Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
október 2.
Ezt az öt könyvet olvasd el, ha te is szereted a fondorlatos bűnügyi történeteket!

Ezt az öt könyvet olvasd el, ha te is szereted a fondorlatos bűnügyi történeteket!

Könyvajánló

Ha élsz-halsz az izgalmas bűnügyi történetekért, és épp olyan könyvek után kutakodsz, amiket le sem tudsz majd tenni, annyira magukkal ragadnak az események, akkor a mai könyvajánló épp neked szól!

A Stephen King-rajongóknak talán már ismerős lehet Holly Gibney neve, akiről a szerző legújabb regénye a címét is kapta. A sokak által szeretett író frissen megjelent krimijében Holly újra főszerepbe kerülve vezeti a Becsületes Megtaláló Nyomozóirodát, ahol a legizgalmasabb ügyek eddig csak az eltűnt házi kedvencek eseteiig terjedtek. Egy nap viszont egy fiatal lány eltűnésével kapcsolatban fut be egy hívás, amelyre Holly bonyolult magánéleti helyzete ellenére sem tud nemet mondani. És hogy hogyan kerül a képbe Rodney és Emily Harris? Hisz ők csak egy idős házaspár, akik boldogan töltik nyugdíjas éveiket egyetemi professzori karrierjük befejeztével. Azt viszont senki sem gondolta, hogy gyönyörű otthonuk pincéje talán sötét titkokat rejthet, ami Holly figyelmét is megragadta.

Holly
Kiadóvezetőnk kedvence

Holly

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.04.30.
Stephen King egyik legellenállhatatlanabb és zseniálisan találékony szereplője, Holly Gibney ebben a lebilincselő regényben tér vissza megoldani azt a hajmeresztő rejtélyt, amely a város lakóinak eltűnése mögött áll.
Fordította: Neset Adrienn

Ha szereted a régi vágású bűnügyi történeteket, és szenvedélyesen olvasod az Agatha Christie-regényeket, Colleen Cambridge legújabb krimije minden bizonnyal el fogja nyerni a tetszésedet! A Gyilkosság Mallowan Hallban klasszikus detektívregény egy kis csavarral: Max Mallowan és felesége, Agatha Christie életébe nyerhetünk betekintést. Házvezetőnőjük, Phyllida Bright nem csak a rendért felel; az írónő szeretett beszélgetőpartnere, hiszen él-hal a krimikért. Hiába olvasta Poirot összes könyvét, még ez sem tudta felkészíteni a holttestre, amit egy nap a könyvtárszoba padlóján talált. A hétvégi parti és a rengeteg újságíró okozta zűrzavarban Phyllida úgy dönt, maga jár az ügy végére – talán életét is kockára téve ezzel az akcióval.

Gyilkosság Mallowan Hallban

Gyilkosság Mallowan Hallban

Colleen Cambridge
Cartaphilus Könyvkiadó, 2024.03.17.
Phyllida Bright esetei
A festői szépségű angliai Devonban található Mallowan Hall egyike az angol vidéket pettyező udvarházaknak. Ám ez a rezidencia más, mint a többi, mivel falai között él a neves régész, Max Mallowan - és még nevesebb felesége, Agatha Christie.

Az Úr nevében cím már önmagában is beszédes. A nagy sikerű thrilleríró, Brianna Labuskes új regénye fordulatokkal teli, felkavaró olvasmány vallási megszállottságról és az egész közösséget megmérgező titkokról. Lucy Thorne FBI-ügynök nem is tudta, mekkora fába vágja a fejszéjét, amikor elvállalta Eliza Cook esetét. A lány hidegvérrel bevallott egy gyilkosságot, olyan részleteket feltárva, amiket csak a gyilkos tudhatott. Ám amikor Lucy a mélyen vallásos Knox Hollow városába látogat a bűnügyi helyszín átvizsgálásához, az erdő felkutatásakor szembesülnie kell vele, hogy nem csak Elizának vannak eltitkolt bűnei. A buzgó hívők viszont veszélyesebbek, mint Lucy gondolta volna; bármit megtesznek, hogy elhallgattassák a nyomozónőt.

Az Úr nevében

Az Úr nevében

A titkok végül mindig napvilágra kerülnek… bármilyen mélyre is temetik őket

Brianna Labuskes
Alexandra Kiadó (A), 2024.07.25.
Sima ügynek tűnik Lucy Thorne, az FBI különleges ügynöke számára, amikor Eliza Cook besétál a helyi kirendeltségükre. A tinilány bevallja, hogy meggyilkolt egy fiatal fiút. Nyugtalanító hidegvérrel fed fel dermesztő részleteket, amiket csak a gyilkos ismerhet.

A brit Alex Hay debütáló regénye, a Házvezetőnők a tavalyi év egyik legnagyobb könyvsikere. Mrs. King szívós házvezetőnő, aki ugyan bűnözők közé született, mégis sikerült felküzdenie magát London egyik legelőkelőbb háztartásáig. Amikor viszont a De Vries-ház úrnője úgy dönt, hogy elbocsátja az asszonyt, annak igencsak kapóra jönnek a múltbéli kapcsolatai a bosszú tökéletes kivitelezéséhez. Ehhez nincs is másra szüksége, mint pár hasonszőrű hölgyre: egy bevállalós zálogház-tulajdonosra, egy nagyravágyó varrónőre, egy sikeréhes színésznőre és az előző házvezetőnőre, akik mind a De Vries-vagyonra fenik fogukat. Épp előnyükre válik a házban megrendezett nagyszabású álarcosbál, ahonnan nemcsak a család összes ingóságával, hanem birtokukban az igazsággal terveznek távozni.

hazvezetonok_b1.jpg

A vér vért kíván a maori származású neves filmrendező és forgatókönyvíró, Michael Bennett debütáló regénye. Letaglózó erejű, fordulatos történetet foglal magában a gyarmatosítás bűneiről és a történelem által ejtett, beforrni képtelen sebekről. Hana Westerman nemcsak egyedülálló anyaként próbál 100%-ot nyújtani, hanem hivatásos rendőrként is. Amikor viszont egy különös videó egy felakasztott emberhez vezeti el, még a sokat látott nyomozó is ledöbben. A sokkból szinte felocsúdni sem tud, máris holttestek sorára bukkan, ami könnyen lehet, hogy Új-Zéland első sorozatgyilkosának műve. Ahogy Hana próbálja megérteni, mi is köti össze a gyilkosságokat, rájön, hogy múltja és családi öröksége nyomán találhatja meg a bűnöst… már ha az nem lesz gyorsabb nála.

A vér vért kíván
Moobius október karácsony

A vér vért kíván

Valaki igazságot keres. Más megtorlást. Egyikük sem menekülhet a történelem bűnei elől.

Michael Bennett
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.19.
A földi paradicsomnak is van sötét oldala.
Az állhatatos és szívós Hana Westerman teljes erővel veti bele magát mind az egyedülálló anyaságba, mind rendőri munkájába, ám amikor egy különös videó egy felakasztott emberhez vezeti, a sokat látott, maori származású nyomozó is döbbenten hőköl hátra.