Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. március 1.
Hamarosan magyarul is megjelenik a Vaginabiblia, ami megdönt minden mítoszt és tévhitet a női nemi szervvel kapcsolatban!

Hamarosan magyarul is megjelenik a Vaginabiblia, ami megdönt minden mítoszt és tévhitet a női nemi szervvel kapcsolatban!

Előrendelhető újdonság

„A Vaginabibliát olvasni olyan, mint a legjobb, legőszintébb beszélgetés a legjobb barátoddal – feltéve, hogy a legjobb barátod a női egészség vezető szakértője” – The New York Times-bestsellerszerző, Rachel Hawkins

A kanadai-amerikai szülész-nőgyógyász, Jen Gunter neve akkor robbant be a köztudatba, amikor 2017-ben a Wielding the Lasso of the Truth (Az igazság lasszóját dobálva) című blogján megcáfolta a vaginába való jádetojások jótékony hatásait, amelyeket Gwyneth Paltrow színésznő korábban lelkesen ajánlott, sőt Goop nevű webshopján árusította is a furcsa eszközöket. Ilyen, és ehhez hasonló tévhitek évezredek óta keringenek a világban a női testről, kezdve a tisztasággal kapcsolatos vallási szokásokkal, egészen a napjainkban népszerű, de megtévesztő és gyakran testszégyenítő reklámkampányokig.

Ma a női test és a női termékenység politikai kérdés és pénzorientált üzleti ügy. A pornóipar, a különféle szépítő orvosi beavatkozások és a szépségipari, higiénésnek titulált termékek mind azt erősítik meg a nőkben, hogy a testük abnormális, ha eltér a reklámokban látottaktól. A nőgyógyászok túlnyomó többsége férfi, akik csak könyvből tanult tanácsokkal és gyógymódokkal szolgálhatnak; saját tapasztalatból sosem tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk forduló nőknek, így a problémáikra drága gyógyszereket vagy különféle speciális beavatkozásokat javasolnak.

„A Vaginabiblia rendkívül fontos könyv nem csupán a nők, hanem a férfiak számára is. Rengeteg nő érez szégyent és kényelmetlenséget a nemi szerve kellő ismeretének hiányában azzal kapcsolatban, hogyan kellene kinéznie, viselkednie és éreznie. Könyvében dr. Gunter végre rávilágít erre a kényes témára, hogy tényeket, magabiztosságot és örömöt vigyen az olvasók életébe.” – Miranda Esmonde-White, az Aging Backwards írója

De vajon tényleg szükséges különböző higiénés szereket alkalmaznunk, vagy megállás nélkül ananászt ennünk a „jó illat” és tisztaság eléréséért, hogy kedvezzünk a partnerünknek? Valóban szükségünk lehet vaginaszűkítő, vagy más horrorisztikus nevű beavatkozásra életünk során? Baj, ha máshogy nézünk ki odalent, mint a fürdőruhákat reklámozó modellek?

Ilyen, és még több száz ehhez hasonló kérdésre ad őszinte, tudományos választ az amerikai CBS televíziós csatornán Jensplaining néven futó mini dokumentumsorozat főszereplője, a The New York Times női egészséggel foglalkozó rovatának vezércikkírója, a szülész-nőgyógyász, Jen Gunter Vaginabiblia című, hamarosan magyarul is megjelenő munkájában.

„Ez a könyv tulajdonképpen minden, amit valaha tudni akartál a vagináról, de túlságosan féltél megkérdezni.” – Imani Gandy, vezető jogi elemző, Rewire News

Vaginabiblia

Vaginabiblia

Jen Gunter dr.
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.01.
Valóban gombafertőzést okoz a cukorfogyasztás? Van bármi haszna a fanszőrzetnek? Fontos-e vulvovaginális étrendet folytatnunk? Valóban kiszárad a vaginánk szex hiányában? Mi az igazság a HPV-vakcina kapcsán?