Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. február 24.
Háy János szeret találkozni olvasóival

Háy János szeret találkozni olvasóival

A könyves világ hírei

Az RTL Híradó új, kortárs írókkal, költőkkel és művészekkel készült interjúsorozatában ezúttal Háy János mesélt a 2019-es évéről, valamint idei terveiről.

Elmondta, hogy a tavalyi év legfontosabb eseménye számára az volt, hogy megjelent a Kik vagytok ti? című irodalomtörténeti jellegű összefoglaló munkája, és ezzel egy csaknem tíz éves munkafolyamat fejeződött be. Mivel nagyon fontosnak tartja, hogy a kortárs író megszólítható legyen, a könyvhöz kapcsolódóan egész évben járta az országot, különböző településeken mutatta be a művet és találkozott az olvasóival.

Az író nem az igazságok letéteményese, hanem ugyanolyan esendő ember, mint bárki más, de gondolkodik, és próbál arra kapacitálni, hogy gondolkodjunk együtt. És igenis, az embereknek szükségük van az eleven gondolatra. Szükségük van arra, hogy valaki megszólítsa őket, és arra tudjanak reagálni.

Háy János 2020-ban is hasonlóan aktív időszak elé néz, mivel hét év után új regénnyel jelentkezik: A cégvezető című kötet előreláthatólag októberben fog megjelenni az Európa Könyvkiadó gondozásában.

A teljes riportot itt és itt tudjátok megnézni.

Kik vagytok ti?

Kik vagytok ti?

Kötelező magyar irodalom - Újraélesztő könyv

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2019.
Irodalomtörténet? Az is. Izgalmas oknyomozás, hogy valójában kik voltak ezek a valahai alkotók? Az is. Életútfeltárás, életműelemzés? Az is. Kor- és kórrajz? Az is. De legfőképp igazi Háy-próza. Tele humorral, gondolattal, a valahai életművek teljesen újszerű megközelítésével.