Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. szeptember 28.
Egy család kihívást intézett a világ felé – majd miután meghódította azt, legendává lett

Egy család kihívást intézett a világ felé – majd miután meghódította azt, legendává lett

Könyvajánló

Szicília koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is. Ebben a különleges, 19. századi eposzban a nők – anyák, feleségek, szeretők, leányok – csak játékszerei a történelemalkotó, társadalmi és politikai befolyást szomjúhozó férfiaknak, akik szenvedélyesen küzdenek a sors ellen: többé akarnak válni, mint akinek születtek. Sőt mindenkinél nagyobbá! Mindegy, milyen áron – mert minden és mindenki megvásárolható!

A Szicília oroszlánjaiban a nincstelen menekültként Palermóba érkező testvérpár, Paolo és Ignazio Florio, valamint leszármazottjaik nagyszabású – mégis meghitt –, a mesés gazdagságig ívelő, lebilincselő története háttereként pedig ott vibrálnak a két évszázaddal ezelőtti Szicília városainak és tájainak jellegzetes színei, illatai és vérbő figurái.

A Floriók felemelkedését elbeszélő családregény első kötete az 1799 és 1868 közötti hét évtized történetét meséli el – ahogy a napóleoni háborúk, majd az itáliai egységet kiharcoló forradalmak, a sziget arisztokráciájának felsőbbrendű gőgje és a palermóiak idegenekkel szembeni megvetése dacára a Floriók elérik, hogy Palermo, sőt egész Szicília szó szerint a lábaiknál heverjen.

A Szicília oroszlánjai olyan hatalmas sikert aratott, hogy a megjelenést követő hónapokban Olaszországban hétszer kellett újranyomni a könyvet, milliós példányban kelt el, már készül belőle a televíziós sorozat. Az amerikai, spanyol, francia, német, holland kiadás után végre a magyar olvasók is megismerkedhetnek ezzel a nagyszabású, generációkon átívelő családtörténettel – ahogy a 19. század első felének Szicíliájával nemkülönben!

„A vibráló élet regénye – szerelemről, álmokról és árulásokról.” (Marie Claire)

Szicília oroszlánjai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szicília oroszlánjai

Stefania Auci
Európa Könyvkiadó, 2021.10.06.
Szicília koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is.

A szerzőről

Stefania Auci (1974) a szicíliai Trapaniban született ugyan, de amióta az eszét tudja, palermóinak érzi magát, jelenleg is ebben a városban él. Ügyvédnek tanult, tanár lett, végül az írás mellett kötelezte el magát. A hatalmas hazai és nemzetközi sikert aratott Florio-sagát, a Szicília oroszlánjait 2019 májusában vehették kézbe először az olvasók.