Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2019. augusztus 29.
Elhunyt Szögyal Rinpocse

Elhunyt Szögyal Rinpocse

Szögyal Rinpocse Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester 2019. augusztus 28-szerda délután hunyt el egy thaiföldi kórházban, tüdőembóliában. A mester hivatalos Facebook-oldalán közzétett nyilatkozat szerint, bár távozása hirtelen volt, mégis nyugodt és békés, hiszen közeli, szeretett tanítványai vették körül.

Szögyal Rinpocse Tibeti könyv életről és halálról című könyvében a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza, és veti egybe a modern világ halálkutatásaival. Az ősi hagyomány egyszerű, mégis hatásos gyakorlatait mutatja be, amelyeket bárki bármilyen vallási háttérrel elvégezhet, hogy értelmet adjon életének, segítse a haldoklókat, és maga is felkészüljön a halálra.

Tibeti könyv életről és halálról

Tibeti könyv életről és halálról

Szögyal Rinpocse
Cartaphilus Könyvkiadó, 2015.
A tibeti hagyomány könyvei
Szögyal Rinpocse Nyugaton élő tibeti buddhista tanító és mester összefoglaló munkája a haldoklásról és a halálról szóló tradicionális tibeti tanokat magyarázza és veti egybe a modern világ halálkutatásaival. A meditáció nagy mestere olyan átfogó képet ad életről és halálról, melyet a Nyugat eddig csak homályosan ismert.