Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
március 19.
Ezektől a történetektől téged is elönt a boldogság érzése!

Ezektől a történetektől téged is elönt a boldogság érzése!

Könyvajánló

Március 20. a boldogság nemzetközi világnapja, amely emberi létünk egyik létfontosságú szükségletére helyezi a fókuszt. A rengeteg fontos alapszükségletünk mellett nem elhanyagolható a boldogság általános érzete, amely komoly motivációként tud szolgálni életünk különböző területein. A külső és a belső megelégedettség a kulcs a harmonikus élethez. Különböző utakat bejárva, de mindannyian a felhőtlen pillanatokat kutatjuk, és sokszor a legváratlanabb helyeken találjuk meg. Íme, néhány szívmelengető regény, amely bebizonyítja, hogy nem baj, ha eddig végig rossz úton jártunk, vagy akár teljesen el vagyunk veszve, bármikor pozitív fordulatot vehet az életünk.

Katherine Center: Boldogság kezdőknek

Katherine Center Boldogság kezdőknek című könyve szerint egyenesen szükségszerű, hogy először teljesen eltévedjünk ahhoz, hogy meg tudjuk találni önmagunkat. A regény főhőse, az egyáltalán nem kalandvágyó Helen, házasságának összeomlása után túlélőtúrára indul idegesítő öccsével és az ő még idegesítőbb barátjával. A Wyoming hegyeiben töltött három hét során Helen rájön, hogy a szúnyogok seregei, a váratlanul lecsapó nyári zivatarok és az üzekedő jávorszarvasok okozta bosszúságok milyen jelentéktelenek is az élet igazán fontos dolgaihoz képest.

Boldogság kezdőknek
Romantikus akció

Boldogság kezdőknek

Néha teljesen el kell tévedned, hogy megtaláld magad

Katherine Center
Pioneer Books, 2023.07.17.
Helen Carpenter sohasem tartozott a kalandvágyó emberek közé, ám házassága összeomlása után öccse unszolására csatlakozik egy túlélőtúrához. Itt az esély, hogy végre összeszedje magát, a vadon és a megpróbáltatások új embert faragjanak belőle, ám miután megtudja, hogy idegesítő öccse még idegesítőbb barátja is velük tart, biztos benne, hogy a túra felér majd egy sorscsapással.

Milly Johnson: A pompás Mrs. Mayhew

A Milly Johnson által írt A pompás Mrs. Mayhew címszereplője egy kötelességtudó politikusfeleség, aki, mikor a miniszterelnökségtől egy lépésre álló férje botrányba keveredik, kéretlen őszinte megszólalásával csak tovább ront a helyzeten. Sophie úgy dönt, hogy nevét és külsőjét megváltoztatva egy tengerparti kisvárosban húzza meg magát, amíg lecsitulnak a kedélyek, e döntése azonban egy nem várt választás elé állítja.

A pompás Mrs. Mayhew

A pompás Mrs. Mayhew

Milly Johnson
Pioneer Books, 2021.04.21.
Kötelességtudó politikusfeleségként Sophie Mayhew életének egyetlen célja, hogy sikeres és nagyravágyó férje karrierjét egyengesse. Megadóan viseli az őt körülvevő képmutató világot, a folyamatos hazugságokat és intrikákat.

Nina George: Kis francia bisztró

Egy kiüresedett házasságban élő hatvanéves német nő, Marianne története a tökéletes bizonyíték arra, hogy tényleg soha sincs túl késő megtalálnunk a boldogságunkat. Nina George Kis francia bisztró című könyvének főszereplője végső elkeseredésében úgy határoz, a Szajnába veti magát: épp ez a tragikusnak ígérkező döntése az, ami megadja neki az új élet esélyét, méghozzá nem is akárhol, hanem egy varázslatos kis bretagne-i halászfaluban.

Kis francia bisztró

Kis francia bisztró

Nina George
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Legyen már vége! - ez a legmélyebb vágya Mariannénak, a kiüresedett házasságban élő hatvanéves német nőnek, amikor meghozza élete első saját döntését, és egy párizsi utazáson a Pont Neuf-ről a Szajnába veti magát. A sors azonban másképp akarja: Mariannét megmentik. Kórházba kerül, ahol váratlanul nagy hatással van rá egy kis bretagne-i halászfalut ábrázoló kép.

Emily Blaine: Az álmok könyvesboltja

A kis falusi könyvesbolt, amit Sarah a nagyanyjától örökölt, a csőd szélén áll. Az egyetlen módja annak, hogy megmentse a boltot, ha befogadja a közmunkára ítélt híres színészt, Maxime Maréchalt. A bajkeverő filmsztár számára a kis könyvesbolt csak a vidéki száműzetése helyszínét, míg Sarah-nak a világot jelenti. Emily Blaine Az álmok könyvesboltja című regényében a történetektől roskadozó könyvespolcok előtt bontakozik ki az egymástól tűz és vízként különböző Maxime és Sarah története. Vajon utat mernek engedni egy új fajta boldogságnak?

Az álmok könyvesboltja

Az álmok könyvesboltja

Emily Blaine
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.23.
A nagyanyja kis falusi könyvesboltját megöröklő Sarah híresen nem tud ellenállni a kísértésnek: minden egyes használt könyvet megvásárol, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem csoda, hogy omladozó üzlete a csőd szélén áll.

Heléne Holmström: Palackba zárt múlt

Heléne Holmström, a Karácsonyi kovász szerzőjének legújabb könyve, a Palackba zárt múlt Franciaország gyönyörű tájaira kalauzol minket, ahol egy ízekkel és érzésekkel teli történet bontakozik ki a jelenben és a múltban egyaránt. Bente Hammar, egykori menő borszakértő és Didrik Holgersson, történész közös nyomozásba kezdenek egy kis francia faluban, hogy fényt derítsenek egy régi borospalack rejtette titkokra: háborús rémtettekre és egy tiltott szerelemre. Közben pedig a saját életükkel kapcsolatban is elkezdenek mindent alapjaiban megváltoztató kérdéseket feltenni.

Palackba zárt múlt
Romantikus akció

Palackba zárt múlt

Heléne Holmström
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.02.
Az egykor menő tévés borszakértőnek számító Bente Hammar médiakarrierjének egy kínos eset vetett véget. Most egy középszerű étterem pincérnőjeként dolgozik, de a borok iránti szenvedélye változatlan, és amikor egy párizsi barátja egy régi palack bor kapcsán kéri a segítségét, örömmel kap az alkalmon.

Valérie Perrin: Trió

Három barát; Adrien, Étienne és Nina három évtizeden átívelő története. Elválaszthatatlanok voltak, most már nem is beszélnek egymással. Gyermekként arról álmodtak, hogy egyszer majd kitörnek a porfészekből, és közösen Párizsba költöznek, de az álmaik és a boldogságuk szertefoszlott. Eddig homály fedte a szívfacsaró eseményeket, amelyek az évtizedek alatt idáig vezettek, de ideje, hogy fény derüljön mindenre. Találtak egy holttestet. Az ifjúság, a barátság és a szerelem múlékony, azonban örökre nyomot hagy. Valérie Perrin nemzetközi bestsellere, a Trió ugyan kicsit kilóg az eddig említett könyvek listájából, de fontos dologra emlékeztet minket: amennyire nehéz megtalálni a boldogságot, annyira könnyen el is lehet veszíteni azt, ha nem vigyázunk!

Trió

Trió

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.09.18.
Mulandó és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak.