Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. szeptember 28.
Egy család kihívást intézett a világ felé – majd miután meghódította azt, legendává lett

Egy család kihívást intézett a világ felé – majd miután meghódította azt, legendává lett

Könyvajánló

Szicília koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is. Ebben a különleges, 19. századi eposzban a nők – anyák, feleségek, szeretők, leányok – csak játékszerei a történelemalkotó, társadalmi és politikai befolyást szomjúhozó férfiaknak, akik szenvedélyesen küzdenek a sors ellen: többé akarnak válni, mint akinek születtek. Sőt mindenkinél nagyobbá! Mindegy, milyen áron – mert minden és mindenki megvásárolható!

A Szicília oroszlánjaiban a nincstelen menekültként Palermóba érkező testvérpár, Paolo és Ignazio Florio, valamint leszármazottjaik nagyszabású – mégis meghitt –, a mesés gazdagságig ívelő, lebilincselő története háttereként pedig ott vibrálnak a két évszázaddal ezelőtti Szicília városainak és tájainak jellegzetes színei, illatai és vérbő figurái.

A Floriók felemelkedését elbeszélő családregény első kötete az 1799 és 1868 közötti hét évtized történetét meséli el – ahogy a napóleoni háborúk, majd az itáliai egységet kiharcoló forradalmak, a sziget arisztokráciájának felsőbbrendű gőgje és a palermóiak idegenekkel szembeni megvetése dacára a Floriók elérik, hogy Palermo, sőt egész Szicília szó szerint a lábaiknál heverjen.

A Szicília oroszlánjai olyan hatalmas sikert aratott, hogy a megjelenést követő hónapokban Olaszországban hétszer kellett újranyomni a könyvet, milliós példányban kelt el, már készül belőle a televíziós sorozat. Az amerikai, spanyol, francia, német, holland kiadás után végre a magyar olvasók is megismerkedhetnek ezzel a nagyszabású, generációkon átívelő családtörténettel – ahogy a 19. század első felének Szicíliájával nemkülönben!

„A vibráló élet regénye – szerelemről, álmokról és árulásokról.” (Marie Claire)

Szicília oroszlánjai

Szicília oroszlánjai

Stefania Auci
Európa Könyvkiadó, 2021.10.06.
Szicília koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is.

A szerzőről

Stefania Auci (1974) a szicíliai Trapaniban született ugyan, de amióta az eszét tudja, palermóinak érzi magát, jelenleg is ebben a városban él. Ügyvédnek tanult, tanár lett, végül az írás mellett kötelezte el magát. A hatalmas hazai és nemzetközi sikert aratott Florio-sagát, a Szicília oroszlánjait 2019 májusában vehették kézbe először az olvasók.