Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
szeptember 27.
A vadnyugat kártyakirálynőjének hihetetlen története

A vadnyugat kártyakirálynőjének hihetetlen története

Friss megjelenés

Jenni L. Walsh, a USA Today bestsellerszerzője újabb izgalmakkal teli regényt jelentetett meg A szerencse lánya címmel! A valós eseményeken és történelmi karaktereken alapuló történet, a kaliforniai aranyláz mozgalmas, könyörtelen korába visz el minket, ahol egy merész, leleményes nő próbál felülkerekedni a férfiak világában.

1849-ben Simone Jules New Orleans-i élete a feje tetejére fordul, miután elveszíti családját egy tűzvészben, így úgy dönt új életet kezd mindent hátrahagyva, beleértve otthonát és vőlegényét, hogy San Franciscóban csatlakozhasson az aranylázban égő szerencsevadászokhoz. Minden pénzét egy vállalkozásba öli, ami egy, a városban ismeretlen francia kártyajátékon alapszik, a vingt-et-un-on. Az újdonság szele és a kártyaosztó szépségének híre hamar eléri a város lakóit, akik érdeklődve lepik el a Bella Union-t. Arra viszont nem számított Simone se, hogy a szerelem is rátalál majd, méghozzá egy fekete fiú személyében. Szerelmük nem csak társadalmi normákba ütközik, még illegális is, így a lány kénytelen újra továbbállni. Nevét Eleanor Dumont-ra változtatja, majd megnyitja Észak-Kalifornia Legnevesebb szerencsejáték-központját. Madame Dumont bájos francia női jelleme mindenkit lekenyerez, így kénye-kedve szerint irányítja a vendégeit, akik megtiszteltetésként élik meg, ha náluk vesztik el vagyonuk utolsó centjeit is. Ám ennyi tragédia és megpróbáltatás után rámosolyog vajon az igazi szerencse a szerencse lányára?

„Ez a regény a csábító borítótól az utolsó oldal lapozásáig magával ragadó. Más történelmi nők mellett, akik messze megelőzték korukat, Simone Jules volt az első hivatásos női krupié... Sok emlékezetes karakter jön és megy, de ami kiemelkedik, az Simone autonómiája, önállósága, szabadsága, hogy oda megy, ahová akar, és azt teszi, amit akar. Egy mesésen szórakoztató történet egy figyelemre méltó nőről, aki csak önmaga akart lenni.” - írta a Historical Novel Society.

A szerencse lánya

A szerencse lánya

Jenni L. Walsh
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.08.01.
1849, Amerika. Simone Jules, miután elveszti családját egy tűzvészben, képtelen folytatni életét az addigi kerékvágásban, így otthagyja vőlegényét és New Orleanst, és hajóra száll, hogy új életet kezdjen az aranylázban égő szerencsevadászok között San Franciscóban.

„Eleanor Dumont lebilincselő és empatikus kalandjai lenyűgöző képet nyújtanak arról, hogyan teremtettek maguknak életet a nők az amerikai nyugat nehéz, kegyetlen boomtownjaiban.” - Elise Hooper, a The Other Alcott és a Learning to See szerzője

Ha tehát egy izgalmakkal teli történelmi regényre vágy, akkor mindenképp érdemes egy esélyt adnod Jenni L. Wash legújabb remekművének, amit megvásárolhat a Moobius oldalán!