Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
március 5.
Hamarosan itt a nőnap!

Hamarosan itt a nőnap!

Könyvajánló

Hivatalosan 1975-től ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, amely a nők iránti szolidaritást, egyenjogúságot, az őket megillető békét és fejlődési lehetőséget hivatott erősíteni.
Ennek a napnak a fő üzenete: legyünk figyelemmel a nők társadalomban játszott meghatározó szerepére, ugyanakkor kiszolgáltatottságára és védtelenségére.

Könyvajánlónkban több újdonságot és előrendelhető könyvet is találtok.
Ha innen választotok, biztosan nem hibáztok, hiszen mindegyik kiadvány hatalmas népszerűségnek örvend!

Susan Stokes-Chapman: Pandóra

Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát.
Az írónő meghökkentő realisztikussággal adja vissza az 1799-es London hangulatát, olvasóként könnyedén belehelyezkedhetünk ebbe a világba, és lélegezhetünk együtt a szereplőkkel. A történet tele van misztikus szálakkal, rengeteg titokzatossággal és váratlan összefonódásokkal.

A könyv, amely eredeti megjelenésekor azonnal a brit The Sunday Times első számú bestsellerrévé vált, nálunk 2022 novemberében jelent meg.

A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története. Amint a könyvben olvashatjuk:

„A hitvilágnak rendkívül hatalmas teremtőereje van.”

Pandóra
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Pandóra

Bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni

Susan Stokes-Chapman
Alexandra Kiadó (A), 2022.11.17.
Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai

Az Európa Könyvkiadó gondozásában nemrég előrendelhetővé vált a Másodvirágzás szerzője, Valérie Perrin első regénye, amellyel berobbant a francia irodalmi életbe, és 13 irodalmi díjat nyert el; köztük a legjobb első regénynek járó Chambéry-díjat, a Chronos-díjat és a francia könyvesek díját. A vasárnap koldusaiban párhuzamosan bontakozik ki egy különleges szerelem és egy elhallgatott családi titok története. Lehet-e újratanulni egy szerelmet? Lehet-e mentség a szenvedély a legsúlyosabb árulásra? Megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogyan kell szeretni?

A vasárnap koldusai
Kiadóvezetőnk kedvence

A vasárnap koldusai

Valérie Perrin
Európa Könyvkiadó, 2023.05.11.
A kivételes elbeszélői képességgel rendelkező Valérie Perrin első regényében finoman fonja össze a két fő történetszálat, így az önmagukban is poétikus történetek egymást erősítve teszik sokáig emlékezetessé a könyvet.

Lucy Score: Amin sosem leszünk túl

Az idei év egyik nagy szenzációja lesz Lucy Score Amin sohasem leszünk túl című romantikus komédiája. Ez a könyv már a TikTokot is meghódította, világszerte több mint hatmillió eladott példánynál tart; és egyedülálló módon több mint 16 hete (!) szerepel a The New York Times bestsellerlistáján! Az elsöprő siker nem meglepő, hiszen a szerelmi történet tele van emlékezetes, vicces jelenetekkel, izgalommal, és persze egy kis nyomozás sem maradhat ki…

Amin sosem leszünk túl
Kiadóvezetőnk kedvence

Amin sosem leszünk túl

Ez a rosszfiú aztán nem fog belezúgni a jó kislányba!

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.02.21.
Knockemout
Knox örömmel játssza a rosszfiú szerepét, az életét pedig épp úgy szereti, mint a kávéját: magában. Egyedül basset houndját, Waylont tűri meg maga mellett. Knox ki nem állhatja a drámát, még akkor sem, ha az egy szökevény menyasszony formájában kopogtat az ajtaján.

„Néhány nő manikűröshöz megy. Mások masszázsra vagy terápiára. Vannak, akik ellátogatnak az edzőterembe, vagy elfogyasztják a kedvenc alkoholos italukat. De véleményem szerint az öngondoskodás legjobb formája az eget rengető orgazmusok rendszeres megélése.”

Randy Susan Meyers: Házassági karambolok

Randy Susan Meyers amerikai írónőt fiatalkorától kezdve foglalkoztatják a társadalmi problémák és vonzza az írás tevékenysége. Történeteit a korábban sorozatosan zátonyra futó párkapcsolatai és a szociális munkásként során szerzett tapasztalatai inspirálják. Mostanra azonban magánélete révbe ért, boldogan él és írja nagy sikerű regényeit.

A könyv főszereplője, Maddy, türelmesen és odaadóan segít a bajba jutott nőknek, akik függőségeikkel vagy éppen bántalmazó párjukkal küzdenek. Otthon már jóval kevésbé ura a helyzetnek: nap mint nap próbálja a felszínen tartani magát, gondoskodni három gyerekéről, intézni a napi feladatokat, és nem mellékesen megmenteni a házasságát.

Ám egy végzetes napon az indulatoktól majd' szétfeszülő férfi autóbalesetet okoz. Ezáltal mindenki új élethelyzettel találja szemben magát; a felmerülő indulatokkal, félelmekkel és magánnyal mindenki a maga módján kénytelen megküzdeni.

„Helyrehozható-e, ami totálkáros?”

Házassági karambolok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Házassági karambolok

Randy Susan Meyers
Pioneer Books, 2023.03.22.
A szociális munkásként dolgozó Maddy türelmesen és odaadóan segít a bajba jutott nőknek, akik függőségeikkel vagy éppen bántalmazó párjukkal küzdenek. Otthon már jóval kevésbé ura a helyzetnek: nap mint nap próbálja a felszínen tartani magát, gondoskodni három gyerekéről, intézni a napi feladatokat, és nem mellékesen megmenteni a házasságát.

Tracy Wolff: Vívódás

Hamarosan érkezik az elsöprő sikerű Sóvárgás-sorozat harmadik része is!
Tracy Wolff a Vívódásban még nagyobb sebességre kapcsol: vérfagyasztó romantika, misztikum és sodró lendület. Főszereplőnk, Grace az összeomlás szélén áll, a paranormális világ fele rá vadászik, fel kell készülnie a koronázására, és társaival nehéz döntéseket kell meghoznia… ám nem biztos, hogy mindenki túléli ezek következményeit.

A Sóvárgás-sorozat az elmúlt évek legnagyobb young adult sikere, melyből az Universal készít filmadaptációt.

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.