Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. március 28.
Járvány idején - előrendelhető az első magyarul olvasható könyv a koronavírusról

Járvány idején - előrendelhető az első magyarul olvasható könyv a koronavírusról

Előrendelhető újdonság

Világszerte növekszik a koronavírusos megbetegedések és a halálesetek száma, és egyre inkább érezzük a járvány mindennapi életünkre és a gazdaságra gyakorolt hatását. A fizikusként és íróként egyaránt elismert Paolo Giordano művében tudományos szempontból vizsgálja a kialakult helyzetet, higgadtan gondolkodik arról, hogy mi történik most a világban, és a globális járvány kapcsán felmerülő kérdésekre keres közérthető válaszokat. Mindeközben alapvető fontosságú gondolatokat fogalmaz meg a társadalmunk és kultúránk átalakulásáról is, és arra int, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy – megőrizve jelenlegi tapasztalatainkat – ez a katasztrófa ne maradjon tanulságok nélkül.


A prímszámok magánya hazánkban is népszerű, Strega-díjas szerzője Olaszországban él, ahol a többi országnál is súlyosabb a helyzet. A Járvány idején ennek, és az egész bolygóra kiterjedő vésznek az eredményeképpen született. Giordano a könyvből származó bevétele egy részét az egészségügyi veszélyhelyzet tudományos kutatására és kezelési intézkedéseire ajánlotta fel.


Fordította: Matolcsi Balázs

Járvány idején
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Járvány idején

Paolo Giordano
Európa Könyvkiadó, 2020.04.16.
Nem félek, hogy megbetegszem. Akkor mitől félek? A járvány következményeitől. Attól, hogy kiderül, az általam ismert civilizáció építménye csupán kártyavár. Félek a lenullázódástól, de az ellenkezőjétől is: hogy hiábavaló lesz a félelem, elmúlik, és utána nem változik semmi.