Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. február 2.
Ezt olvassák kedvenc sztárjaink

Ezt olvassák kedvenc sztárjaink

Könyvajánló

Többet olvasni. Ha ez a mondat a 2023-as céljaid között szerepel, akkor mindenképpen jó helyen jársz: elhoztunk neked egy listát, ami garantáltan el fogja nyerni a tetszésedet.

Azonban nemcsak azoknak szól, akik most vágnának bele a rendszeres olvasásba, és még nem tudják, hol kezdjék el, hanem azoknak is, akiknek esetleg nincsen elég motivációjuk az olvasáshoz, vagy netán annyi mindent olvastak már, hogy kifogytak az ötletekből.

Kik adhatnának megbízhatóbb ajánlást, mint azok a színészek, akik életük nagy részét művészeti közegben töltik, és nagy biztonsággal meg tudják azt állapítani, melyik alkotást nevezhetjük kiemelkedően jó műnek, és miért.

1. Napjaink egyik legkedveltebb és talán legjobb színésze Timothée Chalamet, aki sokaknak ismerős lehet a nagy sikernek örvendő Call me by your name-ből vagy a legújabb Dűnéből – szerinte minden idők egyik legjobb könyve az 1984 George Orwelltől. Sőt, olyannyira meg van erről bizonyosodva, hogy már több interjújában is hivatkozott erre az alkotásra.

Ez a klasszikusnak számító, utópikus és rendkívül izgalmas regény olyan témákkal dolgozik, mint a fasizmus, totalitarizmus vagy a cenzúra. A második világháború utáni elképzelt jövőben játszódó történet az emberi moralitás kérdéseire, bűneire fókuszál, és arra, hogyan alakulhat ki és milyen is az a társadalom, ahol a polgárok csupán bábuk.

actor_timothee_chalamet_attends_the_24th_annual_screen_news_photo_1668010966.jpg
1984

1984

George Orwell
Európa Könyvkiadó, 2021.02.19.
"Üdvözlet az egyformaság korából, a magányosság korából, a Nagy Testvér korából, a duplagondol korából" - írja a naplójába Winston Smith, a lázadó, a gondolatbűnöző, aki nem hajlandó elismerni, hogy a 2x2 a Párt akarata szerint lehet három vagy öt.

2. Azt gondolhatnánk, hogy összeállításunk következő színészének kedvenc könyve egyértelműen a Harry Potter-sorozat, de (nem is annyira) meglepő módon ez még sincs így. Daniel Radcliffe kedvenc olvasmánya ugyanis Mihail Bulgakovtól A Mester és Margarita, amely egy igen egyedi világba kalauzolja el az olvasóját: találkozhatunk a Mesterrel, egy tökéletes nővel, a Sátánnal, egy Behemót nevű macskával, de a történet szereplője Jézus is. Mindezek a különös összetevők egy groteszk, morbid és kalandokkal teli Oroszországban játszódnak.

A Mester és Margarita
Limitált darabszámban elérhető, akciós könyveink

A Mester és Margarita

Mihail Afanaszjevics Bulgakov
Európa Könyvkiadó, 2018.06.01.
Európa Diákkönyvtár
Szokatlan a műalkotás sorsa. Szokatlan, hogy egy regény, amelyet negyedszázaddal írójának halála után publikálnak először, egyszeriben a nemzetközi érdeklődés középpontjába kerül, a huszadik századi világirodalom remekei közé sorolják, szerzőjét pedig Kafkával, Joyce-szal emlegetik egy sorban.

3. A következő alkotás Mark Haddon nevéhez köthető, akinek A kutya különös esete az éjszakában című könyvéért Donald Glover – aki szerepelt A Pókember: Hazatérésben, a Solo: Egy Star Wars-történetben is, illetve az Atlanta alkotói közé tartozik, melyért számos díjjal jutalmazták –, mondhatni, egyenesen odavan, hiszen egy 2012-es interjú során szó szerint idézni tudott belőle.

Ez a mesekönyv témáját illetően újítónak tekinthető, hiszen középpontjában egy 15 éves autista fiú áll, aki tulajdonképpen a szomszédban zajló eseményeket kezdi nyomozni, ahol megöltek egy kutyát. A könyv nem kizárólag gyermekeknek szól, sőt ahogyan színészünk is nyilatkozott, erősen ajánlja a felnőtteknek is, mert egészen elképesztő módon képes az embert érzékenyíteni.

childish_gambino_donald_glover_attends_rihannas_4th_annual_news_photo_1668011662.jpg

4. Dua Lipa énekesnő előszeretettel olvas, amikor szabadideje engedi, ezt bizton állíthatjuk, hiszen nyári olvasmányainak listáját is megosztotta a követőivel, ezzel is népszerűsítve az olvasást. Listáján szerepelt Ocean Vuong Röpke pillanat csak földi ragyogásunk című kötete is.

Korunk egyik legkiemelkedőbb alkotása, voltaképp levélregény, melyben egy fiú édesanyjának szóló, nyers őszinteséggel megírt, utólagos vallomását olvashatjuk. A felnőtt elbeszélő emlékezik vissza és reflektál kisvárosi életére; múltjára, a szenvedéssel telt gyerekkorára, a többszörösen kisebbségi létre, melynek a homoszexualitás, a drogfüggőség és a halál egyként része. Felkavaró mű, amely erős érzelmeket válthat ki olvasójából.

Röpke pillanat csak földi ragyogásunk
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Röpke pillanat csak földi ragyogásunk

Ocean Vuong
Európa Könyvkiadó
Ocean Vuong könyve brutálisan őszinte, költői nyelven megírt vallomás a szerelemről, a családról, a bevándorlásról, a szegénységről és a szeretetről. A húszas éveiben járó fiú, Kiskutya, anyjának írott levelében meséli el családjuk történetét, amelynek gyökerei a háború sújtotta Vietnámtól az amerikai Hartford városáig nyúlnak.

5. Utolsóként olyan könyvet említünk, amely az Oscar-díjas Natalie Portman kedvencei között is megtalálható. Bernardine Evaristo A lány, a nő, a többiek című alkotása különböző korú, foglalkozású és jellemű hétköznapi nők történeteinek egysége, akiket sokféleségük dacára egyvalami mégis összeköt: mindannyian hisznek valamiben.

A lány, a nő, a többiek
Limitált darabszámban elérhető, akciós könyveink

A lány, a nő, a többiek

Bernardine Evaristo
Európa Könyvkiadó, 2021.10.12.
Evaristo rendkívüli érzékenységgel mutatja meg egy emberi élet sokféleségét, sokszínűségét és hogy senki nem fekete-fehér – még akkor sem, ha azt történetesen mi gondoljuk annak. Azokra a dolgokra emlékeztet bennünket, amik összekötnek minket az ismerőseinkkel és a szomszédainkkal, még azokban az időkben is, amikor arra biztatnak bennünket, hogy inkább forduljunk el egymástól.