Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
július 22.
Ezeket a fantasyregényeket mindenképpen el kell olvasnod!

Ezeket a fantasyregényeket mindenképpen el kell olvasnod!

Könyvajánló

Ha már eleged van a szürke mindennapokból, íme néhány olvasmány, amelyek segítségével elmerülhetsz a fantázia világában. Állj készen a sárkányokra, szörnyekre és idegen erők munkálkodásaira, és hagyd, hogy misztikus tájakra és ismeretlen helyekre kalauzoljon ez a néhány könyv. Mert nincs is jobb, mint kizárni a valóságot, és varázslatos világokba menekülni! Vigyázat, ha nem figyelsz, téged is egy pillanat alatt beszippantanak ezek az izgalmas történetek!

A boszorkányok köztünk élnek?! Jó és rossz boszorkányok és mágikus erők kerülnek szembe egymással ezekben a rabul ejtő történetekben

Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb

Louise le Blanc miután megtagadta a mágiát, és elmenekült boszorkánytársai elől, Cesarine városában próbál túlélni, ahol a boszorkányokat folyamatosan üldözi az egyház. Ekkor kerül össze, és kényszerül házasságra Reid Diggory boszorkányvadásszal, akivel hamarosan valós érzelmeket kezdenek táplálni egymás iránt. Együtt a bizonytalanságban és a háború árnyékában, egy sötét titkot rejtegetve. Úgy tűnik, a fantasy világában még a románc is sokkal izgalmasabb! Shelby Mahurin trilógiája hatalmas sikernek örvend, és már a második része is megjelent Vér & Méz címmel!

Kígyó & Galamb

Kígyó & Galamb

Shelby Mahurin
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.05.28.
Kígyó & Galamb
Louise le Blanc két évvel ezelőtt tagadta meg a mágiát, és menekült el boszorkánytársai közül Cesarine városába, ahol abból él, amit el tud emelni. A boszorkányokra vadásznak, és ha az Egyház sikerrel jár, akkor máglyán végzik.

Marlon James: Holdbanya, Pókkirály

Minden történetnek két oldala van, és semmi sem az, aminek elsőre látszik! Ha olvastad a Fekete leopárd, vörös farkast akkor ideje, hogy megismerd az elveszett gyermek történetét egy másik nézőpontból is. Ebben a lehengerlő olvasmányban Sogolon történetét olvashatod, a több száz éves gonosz boszorkányét, a királyi kancellárral vívott harcairól és a sötét múltjáról, mindarról, ami gonosz tetteihez vezetett. Marlon James varázslatos és sötét történeteiben eltérő igazságok és érdekek ütköznek egy elképzelt Afrikában,

Holdbanya, Pókkirály

Holdbanya, Pókkirály

Marlon James
Alexandra Kiadó (A), 2024.06.17.
A sötét csillag
Úgy mondják, Sogolon, a Holdbanya mindig a sötétben űzi a mesterségét. A több száz éves boszorkány Nyomkövető méltó ellenfelének bizonyult, miközben az eltűnt gyermek után kutattak a Fekete leopárd, vörös farkas burjánzó őserdőkkel, óriási, denevérszerű démonokkal, csontokkal varázsló kuruzslókkal és árnyéklényekkel teli mitikus afrikai táján.

Sárkánymánia

Amíg a sárkányok mitikus figurái egyes történetekben a főhősök hű társaiként szerepelnek, addig másokban az emberiség vesztét okozó hatalmas fenevadakként tűnnek fel. Félünk tőlük vagy csodáljuk őket? Olvasd el ezt a két történetet, és döntsd el, melyik oldalon állsz!

Christopher Paolini: Murtagh

Barangolj Alagaësia varázslatos világában a kitaszított Murtaghgal és sárkányával, Tövissel. Kövesd őket, ahogy a gonosz boszorkány legyőzésére indulnak, miközben ezer veszély leselkedik rájuk. Lépj be ezzel a könyvvel a Christopher Paolini teremtette Eragon világába! Ha pedig azt vetted észre, hogy nem tudsz kilépni belőle, olvasd el a szerző nagy sikerű Örökség-sorozatát, ahol többek között Murtagh alakjával is találkozhatsz.

Murtagh
Akciós termékek

Murtagh

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2023.12.06.
Ebben a lebilincselő regényben, melynek főhőse az Örökség sorozatának egyik legnépszerűbb szereplője, a Sárkánylovasnak fel kell fedeznie, mit képvisel egy olyan világban, amely magára hagyta őt.

Evelyn Skye: A hercegnő és a sárkány

Nem lehet minden hercegnő élete tündérmesébe illő történet! Amikor Elodie Brayford, egy aprócska és küszködő fejedelemség örököse, hozzámegy Aurea gazdag királyságának jóképű hercegéhez, abban a reményben teszi, hogy megmentette hazáját. Ám hamar szembesülnie kell azzal, hogy mindennek ára van, amikor rájön, a frigy csak azért jött létre, hogy ő legyen az Aurea népét fenyegető vérszomjas sárkány újabb áldozata. De szerencsére Elodie-t keményebb fából faragták, mint új családja gondolja, és ha rajta múlik, nem válik újabb ártatlan áldozattá!

A hercegnő és a sárkány

A hercegnő és a sárkány

Evelyn Skye
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.03.05.
Életet az életért. Vért a tűzért.
Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről - avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz...

