Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. március 13.
Harc az igazságért

Harc az igazságért

Előrendelhető újdonság

Előrendelhető a Ne bántsátok a feketerigót! párdarabjaként is emlegetett A kegyelem ára.

Alabamában a legmagasabb a halálra ítéltek száma. Számtalan esetben az ítéletet nem előzi meg igazságos tárgyalás. Azt gondolnánk a nagy hatalmú országban él a törvény előtti egyenlőség elve, Bryan Stevenson története azonban ennek ellentmond, és fény derül az igazságszolgáltatással szembeni kivetnivalókra.

A híres ügyvéd, Bryan Stevenson, az Egyenlő Igazságügyi Kezdeményezés alapítója már a ’80-as évek óta kiáll az elnyomottak jogai mellett, harcol a rasszizmus és a faji megkülönböztetés ellen. A könyv igaz történeten alapul; a fiatal ügyvéd most egy ártatlan ember életéért küzd. A fekete férfi büntetlen előéletű, alibije is van, mégis elítélték. Egyetlen bűne, hogy valaha fehér nővel folytatott viszonyt. Az ügyvéd, hiába próbálják megakadályozni, mindent megtesz, hogy megmentse Walter McMilliant.

Időközben Amerikában mindennapossá váltak a tüntetések és zavargások, miután egy fegyvertelen fekete férfi egy rendőri intézkedés során életét vesztette. Emiatt a Warner Bros. több platformon is ingyenesen elérhetővé tette A kegyelem ára című filmet, azt remélve, hogy sokak számára láthatóvá válnak a társadalmi problémák. Főszerepben Michael B. Jordan, Jamie Foxx és Brie Larson.

Most pedig a magyar olvasók számára végre könyv formájában is elérhetővé válik a különleges történet. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő A kegyelem ára 30% kedvezménnyel előrendelhető!

A kegyelem ára
Akciós filmes kedvencek

A kegyelem ára

Bryan Stevenson
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.08.
Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.