Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. február 22.
Az Apazáradék karaktereit bármikor felismernénk az utcán

Az Apazáradék karaktereit bármikor felismernénk az utcán

Könyvajánló

A kortárs svéd irodalom egyik sztárjának, Jonas Hassen Khemirinek tavaly jelent meg Apazáradék című családregénye az Európa Könyvkiadó gondozásában. A különlegesen megírt kötetben sűrűn váltakozó nézőpontokon át kapunk intim portrét egy kaotikus, ám teljesen hétköznapi család életéről.

Herman Koch, A vacsora holland szerzője az alábbi szavakkal méltatta a könyv élethű és meggyőző karakterábrázolását:

Már az első pillanatban magába szippantott ez a lenyűgöző történet, és miután befejeztem, még napokig fogva tartott. Most, néhány hét elteltével is tudom, hogy soha nem fogom elfelejteni a nagyapát, a fiút, aki apa is egyben, a nővért vagy a barátnőt. Örökre megmaradnak a fejemben, mint azok a fikcionális karakterek, akikkel bár soha nem találkozol a való életben, mégis azonnal felismernéd őket az utcán. A személyiségük messze nem tökéletes, de éppen ezért még jobban szereted őket.

A Funzine magazin, mely a 21. század legizgalmasabb családregényének titulálta a regényt, szintén annak emlékezetes karaktereit emelte ki recenziójában:

„Ahhoz, hogy egy könyv igazán üssön, szükség van egy izgalmas cselekményre, mély karakterábrázolásra, egyedi írói stílusra, és valami pluszra, amit csak akkor érzünk meg, amikor már befejeztük a könyvet, de még mindig a szereplők világában érezzük magunkat. Jonas Hassen Khemiri könyvében mindez adott, ezért is állítjuk minden túlzás nélkül, hogy az Apazáradék az eddigi év legértékesebb irodalmi élménye.”

A díjnyertes Khemiri korábban magyarul is megjelent, Amikre nem emlékszem (Everything I Don’t Remember) című regényéből készült televíziós adaptációt jövő hónapban mutatják be a svéd Sveriges Television műsorán.

Apazáradék
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Apazáradék

Jonas Hassen Khemiri
Európa Könyvkiadó, 2019.
Egy nagyapa hazatér Svédországba meglátogatni a felnőtt gyermekeit. A fia éppen apai szabadságon van két gyerekkel, a lánya elvált, most pedig újra terhes, csak nem a megfelelő férfitól. Egyedül a nagyapa tökéletes, legalábbis ő ezt gondolja magáról. A látogatás tíz napja alatt azonban fájdalmas emlékek kerülnek a felszínre és a kapcsolatok tovább bonyolódnak.