Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. április 11.
Észak-Koreából csak a képzelet nyújt kiutat. Ám az álmok könnyen rémálmokká válnak…

Észak-Koreából csak a képzelet nyújt kiutat. Ám az álmok könnyen rémálmokká válnak…

Előrendelhető újdonság

Marcel Theroux regénye A phenjani varázsló egy felkavaró, mégis magával ragadó felnövéstörténet a világ legtitokzatosabb országából. A regény az 1990-es években játszódik, célja pedig az, hogy elmesélje a nemzet történetét.

A történet főszereplője, Csunszu, nem tartozik Észak-Korea elitjei közé. Ugyanolyan élete van, mint a többi, átlagos középiskolásnak. Szülei leleményessége miatt az éhezéstől nem kell tartania, azonban ugyanúgy részt kell vennie a kötelező tanórákon a diktatórikus rendszerben, amelyik megnehezíti az életét.
Egyik nap azonban édesapja egy rejtélyes, idegen könyvet hoz haza munkahelyéről. A kötet egy szerepjáték-szabálykönyv, amelyet egy, a kommunizmust tanulmányozó vendég hagyott a szállodában. Csunszu, tanítója segítségével feltárja a könyv világát, és megismeri a varázslattal átitatott univerzumot, ahol nem származása, hanem cselekedetei határozzák meg a sorsát. A könyv bevezeti a fiút a történetmesélés és a fantázia birodalmába, végigkíséri a gimnáziumi éveken, miközben beavatja az angol nyelv rejtelmeibe – ez pedig későbbi életében nagy segítséget jelent számára.
Csunszu előtt egy teljesen új világ jelenik meg, azonban Észak-Koreában a képzelőerő is a párt tulajdona, a fiúra pedig sokkal nagyobb veszélyek leselkednek, mint a démonok és a mágusok.

Vajon kiszabadulhat Észak-Korea börtönéből?

A phenjani varázsló

A phenjani varázsló

Észak-Koreából csak a képzelet nyújt kiutat. Ám az álmok könnyen rémálmokká válnak…

Marcel Theorux
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.18.
Csunszu önbizalmat, új perspektívát és szerelmet nyer a rejtélyes könyvnek köszönhetően, ám Észak-Koreában a képzelőerő is a párt tulajdona, és a fiúra sokkal nagyobb veszélyek leselkednek, mint a démonok és a halottakat idéző mágusok. Vajon kiszabadulhat Észak-Korea végeláthatatlan kazamatáiból?

„A fiatal, észak-koreai fiú élete teljesen megváltozik, amikor hozzájut egy Dungeons & Dragons szerepjátékkönyvhöz. Talán ezzel az egy mondattal összefoglalható volna a könyv, de a valóságban a regény sokkal több ennél. Sőt, több mint fejlődéstörténet. Átkísér egy teljes életen, egy olyan életen, amelyik a világ egyik legfurcsább, leginkább elzártabb, és talán legrémesebb országában, Észak-Koreában bontakozik ki.”

Marcel Theroux regényéből választ kaphatunk a kérdésre, miközben a fiúval együtt megismerhetjük azt a mágikus világot, amely eddig talán a mi szemünk elől is el volt rejtve.