Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. március 6.
Ismerjük meg testünk óraművének működését!

Ismerjük meg testünk óraművének működését!

Előrendelhető újdonság

Minden szervünk energetikailag összeköttetésben áll. Mindegyiküknek rendszeres pihenési és aktivitási ciklusa van a nap folyamán, emellett a különböző órákban különböző szervek válnak dominánssá – a hagyományos kínai orvoslás ezt nevezi szervórának.

A szervóra a hagyományos kínai orvoslásban című könyv egy, mindenki számára könnyen értelmezhető útmutató, amelyben a szerző bevezet minket testünk óraművének működésébe, és megmutatja, hogyan őrizhetjük meg és nyerhetjük vissza testünk természetes ritmusát.

Lothar Ursinus, a hagyományos kínai orvoslás elismert szakértője ismerteti, hogyan lehet megfelelően támogatni a test bioritmusát, felismerni a szervezet egyensúlyhiányra utaló jelzéseit, megtalálni azok forrásait, és elmagyarázza, hogyan nyújthat betekintést a szervóra pillanatnyi fizikai és energetikai állapotunkba.

Például ha éjszaka mindig egy bizonyos időpontban ébredünk, akkor érdemes utánanéznünk, hogy melyik szervhez kötődik az adott időszak, hiszen ezáltal felismerhetjük, hogy testünk melyik része igényel pluszodafigyelést és segítséget. Megtudhatjuk, mi történik a testben az egyes szervek aktív idejében, és hogy mit tehetünk a szervek támogatásáért gyógynövények, homeopátia, viselkedésünk megváltoztatása és egyszerű mindennapi praktikák segítségével.

A szerző feltárja a test 12 fő szervét, leírja aktív és pihenőidejüket, a testen belüli működésüket, a hozzájuk kapcsolódó mentális és érzelmi állapotokat, valamint részletesen kifejti kapcsolatukat a fogakkal, a többi szervvel és a hagyományos kínai orvoslás (HKO/TCM – Traditional Chinese Medicine) öt elemével.

A szervóra a hagyományos kínai orvoslásban
Moobius október karácsony

A szervóra a hagyományos kínai orvoslásban

Lothar Ursinus
Alexandra Kiadó (A), 2022.01.31.
A szervóra révén megérthetjük testünk természetes ritmusát, visszafejthetjük betegségeink kiváltó okait, így gyorsabban gyógyulhatunk meg, és összességében egészségesebben élhetjük életünket.

Lothar Ursinus több mint 30 éve természetgyógyász. Ismert arról, hogy saját elemzési módszert dolgozott ki, amely nemcsak tudományos, hanem természetgyógyászati, mentális és holisztikus szinten is értelmezi a laboratóriumi eredményeket. Természetgyógyászoknak és orvosoknak egyaránt tart szemináriumokat erről a módszerről.

Az alábbiakban néhány érdekesség olvasható a különböző szervekről, amelyek hatalmas szerepet kapnak a könyvben is:

Tüdő: elhatárolódás és bátorság

Legerősebb aktivitás: 3:00 – 5:00
Leggyengébb aktivitás: 15:00 – 17:00

A HKO-ban a tüdő és a vastagbél polarizált kapcsolatban áll egymással, és a két szerv kölcsönhatása számos betegség tünetében fellelhető. A köhögés tehát megfelel például a hasmenésnek, emellett az irritábilis bél a „vastagbél asztmájának” nevezhető.

Máj: átalakulás, megújulás és változás

Legerősebb aktivitás: 1:00 – 3:00
Leggyengébb aktivitás: 13:00 – 15:00

Az orvostudomány a májat tekinti a legfontosabb anyagcsereszervnek. Új anyagokat hoz létre az elfogyasztott élelmiszerekből, vitaminokat, fehérjéket, koleszterint, cukrot, ásványi anyagokat és egyebeket termelve, ellátva a szervezet szükségleteit. Ha a májműködés károsodott, fáradtság vagy levertség jelentkezik a fő szervi időszakokban: hiperfunkció 1-től 3 óráig, alulműködés 13-tól 15 óráig. Ezek a legjobb időpontok a máj kezelésére vagy támogatására is.

Szív: öröm és gyönyör

Legerősebb aktivitás: 11:00 – 13:00
Leggyengébb aktivitás: 23:00 – 1:00

A kínai orvoslásban a szívet a test és az elme közötti kapcsolat székhelyének tekintik, ellentétben a nyugati orvoslással, ahol a szívet kizárólag a fizikai teljesítményére redukálják. Néhány évvel ezelőtt az idegtudósok felfedezték, hogy az emberi szívnek saját idegrendszere van, amely összetettebb, mint az agyé.