Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. április 7.
Háborús feleségek és bajban lévő nők százai várják tőle a megoldást gondjaikra. Azaz a gépírónőjétől.

Háborús feleségek és bajban lévő nők százai várják tőle a megoldást gondjaikra. Azaz a gépírónőjétől.

Előrendelhető újdonság

A.J. Pearce kezébe véletlenül került egy 1939-es női magazin, amely első regénye, a Kedves Mrs. Bird! alapgondolatát meghatározta.
A könyv a második világháború idején – míg a férfiak a fronton harcoltak – Londonban élt nőknek adózik elismeréssel.

Kedves Mrs. Bird!

Kedves Mrs. Bird!

A.J. Pearce
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.11.
A. J. Pearce elbűvölő és ellenállhatatlan bemutatkozó könyve a London bombázásának rettenetét is híven ábrázoló történelmi regény, amelynek főhőse hiába akar hátat fordítani a férfiaknak és a házasságnak: nem menekül a szerelemtől sem.

„Okos… A regénynek csodálatosan nyüzsgő világa van, emlékeztet a fiatalság tombolására még ilyen zord körülmények között is. A főszereplő meséli el a történetet, aki mindig folytatja az utat. Pearce regényét élvezet olvasni.” - Publishers Weekly

A történet főszereplője Emmy, akinek az az álma, hogy haditudósító legyen a fronton. Amikor meglát egy álláshirdetést London egyik neves lapjánál, azonnal kap az alkalmon, ugyanis ez jelentheti az ugródeszkát vágyai megvalósításához. Ám kiderül, hogy ez csak az újság egy kis részét kitevő, hölgyeknek segítő cikkre vonatkozik. Így kerül Henrietta Bird szárnyai alá, aki a „Henrietta segít” című rovat szerkesztője. Mrs. Bird sorra kapja kétségbeesett nők leveleit, de ezeket rendre nem olvassa, és nem is válaszol rájuk. Emmy kötelességének érzi, hogy segítsen ezekben a nehéz időkben a nőkön, így Mrs. Bird nevében kezd el válaszolgatni rájuk – persze a hölgy tudta nélkül. A szereplők hamar az olvasó szívébe lopják magukat. Emmy igazi törtető, aki bármit megtesz céljaiért, és a legnehezebb helyzetekben is a pozitív dolgokra koncentrál. Jó példát mutat a lányoknak, hogy tegyenek és dolgozzanak az álmaikért, mert bármi lehetséges. Pearce stílusa elrepít minket az 1940-es évek Angliájába, ahol részesei lehetünk a háborús életnek. Vicces, könnyed, de nem szűkölködik szomorú és szívfacsaró jelenetekben sem.

„Egy kérdést lenyűgözőnek találok: milyen lett volna, ha azok, akik a legnagyobb hatással vannak az életedre – az anyukád és a nagymamád – szüfrazsettek lettek volna?” - A.J. Pearce