Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
január 4.
Háy János és Elif Shafak kötetei 2019 legjobb megjelenései között

Háy János és Elif Shafak kötetei 2019 legjobb megjelenései között

A Könyves Blog idén decemberben is összegyűjtötte a 2019-es év ötven legjobb, valami okból emlékezetes vagy fontos könyvét – a szubjektív listán a nagyregénytől kezdve a novellásköteten át a sci-fiig a legváltozatosabb műfajok képviselői szerepelnek.

A népszerű török írónő, Elif Shafak Booker-díj shortlistes regénye, valamint Háy János kötelező magyar irodalma is bekerült a válogatásba: a 10 perc 38 másodperc a 25., míg a Kik vagytok ti? az 50. helyen szerepel.

A teljes listát tízes blokkokban itt, itt, itt, itt és itt találjátok.

10 perc 38 másodperc

10 perc 38 másodperc

Shafak, Elif
Európa Könyvkiadó, 2019.11.18.
Egy perccel a halála után Tequila Leila tudata elkezdett zsibbadni, olyan lassan és fokozatosan, ahogyan a visszahúzódó dagály hullámai csillapodnak. Mivel az agysejtjei nem jutottak vérhez, ekkorra már teljes oxigénhiányos állapot lépett fel. Az agyműködése mégsem állt le teljesen. Legalábbis nem azonnal.
Kik vagytok ti?

Kik vagytok ti?

Kötelező magyar irodalom - Újraélesztő könyv

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2019.
Irodalomtörténet? Az is. Izgalmas oknyomozás, hogy valójában kik voltak ezek a valahai alkotók? Az is. Életútfeltárás, életműelemzés? Az is. Kor- és kórrajz? Az is. De legfőképp igazi Háy-próza. Tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével.