Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. május 9.
Előrendelhetővé váltak Matthew Syed üzleti könyvei!

Előrendelhetővé váltak Matthew Syed üzleti könyvei!

Előrendelhető újdonság

Szeretnéd saját elképzeléseid szerint formálni az életed, úgy, ahogyan azt mindig is megálmodtad? Saját bőrödön is megtapasztalnád, milyen érzés a bombabiztos üzleti siker és a befutott karrier? Matthew Syed, elismert vállalkozó üzleti könyveiben az innovatív gondolkodás azon alappilléreit ismerteti meg velünk, amelyek a teljesítményünk mindennemű megreformálásának kezdetét jelenthetik számunkra, és gyümölcsöző jövő felé vezethetnek el minket.

Matthew Syed (1970) író, újságíró, műsorvezető, Anglia egykori asztalitenisz-válogatottjának kiemelt tagja, az ország valamikori legjobb játékosa. Jelenleg a The Times újságírója, 4 saját megjelenésű, üzleti témájú könyvvel büszkélkedhet, továbbá a Matthew Syed Consulting megalapítója, amely szervezet újszerű gondolkodásmód kialakításával és terjesztésével a lehetőségek maximális kihasználását segíti elő. A vállalat számos olyan piacvezető céggel dolgozott már együtt, mint a Google vagy az Amazon.

Weboldalunkon már előrendelhető az Örülj a hibáidnak, illetve a Forradalmi ötletek című könyv! Az Örülj a hibáidnak különös párhuzamot ismertet velünk: a légiipar kudarcait sajátjainkkal hasonlítja össze. A bukások nem megfelelő felismerése akadályozza az előrejutásunkat, megállítja a fejlődésünket és hátráltatja életünket. A légiiparban minden egyes kudarcot óriási komolysággal kezelnek; bármilyen tragédiát követően a pilótafülke valamennyi beszélgetését rögzítő ún. feketedoboz felvételeinek feltárásával és elemzésével, szimulációk futtatásával a létező összes szempontból körüljárják a baleset okát, és igyekeznek biztosítani, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő. Érdemes ezt a módszert saját életünkre kivetítve kamatoztatni, mert bár sokszor azt hisszük, tisztán látunk, és képesek vagyunk beismerni hibáinkat, illetve tanulni belőlük, valójában sokszor előfordul, hogy saját magunk elől zárjuk el a fejlődés útját. Syed a komplexitáselméletre támaszkodva nyitja fel szemünket, és a kudarc, valamint a siker kapcsolatának feltárásával terel bennünket az előrelépés útjára, ahol a „feketedoboz-gondolkodást” előnyünkre fordíthatjuk, és ténylegesen felhasználhatjuk a továbblépéshez.

Örülj a hibáidnak

Örülj a hibáidnak

Matthew Syed
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.11.
* Mi a közös a Mercedes Forma-1-es csapatában és a Google-ben? * Mi köt össze egy többszörös Tour de France-győztes csapatot a légiközlekedéssel? Mindegyik saját hibáira alapozza fejlődését.

A Forradalmi ötletek igazi bestseller, amely örökre megváltoztatja a sikerről alkotott képünket. Előtérbe kerül a kognitív sokféleség képessége, a világ más szemszögből való megismerése, az egyedi perspektívák, valamint a kollektív intelligencia. Matthew Syed olyan esettanulmányok bemutatásával ragadja ki az olvasókat a berögzült gondolkodásmód örökös körforgásából, mint a CIA a 2001-es terrortámadást megelőző katasztrofális kudarca, a Mount Everest csúcsán bekövetkezett, halálos tragédiát okozó kommunikációs meghibásodás, vagy a náci Enigma titkosított berendezésének feltörése. Vállaljunk társadalmi felelősséget, s gondolkozzunk haladó szellemiséggel! Legyünk kreatívak, együttműködők, és használjuk bátran az „out of the box” gondolkodást, hiszen ez az innováció kulcsa! Syed erre hívja fel a figyelmet, ugyanis szerinte itt az ideje másként nézni a körülöttünk lévő világra…

Forradalmi ötletek

Forradalmi ötletek

Matthew Syed
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.21.
Változtasd meg világlátásodat, hogy megváltoztasd a világot! Milyen hamis sztereotípiák és megrögzült gondolkodásmód okozta az egész nyugati világot megrendítő 2001. szeptember 11-ei terrortámadást? Hogyan ejt minket észrevétlenül csapdába világlátásunk?