Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. július 26.
Az igaz történet a szépirodalom mögött

Az igaz történet a szépirodalom mögött

Joy Jordan-Lake újdonsága, a Kínzó könyörület húszéves kutatómunka és írás eredménye, mely az írónő egyetemista éveiig nyúlik vissza. Kutatásának középpontjában a charlestoni Mother Emanuel metodista templom állt, amely központi szerepet játszott az 1822-es rabszolgafelkelésben, és amely majdnem 200 évvel később, 2015-ben egy brutális, rasszista indíttatású mészárlás helyszínéül szolgált.

„Szó szerint az utolsó átolvasás végén voltam 2015 júniusában, amikor a tragikus lövöldözés történt. Írtam erről a szerző jegyzetében, de most is elmondom: ezen a ponton majdnem lemondtunk az egész regényről az ügynökségemmel. Az akkoriban létező váltakozó idősík a sok tragédia ellenére boldog, reményteli hangulatban végződött, és ez 2015. június 18-a után hamisnak, szinte az elhunytakkal és családjukkal szembeni kegyetlenségnek tűnt. Egyedül Charleston támogató, inspiráló lakosainak köszönhető a megfelelő végkifejlet: fájdalommal és borzalommal teli, ugyanakkor szeretetteljes és megbocsátást hirdető.”

A váltakozó idősíkon játszódó Kínzó könyörület olyan, amai napig releváns témákat dolgoz fel, mint az esélyegyenlőség és a rasszizmus. Történelmi tényeken alapuló, pontos leírást ad a rabszolgaságról és annak hatásairól, ugyanakkor lenyűgöző történetet kínál titkokról, családról, és az idő múlásának is makacsul ellenálló szeretetről.

Kínzó könyörület
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Kínzó könyörület

Joy Jordan-Lake
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Depressziós édesanyja halála után Kate Draytont megválaszolatlan kérdések sora és a saját jövője miatti bizonytalanság gyötri. A Harvardról egészen a dél-karolinai Charlestonig menekül, választ keresve arra, miért szakadhatott szét a családja.