Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2022. május 5.
Előrendelhető a gyermekregény, amely A balszerencse áradása babérjaira tör!

Előrendelhető a gyermekregény, amely A balszerencse áradása babérjaira tör!

Előrendelhető újdonság

Mi az igazi varázslat? Valójában csak trükk az egész? Vagy valami egészen más, ami kaput nyit egy másik világba – és ha igen, mi történik, ha a kettő közé kerülsz? Egy klasszikus rejtélyekkel teli, régi házzal kezdődik, de valami sokkal hátborzongatóbbá válik… de ne félj, utadon végig fog kísérni két bátor, felejthetetlen barát – és rengeteg móka vár rátok.

Ha tetszett A balszerencse áradása című könyvsorozat, és szívesen olvasnál újra olyan testvérekről, akik titkokkal teli mágikus világba csöppennek, ami nem is olyan messze, a nagyapjuk házában vár rájuk, akkor Mikki Lish és Kelly Ngai hamarosan megjelenő gyermekregénye a megfelelő választás. A halmosdombi ház külföldön már nagy sikert aratott, és bizony méltó utódjává vált A balszerencse áradása című történetnek is. Most Hedy és Spencer invitálja egy, már talán ismerős világba, de teljesen új kalandra a lelkes olvasókat:

Hedy és Spencer életük legunalmasabb karácsonyi szünetére készülnek bűvész nagypapájuk öreg házában, ám a valóság hamar rácáfol elképzeléseikre. Alig lépnek be a házba, amikor titokzatos üzenetek érkeznek nagymamájukról, akinek sok évvel korábban nyoma veszett egy rejtélyes bűvészmutatvány közben. A házat üzengető képkeretek, kitömött, beszélő szarvasfej és medvebőr, vízköpők, hollók és szellemek töltik meg – vajon mi közük lehet ezeknek nagymamájukhoz? A gyerekek nyomozásba kezdenek, megpróbálják feltárni az ódon halmosdombi ház féltve őrzött titkait, ezáltal begyógyítani a régi családi sebeket. Ehhez azonban minden bátorságukra, leleményességükre és varázslatba vetett hitükre szükségük lesz…

A halmosdombi ház

A halmosdombi ház

Mikki Lish, Kelly Ngai
Carta TEEN Kiadó
Hedy és Spencer életük legunalmasabb karácsonyi szünetére készülnek nyugdíjas bűvész nagypapájuk öreg házában. Alig lépnek be a házba, amikor titokzatos és kísérteties üzenetek érkeznek nagymamájukról, akinek sok évvel korábban nyoma veszett egy rejtélyes bűvészmutatvány közben.

Nem érjük be csak a szöveges ajánlóval, ugyanis A halmosdombi házhoz már készült egy kedvcsináló előzetes is, amit a mindössze 18 éves Harry Holland rendezett. Az ifjú rendező vezetékneve ismerős lehet: Tom Holland testvére, aki a Marvel-univerzum legújabb Pókembere. A Holland család élete a szórakoztatóipar körül forog, így nem csoda, hogy Harry már ilyen fiatalon filmes karrierbe kezd, csak bátyjától eltérően a kamera mögé állt be. A családból azonban nem csak ő köthető a történethez; a főszereplő testvérpáros egyik tagját, Spencert ugyanis a 12 éves Paddy Holland, Tom és Harry kisebb testvére alakítja a háromperces videóban.

Harry Holland így nyilatkozott a Celeb Mixnek, amikor a könyvelőzetesről kérdezték:

„Ez briliáns történet, és nagyon izgatott voltam, amikor Mikki és Kelly felkértek, hogy vegyek részt a projektben. A történet összefoglalva két gyerekről szól, akik vonakodva, de elmennek a magának való nagyapjukhoz. Hamarosan egy küldetésen találják magukat, hogy megfejtsék nagymamájuk titokzatos eltűnését, ami évtizedekkel ezelőtt történt. A nyomok keresése közben rájönnek, hogy a mágia tényleg létezik, és emellett nagyapjuk bűvész múltjának titkait is felfedik.”

Az előzetes hangulata kellően misztikus, de nem fed fel sokat arról, mi is vár itt pontosan a testvérekre. Az viszont biztos, hogy a megnézése után kíváncsivá teszi a nézőt, aki utána már nagyon fogja várni a könyv elolvasását. Sőt! A kedvcsináló olyan jól sikerült, hogy nem sokkal később a történet filmjogait is eladták – és itt jön az igazi csavar: A halmosdombi házból Sam Raimi, az első Pókember-filmek rendezője készít adaptációt.