Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. január 21.
Azok a gyerekek, akiknek van saját könyvük, hatszor gyorsabban fejlődnek, mint akiknek nincs

Azok a gyerekek, akiknek van saját könyvük, hatszor gyorsabban fejlődnek, mint akiknek nincs

A könyves világ hírei

A National Literacy Trust nevű angol jótékonysági szervezet kutatást indított több mint 56 000 9 és 18 év közötti gyermek részvételével, hogy megvizsgálják, hogyan befolyásolják a saját könyvek az olvasási készség fejlődését, a jólétet és a boldogságot.

A kutatási eredmények megmutatták, hogy a saját könyvvel rendelkező gyermekek 22 százaléka az elvárt szintnél jobban olvas, szemben a saját könyvvel nem rendelkező gyermekekkel, ahol ez az arány csak 3,6%. Szomorú adat, hogy a megkérdezettek 6,3 százaléka nem rendelkezik egy könyvvel sem, ami az egész Egyesült Királyságra viszonyítva több mint 380 000 gyermeket jelent.

A kutatást végző szervezet vezetője, Jonathan Douglas a következőket nyilatkozta az eredményekről:

„A könyvek képesek arra, hogy fejlesszék a gyermekek olvasási készségét, az általános jókedvüket és a mentális stabilitásukat. Mégis túl sok gyermek esik el annak lehetőségétől, hogy a teljes potenciáljának megfelelően fejlődjön, mindössze azért, mert nincs otthon egy saját könyvük sem.”

A szervezet, csakúgy, mint a Moobius csapata, nagy erőkkel dolgozik azon, hogy azokhoz is eljuttassa az olvasás örömét, akik a leginkább rászorulnak.