Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. július 2.
Az írott szavak sorsfordító ereje

Az írott szavak sorsfordító ereje

Könyvajánló

A Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet című enciklopédia több mint 75 legendás, különös fontossággal bíró irodalmi alkotás páratlan erejével mutatja be az írott szavak mögött rejlő egyedülálló történeteket, és azok korokon átívelő, történelemre gyakorolt sorsfordító hatásait, valamint az emberiség kivételes szerepét abban, hogy a múlt jelenné fejlődhetett.

Minden idők leghíresebb és – az emberiség szempontjából – legmeghatározóbb könyvei valóságos időutazásra invitálják az olvasót, s egymást kronológiai sorrendben követő fejezetek révén kísérik végig az emberi tudás fejlődését, valamint a könyvkészítés folyamatának alakulását Kr. e. 3000-től egészen napjainkig.

Az egyedülálló enciklopédia minden oldala rendkívüli történelmi kincseket tár fel, ugyanis eredeti alakjukban, lélegzetelállító fényképekkel és lenyűgöző szerzői életrajzokkal társítva enged betekintést a történelem leghíresebb s legbefolyásosabb alkotásainak (szótárak, naplók, színdarabok, versek, szerződések, vallási szövegek) mögöttes tartalmi és szerkezeti jelentéseibe: kiderül többek között, hogyan alakította történelmünket a Mahábhárata, Shakespeare első fóliája, az Anne Frank naplója, illetve Simone de Beauvoir A második nem című könyve.

Papírra vetett sorok, melyek átírták a világ történelmét… A Gutenberg-bibliától kezdve, a Louis Braille alkototta – és azóta is világszerte elterjedt, vakok és gyengénlátók által használt – Braille-íráson át egészen Darwin A fajok eredete című úttörő könyvének lehengerlő történetéig, minden egyes mű egyedi értéket ad a világhoz, s ezáltal formálja tovább annak sorsát, miközben a tanulás újabb és újabb ösvényein kíséri végig az emberiséget.

Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Könyvek, amelyek megváltoztatták a történelmet

Michael Collins
Alexandra Kiadó (A)
A könyvek története szorosan összefonódik az emberiség történetével. Az írott szó ereje vitathatatlan erővel formálta a történelem menetetét, gondoljunk csak a Gutenberg-bibliára vagy A tőkére Karl Marxtól.