Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 21.
Az Amit sosem fedünk fel, A jó élet és A bennem lévő nő is esélyesek a Goodreads Choice Awards 2023 díjra

Az Amit sosem fedünk fel, A jó élet és A bennem lévő nő is esélyesek a Goodreads Choice Awards 2023 díjra

A könyves világ hírei

A 2006-ban alapított amerikai Goodreads világszinten ismert és közkedvelt internetes könyves platform, ahol rengeteg információt és visszajelzést találhatunk a könyvekkel és az írókkal kapcsolatban. Az oldal népszerűsége és látogatottsága egészen elképesztő méreteket ölt, ugyanis 2019-re már 90 millió regisztrált taggal büszkélkedhetett. Az Amazon leányvállalata 2011-ben indította útjára a Goodreads Choice Awards elnevezésű nemzetközi irodalmi közönségdíjat, ahol a Goodreads által kiválasztott, 15 kategóriában indított könyvekre lehet szavazatokat leadni. 2023-ban pedig a kiemelt könyvek között három olyan cím is szerepel, amit a magyar olvasók az Alexandra Kiadócsoport gondozásában olvashatnak…

A kisvárosi romantika királynője, Lucy Score neve már tavaly is feltűnt a közönségdíj nevezettjei között, hiszen Amin sosem leszünk túl című regénye nemzetközi szinten hatalmas sikereket ért el. Most azonban úgy tűnik, hogy a Knockemout-sorozat második része, az Amit sosem fedünk fel is hasonló babérokra tör, hiszen romantika kategóriában esélyes a díjra – és reméljük, ezúttal nem marad el a kategóriagyőzelem!

Amit sosem fedünk fel

Amit sosem fedünk fel

A jófiúk mindig a jólányokat választják… Vagy mégsem?

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.09.22.
Knockemout
A Morgan fivérek közül mindig is Nasht tartották a jó fiúnak: ő a megbízható rendőrfőnök, mindenkire kedvesen mosolyog, és ott segít, ahol tud. Azonban Nash épp egy lövöldözésben szerzett sérüléséből lábadozik, és az eset óta pánikrohamok és rémálmok kínozzák. Nem önmaga többé, de képtelen segítséget kérni a szeretteitől.

Non-fiction (ismeretterjesztő) kategóriában a Lux Kiadó A jó élet – A világ leghosszabb boldogságkutatásának tanulságai című könyve került a legjobbak közé. A felnőttkori fejlődést több száz résztvevő bevonásával vizsgáló kutatás, a The Harvard Study of Adult Development 1938-ban vette kezdetét, és mind a mai napig követi ugyanazon családok két-két generációjának az életét. A kötet szerzői, Marc Schulz és Robert Waldinger olvasmányos stílusban tárják elénk az egyedülálló vállalkozás legfontosabb tanulságait, bepillantást engedve a résztvevők hétköznapiságukban is izgalmas élettörténeteibe.

A jó élet

A jó élet

A világ leghosszabb boldogságkutatásának tanulságai

Marc Schulz, Robert Waldinger
Lux Kiadó, 2023.10.17.
Életünket elsősorban társas kapcsolataink minősége határozza meg: minél erősebbek ezek a kapcsolataink, annál nagyobb a valószínűsége, hogy boldog és egészséges életet fogunk élni.

A harmadik, komoly esélyekkel induló könyvünk a világpremiert követően rögtön a toplisták élén landolt. Britney Spears megrendítő őszinteséggel megírt önéletrajza, A bennem lévő nő rávilágít a zene és a szeretet erejére, és annak fontosságára, hogy a nők végre a saját szavaikkal mondhassák el történetüket. A világsztár most először tárja elénk elképesztő életútját – és a popzene történetének egyik legnagyobb előadójában rejtőző belső erőt. Sorsa, küzdelmei, boldogsága, sikertelenségei és sikerei egyaránt rengeteg emberre voltak és vannak hatással.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

A 2023-as Goodreads Choice Awards nyerteseit december 7-én hirdetik ki. Addig is, ha felkeltettük az érdeklődéseteket, szerezzétek be a könyveket a Moobius oldalán!