Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. március 28.
Egy hétéves kislány elhatározta: a könyvtárukban található összes gyermekkönyvet elolvassa!

Egy hétéves kislány elhatározta: a könyvtárukban található összes gyermekkönyvet elolvassa!

A könyves világ hírei

Bár úgy tűnik, mintha egyre kevesebb fiatal választaná a könyveket a Netflix és a közösségi média helyett, szerintünk ez nem igaz: ma is rengeteg gyermek szeret olvasni, elmerülni a kalandos történetek végtelen tárházában. Erre nincs is jobb példa, mint az a 7 éves kislány, aki bátran elhatározta, hogy kiolvassa az összes gyerekeknek írt könyvet a lakóhelyén lévő könyvtárban!

Az amerikai Maine államban élő hétéves Inara Petroulis egy elég megdöbbentő, ám annál tiszteletreméltóbb feladatra szánta el magát: elhatározta, hogy a városi könyvtáruk összes képeskönyvét el fogja olvasni.

Ez elsőre talán nem tűnik nagy feladatnak – hiszen csak mesekönyvekről van szó. Viszont úgy már sokkal nagyobb kihívásnak ígérkezik, ha megtudjuk, hány darab könyvet is jelent ez: a könyvtárban ugyanis körülbelül 3000 gyerekkönyv van, amit Inara mind el akar olvasni. Úgy látszik, ez a nagy szám sem riasztotta el célja kitűzésében.

Inara édesanyja, Sarah, azt mondta, hogy gyermeke nagyon szeret olvasni, és állandó látogatója a könyvtárnak már hat hónapos kora óta.

Sarah elmondása szerint: „Mint egyke gyerek, Inarának nem sok lehetősége volt más gyerekekkel kapcsolatba kerülni, ezért vittem el őt különböző programokra a könyvtárba, hogy találkozzon másokkal és kifejlődjön az olvasás iránti szeretete.”

A Literary Hub szerint anya és lánya akár 15 könyvet is ki szoktak venni egyszerre, ugyanis „ennyi fér bele a táskájukba”, és hét vagy nyolc könyvet be is fejeznek egy éjszaka alatt. Ebben az ütemben haladva Inara célját nem sokkal több mint egy év alatt sikerülhet elérnie. Reméljük, sikerül neki, és utána is ugyanilyen lelkesen fog más könyveket olvasni a jövőben!