Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
március 25.
Áprilisra várható az Európa Könyvkiadó legújabb lélegzetelállító bűnügyi regénye

Áprilisra várható az Európa Könyvkiadó legújabb lélegzetelállító bűnügyi regénye

Előrendelhető újdonság

James Kestrel története 2022-ben megkapta a rangos Edgar-díjat „A legjobb regény” kategóriában

„Kőkemény, izgalmas krimi második világháborús díszletek között. Pokolian jó történet. Lebilincselő olvasmány. Az utolsó fejezet egyszerűen lenyűgöző.”

Stephen King

 

„Sötét, magával ragadó és elképesztően hiteles történet… Egyszerűen képtelen voltam letenni ezt a könyvet.”

Meg Gardiner

Az öt december

Az öt december

James Kestrel
Európa Könyvkiadó, 2024.04.05.
Fordította: Borbély Csaba

1941 novembere. Hawaii szigetén, Honoluluban brutális kettős gyilkosság történik. Az áldozatok: egy amerikai fiatalember és egy japán lány. Joe McGrady, az exkatona nyomozó kapja az ügyet, amely természetesen bonyolultabb, mint elsőre látszik. Az egyik áldozat ugyanis a haditengerészet admirálisának az unokaöccse, ezért történhet meg az, hogy McGrady arra kap parancsot: kövesse a vélelmezett gyilkost Hongkongba. Utánamegy, meg is találja, de hiába, mert mindeközben a japánok megtámadják Pearl Harbort és ezzel egy időben Hongkongot is. A gyilkos tehát nem kerül kézre, McGrady viszont a japánok fogságába esik…

 

A „hard-boiled” és noir krimik legszebb hagyományait idéző regény lebilincselően izgalmas és sokrétű. Az öt december, négy év története – történet bosszúról és pokoli gonoszságról, szerelemről és szenvedélyről, háborúról és szenvedésről, ígéretekről és kitartásról.

„Háború, fogság, kínzás, szerelem… A regény már-már egy nagyopera dimenzióit idézi, és Kestrel gyönyörűen formálja a mondatokat.”

The New York Times

„Erőszakos jelenetekkel teli, költői, okos és lélegzetelállító: felejthetetlen könyv.”

 

The Wall Street Journal

 

James Kestrel, aki korábban bártulajdonos, bűnügyi nyomozó és angoltanár is volt, ma ügyvédként praktizál. Regényét Stephen King, James Patterson, Dennis Lehane, Lee Child, Meg Gardiner, James Fallows, Pico Iyer és számos más szerző is méltatta. A tengerész és világutazó Kestrel korábban élt Tajvanon, New Orleansban és egy nyugat-texasi szellemvárosban, jelenleg pedig a Hawaii állambéli Volcano városában.