy Lefteri, Az aleppói méhész szerzője

7. George R. R. Martin: Tűz & Vér

Tudtad, hogy a Golden Globe-díjjal is jutalmazott Sárkányok háza HBO-sorozatot George R. R. Martin nagyszabású krónikájából készítették?
A Tűz & Vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, és egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Feltárul a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. Kötelező olvasmány mindazoknak, akik tűkön ülve várják a második évadot.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

8. Stephen King: A búra alatt

Egy teljesen átlagos, gyönyörű őszi napon a békés maine-i Chester's Mill kisvárosát váratlanul, a derült égből egy láthatatlan erőtér zárja el a világ többi részétől. A hirtelen alászálló „búrába” belecsapódik egy repülőgép, és lángoló roncsokban zuhan le az égből. Szépen lassan kiderül az ott lakók számára, hogy Chester’s Mill nem is olyan békés hely. A város vezetését átvevő Big Jim Rennie még a gyilkosságtól sem riad vissza annak érdekében, hogy kézben tartsa a gyeplőt.
De nincs mód elmenekülni a városból, az idő és a levegő pedig egyre kevesebb…

A búra alatt

A búra alatt

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
Egy teljesen átlagos, gyönyörű őszi napon a békés maine-i Chester's Mill kisvárosát váratlanul, a derült égből egy láthatatlan erőtér zárja el a világ többi részétől. A hirtelen alászálló „búrába” belecsapódik egy repülőgép és lángoló roncsokban zuhan le az égből, egy kertészkedő asszony keze leszakad, a szomszédos városban dolgozó emberek nem tudnak hazajutni.

„Lenyűgöző, függőséget okozó érzelmi hullámvasút. Volt, hogy imádtam a sztorit. Volt, hogy utáltam. De menthetetlenül függője voltam.”

Amazon, olvasói vélemény

9. Carlos Ruiz Zafón: A köd városa

Ez a posztumusz kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A köd városa tizenegy novellája – melyek különféle irodalmi folyóiratokban jelentek meg, vagy korábban nem kerültek még publikálásra – a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller, akár a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik. Kihagyhatatlan olvasmány nem csak Zafón rajongóknak!

A köd városa

A köd városa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.04.14.
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

10. BB Easton: 44 fejezet 4 férfiról

A Netflix műsorán március eleje óta fut a Vágyak/Valóság várva várt második évada, amely
BB Easton 44 fejezet-könyvsorozatán alapszik, és akár az életrajzi ihletésű regények, üdítő őszinteséggel mesél arról, hogy attól, mert eltelik néhány év, és az életünk halad előre, a nő vágyai még nem változnak. Az írónő a valóságban és a történetben is, éveken keresztül próbálta feldobni szexuális életét, mindhiába. Ezután naplóírásba kezdett, amely során újra átélhette a korábban megélt vágyait. Azonban a férje rábukkan az írásokra…

„Miután elolvastam ezt a könyvet, úgy éreztem, mintha BB Easton egy régi barátom lenne. Imádom a stílusát! Olvasd el ezt a könyvet, ha kedved van egy vicces, merész történethez.”

Amazon, olvasói vélemény

44 fejezet 4 férfiról

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.