A vámpírok sosem mennek ki a divatból! Ha szereted a tiltott szerelmeket és a szörnyek emberi oldalát, akkor ez a néhány könyv tökéletes szórakozás lesz számodra. A legjobb bennük pedig az, hogy mind sorozatok részei, így ha az első könyv magával ragad, már kezdheted is a következőt!

Tracy Wolff: Kísértés (Sóvárgás-sorozat)

A hatrészes Sóvárgás-sorozat ötödik könyvében a tetőfokára hág az izgalom és a tiltott szerelem kísértése. Tracy Wolff vámpírtörténetében fény derül arra, mi történt Grace-szel abban az időszakban, amire egyáltalán nem emlékszik. Szerelme, Jaxon bátyjával, Hudsonnal kénytelenek együtt küzdeni azért, hogy visszajuthassanak a Katmere Akadémiára. A Kísértés a Sóvárgás és a Vonzódás közötti cselekményidőt egészíti ki Grace és Hudson történetét tekintve. Kezdj bele a Sóvárgás-sorozatba, ha egy egyszerre vérfagyasztó és vérpezsdítő történetre vágysz, ahol a vámpírok és más szörnyek titkos életébe kaphatsz izgalmas bepillantást.

Kísértés

Kísértés

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.04.16.
Sóvárgás
Végre fény derül arra, mi történt Grace-szel abban a néhány hónapban, amelyről semmi nem maradt meg az emlékezetében… Miután a lány megpróbálta megvédeni szerelmét akár az élete árán is, egy sötét szobában eszmél. Nem tudja, hol van, hogyan került ide, és ami még ennél is rosszabb, nincs egyedül.

Nicole Arend: VAMPS – Friss vér

Dilton Halloran tizennyolc éves korában szembesül azzal, amit eddig titokban tartottak előtte, hogy nem átlagos kamasz, hanem félig vámpír. Így kerül a svájci magániskolába, ahová a legbefolyásosabb vámpírok gyerekei járnak, akik nem nézik jó szemmel az idegen érkezését. Daltonnak a barátságtalan környezetben kell megtanulnia, hogyan lehet ura az újonnan felfedezett képességeinek, amik, úgy tűnik, erősebbek, mint azt bárki is gondolta volna.

VAMPS - Friss vér
Toplista

VAMPS - Friss vér

Nicole Arend
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.07.11.
VAMPS
Dillon Halloran a kamaszok átlagos életét éli addig, amíg tizennyolc éves korában apja fel nem fedi származása titkát: Dillon nem ember, hanem damfír, azaz egy halandó és egy vámpír gyermeke. A fiú a svájci Alpokban rejtőzködő, a leggazdagabb és legbefolyásosabb vámpírcsaládok gyermekei számára létesített elit iskola, a VAMPS diákja lesz.

Karen Lynch: Rejtek (Rendíthetetlen-sorozat)

A Rendíthetetlen-sorozat második könyvében Sara drasztikus lépésre szánja el magát, amikor a mohirik világába lép. Miközben itt keresi a helyét, nemcsak saját erejét kell megtanulnia kezelni, de a rá leselkedő veszélyek sem látszanak elmúlni. Barátság, szerelem és fájdalmak sora követi útján, ahol csak saját maga mentheti meg önmagát a rá szomjazó Mester elől. Hol találhat otthonra és hová tartozik igazán? Semmilyen hely nem lehet biztonságos Sara számára, mégis meg kell próbálnia megtalálni a helyét a vámpírokkal és démonokkal teli világban!

Rejtek
Kiadóvezetőnk kedvence

Rejtek

Olykor menedékünk válhat a leghalálosabb csapdává

Karen Lynch
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.05.16.
Rendíthetetlen
Hogy biztonságban tudhassa szeretteit, Sara drasztikus döntésre szánja el magát. Ám a mohirik világában nehezen találja a helyét, honvágy gyötri, és a kezdeti kudarcai után egyre biztosabb benne, nem harcosnak született.

Ha nem a mágikus lényeknek szurkolnál, akkor sem kell lemondanod a fantasy műfajáról. Állj át a másik oldalra, és győzd le a szörnyeket!

Éric Fouassier: Okkult ügyek irodája

Valentin Verne az 1830-as évek párizsi utcáin harcol a város bűnbandáival, akik, úgy tűnik, nemcsak piti bűnöket követnek el, hanem az új tudományok segítségével a király elleni lázadásra készülnek. Miközben Valentin Verne, az ifjú detektív és az orvostudományok lelkes híve, a rejtélyes halálesetek felderítését végzi, apja ellenségének is nyomára akad. Ám vigyáznia kell, hiszen aki a Vikáriust akarja legyőzni, az könnyen a prédájává válhat! Ha szereted a detektívregényeket, ez a könyv neked való lesz, de vigyázz, az események nagyon hamar sötét fordulatot vehetnek!

Okkult ügyek irodája

Okkult ügyek irodája

Eric Fouassier
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.04.16.
Okkult ügyek irodája
Párizs, 1830. A francia főváros még a júliusi forradalom sokkhatásától szédeleg. Az új uralkodó, Lajos Fülöp a rend helyreállításán dolgozik, ám a felfordulás kapóra jön a város mocskában tenyésző bűnözőknek.