Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
augusztus 9.
Csodálatos borítóval jelentkezett Emilia Hart regénye

Csodálatos borítóval jelentkezett Emilia Hart regénye

Könyvajánló

Nemrég jelent meg immár magyar nyelven is Emilia Hart bemutatkozó regénye Vészlény – Boszorkányok lányai címmel az Alexandra Kiadó gondozásában. A kötet borítója – akár az eredeti műé, akár a hazaié – már első ránézésre azt sugallja, itt valami misztikus, nagy volumenű történetet alkotott meg debütáló regényével a szerző. Na de milyen boszorkányokról van szó?

A műben egyszerre három idősík kap szerepet három olyan női főszereplővel, akik valamilyen módon különleges képességekkel rendelkeznek. A legfiatalabb közülük Kate, aki 2019 egyik éjszakáján elszökik Londonból, menekülve erőszakos partnere elől. Az útja egyenesen a családja birtokában lévő, elhagyatott vidéki házba vezette, ahová belépve úgy érzi, mintha egy teljesen másik világba csöppent volna. A lány idővel rájön, hogy nagy-nagynénje, Violet által ráhagyott hely olyan titkokat rejteget, amik egészen a tizenhetedik századi boszorkányperekig nyúlnak vissza. 1942-t írunk, amikor Violet bezárva és korlátozva érzi magát a lakhelyéül szolgáló, düledező kúriában. Mindezen csak tovább ront apja elnyomása és édesanyja korai halála – aki állítólag nem sokkal elhunyta előtt megőrült. Violet megpróbálja kideríteni csekély hagyatékából és a megannyi megválaszolatlan kérdésből, mégis mi történhetett a családanyával. Az 1619-ben élő Altha édesanyja szintén idő előtt vesztette életét, ám azt megelőzően lányára hagyta mindazt a tudást, amit a növények titkával kapcsolatban birtokolt. Ez az ismeret már évszázadok óta a család birtokában van, és generációról generációra öröklődik. Épp ezért az ott élő emberek gyakran fordulnak Althához segítségért. Ám ez a bizalom könnyen gyanakvásba fordul át, amikor egy gazdát tulajdon nyája tapos halálra.

Vészlény - Boszorkányok lányai
Kiadóvezetőnk kedvence

Vészlény - Boszorkányok lányai

Emilia Hart
Alexandra Kiadó (A), 2024.06.10.
2019. Kate az éj leple alatt menekül el Londonból családja düledező vidéki házikójába. A borostyánnal beszőtt ház és a körülötte burjánzó kert mintha teljesen más világba tartozna, mint ahonnan idemenekült erőszakos partnere elől. A lány azonban arra is rájön, hogy a rég meghalt nagy-nagynénje, Violet által ráhagyott hely titkokat rejteget...

A cselekményben szereplő nőket, a vérrokoni szálakon kívül, különleges erő köti össze, amely képes áthidalni az öt évszázados időbeli különbséget. Emilia Hart regényét nem csupán a varázslatos boszorkányok ereje teszi különlegessé, hanem a női akarat megjelenítése, a természet gyógyító energiája, és az írónő páratlan, magával ragadó stílusa. Az egyszerű nyelvezet ellenére nagyon is szívszorító, bűvös atmoszférájú történet bontakozik ki előttünk, amely mégis képes örömmel eltölteni olvasás közben.