Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
április 2.
Jóslatok, amelyek nyugtalanító pontossággal váltak valóra az elmúlt évtizedek során

Jóslatok, amelyek nyugtalanító pontossággal váltak valóra az elmúlt évtizedek során

Előrendelhető újdonság

Michel de Nostredame, azaz Nostradamus, a világhíres jós jövendölései évszázadok óta foglalkoztatják az embereket, különleges és sokszor ijesztően pontos próféciai okán. Munkássága tele van misztikus, titokzatos versekkel, amelyeket régóta sokan tanulmányoznak és értelmeznek a jövő megfejtése iránti vágytól hajtva.

Az 1503. december 14-én a franciaországi St. Remyben, Provence-ban született Nostradamus zsidó orvosok és tudósok vérvonalát képviselte. Életében a fekete halál (ma bubópestis néven ismert) Európa több mint negyedét kiirtotta. Nem csoda, hogy Nostradamus négysorosait az apokaliptikus rémület érzése itatja át.

Nostradamus összes jóslata

Nostradamus összes jóslata

Mi vár ránk a 21. században és azon is túl?

Mario Reading
Alexandra Kiadó (A)
Michel de Nostredame, azaz Nostradamus minden idők leghíresebb látnoka, akinek jóslatai nyugtalanító pontossággal váltak valóra az elmúlt évtizedek során is, legyen szó akár az ikertornyok elleni terrortámadásról, a rengeteg emberéletet követelő 2004-es thaiföldi szökőárról, a New Orleans-ot romba döntő Katrina hurrikánról, vagy...

„A könyv lesokkolt. Amikor elolvasod a látomásokat, rájössz, hogy sok már megtörtént, a többi pedig talán még várat magára.” (Goodreads, olvasói vélemény)

Nostradamusnak késő éjjel, néha növényi stimulánsokat fogyasztva, egy rézállványon ülve, vízbe vagy lángba bámulva jelentkeztek látomásai, amelyeket később versbe foglalt. Az így keletkezett négysoros versek gyakran hiányosak, számos szójátékot, anagrammát és allegorikus képet tartalmaznak. A legtöbb négysoros ezért többféleképpen értelmezhető, némelyiknek viszont egyáltalán nincs értelme. A homályosság és a konkrétság inkonzisztens mivolta az, ami lehetővé teszi, hogy minden új generáció újraértelmezze szövegeit.

Nostradamus állítólag megjósolta saját halálát. Amikor asszisztense 1566. július 1-jén jó éjszakát kívánt neki, Nostradamus állítólag ezt mondta: „Napkeltekor már nem fogtok élve találni.” 1566. július 2-án holtan találták.

Minden idők leghíresebb látnokának jóslatai az elmúlt évtizedekben is ijesztő pontossággal váltak valóra, akár az ikertornyok, akár a Katrina hurrikán esetében. Mario Reading frissen megjelenő könyvében összefoglalja Nostradamus eddigi összes jóslatát, emellett kommentárjaival és értelmezésével pontosítja a jövő lehetséges eseményeit, mint például a brit monarchia bukását vagy az Európai Unió felbomlását, továbbá egyéb, jelenleg sokkolónak tűnő jövőbeli történéseket.

Mit mond a jövendölések új értelmezése a jövőnkről?

2015: A világ épphogy megmenekül az éhínségtől

2022: III. Károly angol király lemondása.

2032: A harmadik „Antikrisztus” születése.


Valóban a végét járja a brit monarchia? Pusztító vallásháború tör ki a Közel-Keleten? Újabb járvány sújt le ránk? Elkerülhetetlen a globális felmelegedés?

„Nostradamus jóslatainak egy régebbi változatával próbálkoztam, de lehetetlen volt elolvasni, nemhogy gondolkodni rajta. Reading pompás munkát végez a tekintetben, hogy mindent feketén-fehéren leír.” (Goodreads, olvasói vélemény)

Nostradamus korának neves asztrológusa, doktora és jósa volt; Próféciák című könyve 1555-ben jelent meg, és azóta is új kiadásokban rendre napvilágot lát. Reading könyve háromféle módon jeleníti meg a világ legismertebb jósának próféciáit a 2001 és 7074 közötti időszakra vonatkozóan. Azután, hogy ismerteti az eredeti francia szöveget, majd ennek magyar fordítását (Béresi Csilla munkája), egy mélyebb elemzés, értelmezés során mutatja be részletesebben, korunkra vonatkoztatva mit is jelenthet az adott jóslat.