Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. november 17.
Ismerd meg az Omega legendás billentyűsét úgy, ahogyan még senki sem láthatta!

Ismerd meg az Omega legendás billentyűsét úgy, ahogyan még senki sem láthatta!

Előrendelhető újdonság

Fontos kiegészítés

Megrendülve tudatjuk, hogy a cikk megjelenése után egy nappal, 2020. november 18-án Benkő László hosszan tartó betegség után elhunyt. Így a könyvajánló cikkben bemutatott mű, ami a zenész és a hozzá legközelebb állók közreműködésével íródott, sajnos hamarabb vált a legendás billentyűs emlékének őrzőjévé, mint bárki számított volna rá.

Benkő László kétségtelenül hazánk egyik legmeghatározóbb Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenésze, zeneszerzője. Alakja legendássá vált az 1962 óta fennálló Omega rockegyüttesben, ahol számos hangszeren, de elsősorban billentyűsként közreműködött. Erős kisugárzású, igazán megnyerő személyiség, ahogyan fia szavai is érzékeltetik:

„Apura jellemző az is, hogy úgy 65-66 éves lehetett, Drezdában játszottak, és egy húsz év körüli leány földobta neki a szobakulcsát a bugyijával együtt.”

Azt gondolhatnánk, hogy Benkő Lászlót senkinek sem kell bemutatni, ám Havas Henrik számos elmélyült és kötetlen beszélgetésen alapuló új könyve a legelvakultabb rajongók számára is rengeteg meglepetést tartogat. A beszélgetések keretét Benkő László rosszindulatú daganattal folytatott elszánt küzdelme adja – valami, amiről a kötet szerzője is sokat tud.

Zenésztársai, családja és menedzsere elevenítik fel a híresen önfejű zenész élettörténetét, és a sztorikból maga az érintett is jócskán kiveszi a részét: megtudhatjuk, miért trónol Lacika egy csapatnyi felnőtt között bilin, hogyan játszott a kezdő Omega az Amerikai Nagykövetség nyári buliján, és ő miért tehertaxin távozott onnan, hogyan sietett Gina Lollobrigida a fiatal zenészek segítségére, mi köze Korda Györgynek a Hammond orgonához, és mekkora törést okozott Presserék kiválása – egyszóval a magyar könnyűzene hőskorszaka elevenedik meg az Omega szemüvegén át.

Havas Henrik értő kérdéseinek és kommentárjainak köszönhetően két család példátlan története sejlik fel: az egyik a Benkő famíliáé, a másik pedig a minden vita, civakodás és kisebb-nagyobb összeveszés ellenére főnixmadárként feltámadó Omegáé.

Benkő Laci
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Benkő Laci

Havas Henrik
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.20.
"Apura jellemző az is, hogy úgy 65-66 éves lehetett, Drezdában játszottak, és egy húsz év körüli leány földobta neki a szobakulcsát a bugyijával együtt." Azt gondolhatnánk, hogy Benkő Lászlót, az Omega legendás billentyűsét senkinek sem kell bemutatni, ám Havas Henrik számos elmélyült és kötetlen beszélgetésen alapuló új könyve a legelvakultabb rajongók számára is rengeteg meglepetést tartogat.