Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. június 11.
Az elmúlt évek egyik legjobb történelmi regénye végre magyarul is elérhető

Az elmúlt évek egyik legjobb történelmi regénye végre magyarul is elérhető

Friss megjelenés

A történelmi regények műfaja elképesztő népszerűségnek örvend olvasóink körében. Nem is csoda, hiszen a fantázia világánál csak az lenyűgözőbb, ami valóságos tényeken alapul! Szerkesztőségünkben nagyon büszkék és bizakodóak vagyunk, mert egy elképesztően különleges kötetet hozhattunk most el a magyar olvasóközönségnek.

Juan Francisco Ferrándiz majdnem 700 oldalas könyve a 9. század Barcelonájába repíti az olvasót, egy háború által megrázott, véres és sötét „elátkozott földre”. Hogyan lett ebből az elhagyatott helyből az akkori világ egyik lüktető és virágzó központja, majd a ma is ismert lenyűgöző nagyváros? Erre a kérdésre ad választ Az elátkozott föld, amelyet sokan az elmúlt évek egyik legjobb történelmi regényeként emlegetnek.

A könyv nagy terjedelme ellenére könnyen olvasható, és az intrikával, háborúval és izgalommal teli történetvezetés miatt szinte letehetetlen. A szerző a nagy történetmesélőkre jellemző alapossággal és képzelőerővel mutat be egy sötét korszakot, egy méltóságából alig valamit megőrző legyőzött várost, valamint néhány bátor férfit és nőt, akik szívvel-lélekkel harcolnak otthonuk szabadságáért és felemelkedéséért. Szeretettel ajánljuk a történelmi regények kedvelőinek!

Az elátkozott föld

Az elátkozott föld

Juan Francisco Ferrándiz
Alexandra Kiadó (A), 2020.05.27.
Barcelona, 9. század. Az egykor szebb napokat látott város az összeomlás szélén álló Szent Római Birodalom határán, mindenkitől elfeledve senyved a véres belháborúba süllyedt nemesség alatt, és tűri a szaracénok sorozatos támadásait.