Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. március 3.
Elárulnád a családodat, hogy megmentsd az országodat?

Elárulnád a családodat, hogy megmentsd az országodat?

Előrendelhető újdonság

Charles Belfoure legújabb könyve ismét egy olyan világba viszi el olvasóit, ami szeretettel, szenvedéllyel és szerelemmel teli, ugyanakkor nem mentes a haragtól és a belső viszályoktól sem.

„Belfoure prózastílusa lendületes, a cselekmény jól kidolgozott, emellett érdekes építészeti részletekkel találkozhatunk… Egy fergeteges, rendkívül szórakoztató kaland!” (Booklist Starred Review of House of Thieves)

Dmitrij Marhov szentpétervári élete éppen olyan szerencsés, mint amilyen a mesékben egy herceg élete. Nemcsak előkelő család sarja, de ezenfelül tehetséges építész is, aki a császári udvar luxusában élhet nap mint nap, miközben jó barátságot ápol a császárral és a feleségével is. Hosszú ideig egyetlen problémája a felesége, Lara hercegnő, akinek természete nehezen elviselhető. A gondtalan élet azonban eltűnni látszik, amikor Dmitrij ráeszmél, hogy a császár milyen mértékű brutalitással és pusztítással sújtja az orosz embereket, különösképpen a zsidókat. Egyre inkább felelősséget érez népe iránt, ezért elhatározza, hogy változtat a jelenlegi helyzeten, még akkor is, ha annak ára, hogy elárulja a saját családját. Kihívásokkal teli célját azonban nem egyedül kell véghez vinnie. Támogatója és barátja lesz az orosz elnyomás felszámolásában Kátya Golicina, akivel egy királyi bálon ismerkedett meg, és azonnal érezte, hogy talán számára Kátya több mint barát: rokon lélek is.

A Fabergé-titok

A Fabergé-titok

Elárulnád a családodat, hogy megmentsd az országodat?

Charles Belfoure
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.13.
Dmitrij Markov herceg igazán szerencsésnek mondhatja magát. Tehetséges építész, egyben II. Miklós cár közeli barátja, életét luxusban éli. Ám a cári udvar csillogása sem tudja elfedni az Oroszországot sújtó bajokat.

„Változatos karakterek sokrétű cselekményben, korabeli színtereken. Remek szórakozást nyújt.” (Booklist)

Charles Belfoure történeteit egészen különlegessé és egyedivé varázsolja, hogy eredeti szakmája építész, pontosabban amerikai műemlékvédő építész. Eddig négy könyve jelent meg, ebből három rangos elismerésben részesült. A párizsi építész című első könyve amellett, hogy a The New York Times bestsellere lett, bejutott a Dublini Irodalmi Díj döntőjébe. Második alkotását a hónap könyvének választotta a Target, míg A bukott építész 2019-ben a Néró-díj döntőse volt.

Egy történet, ahol a terek valóságosan megelevenednek az olvasó fejében, és ahol a leírások és a stílus mérnöki pontossággal kidolgozottak. Nemcsak egy izgalmas történet, de egy történelmi kor bemutatása, egyben stílustörténet; egy romantikus és szenvedélyes igaz történet, ahol a háttérben mindvégig munkáló kérdés: vajon sikerül győzedelmeskednie a jónak?