Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. április 8.
Cixin Liu üzenete

Cixin Liu üzenete

A könyves világ hírei

Földünk egy űrhajó, amely az univerzum végtelen térségeit járja. Egy nap talán megértjük, hogy nagyon kicsi hajó ez. Ha fertőző betegség támadja meg, a kórokozó nem csupán egyetlen kabint keres fel. Ellenkezőleg: mindenki közös problémája lesz, utasoké és személyzeté – azaz az egész emberi fajé. És nincs kikötő, ahol megpihenhetnénk. Nem jön másik hajó, hogy megmentsen bennünket. A múltban a pestis és más csapások újra és újra lesújtottak a hajóra. Ma a tudomány és a technológia segítségével a vírus okozta veszteségek nagymértékben csökkenthetők. Én hiszek benne, hogy ha az emberek hajlandóak megbízni egymásban, és úgy döntenek, hogy mind közösen szolgálják a hajó érdekeit, képesek leszünk felülkerekedni a vészen. És akkor a Föld űrhajóra szebb holnap virrad.


Cixin Liu

A halál vége

A halál vége

A háromtest-trilógia 3/3

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2020.12.04.
Háromtest-trilógia
Az emberiséget túlzottan magabiztossá és felfuvalkodottá teszi már a győzelem előérzete is. Pedig ha sikerülne végre együttműködnie a két civilizációnak, akkor talán újra lehetne írni a történelmet, mely nem a múltunk, nem a jelenünk, és nem is a jövőnk. „Ha az új univerzum valóban megszületik, számos, palackba zárt üzenet sodródik majd benne.
A sötét erdő

A sötét erdő

A háromtest-trilógia 3/2

Cixin Liu
Európa Könyvkiadó, 2024.04.15.
Háromtest-trilógia
A Föld teljes lakossága tisztában van vele, hogy az idegenek hajói úton vannak a naprendszerünk felé. Négyszáz év múlva fognak megérkezni, és akkor elözönlik és leigázzák a bolygónkat. Az idegenek földi segítőit már sikerült legyőzni, de itt vannak közöttük a sophonok.