Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 10.
Karácsonyi ajándékötletek a borzongás és a jó krimik szerelmeseinek

Karácsonyi ajándékötletek a borzongás és a jó krimik szerelmeseinek

Könyvajánló

Nincs olyan ember, aki ne szeretne egy kicsit borzongani. Nem kell a természetfelettinek kapargatnia az ablaküveget vagy átrendeznie a nappalit ahhoz, hogy egy kicsit libabőrösek legyünk. Egy felkavaró gyilkosság vagy a sötétben lappangó családi titkok is fogva tarthatják a figyelmünket.

A karácsony persze a szeretet ünnepe – de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne feldobni egy izgalmas krimiregénnyel! Körömrágós izgalmak következnek!

1. Stephen King: Billy Summers

A listát nem is nyithatná más, mint a borzongás nagymestere, Stephen King. Legújabb könyvét az elmúlt évek legjelentősebb thrillerregényének tartják, amelyben ráadásul bemutatkozik a King-próza egyik leglenyűgözőbb és legmeglepőbb párosa is.

Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka. Persze pont ekkor nem alakul semmi sem úgy, ahogy tervezte. Miközben Billy megpróbálja összerakni szétesett világát, megmenti a fiatal Alice-t is, és végül együtt indulnak megbosszulni egy rendkívül gonosz ember bűneit.

Billy Summers

Billy Summers

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.11.25.
Egy rendes fickó rossz munkakörben. Billy Summers bérgyilkos, a legjobb a szakmájában. Kitüntetett iraki háborús veterán, a világ legjobb mesterlövészei közé tartozik. Munka után viszont felszívódik. Erkölcsi kódexe szerint csak az igazán rossz emberekre vadászik. Billy végleg ki akar szállni, előbb azonban vár még rá egy utolsó munka.

2. A. J. Finn: Nő az ablakban

Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll.

Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba. Egy este azonban olyasmit lát meg ablakából, amitől ingatag világa omladozni kezd, és mélyre temetett titkai a felszínre törnek. Valóban látott valamit, vagy elvesztette ép eszét? Tényleg veszélyben lenne valaki, vagy Anna ördögi manipuláció áldozata?

Finn regénye az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvszenzációja. Amy Adams főszereplésével készült filmadaptáció is, amit a Netflixen mutattak be.

Nő az ablakban
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.

3. Gustaf Skördeman: Geiger

Geiger. Elég egyetlen, telefonba suttogott szó ahhoz, hogy az épp unokáitól búcsúzó Agneta elővegye rejtekhelyéről pisztolyát, szeretett férje halántékához nyomja a csövet, majd meghúzza a ravaszt.

A gyilkossághoz semmi köze nincs Sara Nowak nyomozónak, ám mivel a házban töltötte a gyerekkorát, kollégái segítségét kéri. Nem is sejti, hogy a nyomozás megváltoztathatja mindazt, amit a gyerekkoráról gondolt, és hogy a titokzatos szó csak az első eleme egy évtizedes játszmának, ami az egész világot tűzbe boríthatja.

Skördeman nemzetközi sikerű thrillere az utolsó oldalakig bizonytalanságban tart majd.

Geiger
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Geiger

Gustaf Skördeman
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.18.
Geiger. Elég egyetlen telefonba suttogott szó ahhoz, hogy az épp unokáitól búcsúzó Agneta elővegye rejtekhelyéről pisztolyát, szeretett férje halántékához nyomja a csövet, majd meghúzza a ravaszt. Évtizedek óta tudja, hogy eljön ez a pillanat.

4. Brianna Labuskes: Lépéshátrány

Clarke Sinclair, az FBI nyomozónője évek óta tartó elkeseredett hajszát folytat egy sorozatgyilkos után. Hiába ismerik név szerint az elkövetőt, a rendkívüli intelligenciával bíró pszichopata az orruknál fogva vezeti őket.

Simon Cross a vörös hajú nőkre bukik, és úgy tűnik, nem is a gyilkolási vágy, hanem a rendőrséggel való macska-egér játék készteti brutális tetteire. A férfi kifejezetten Clarke nyomozónak küldi képeslapjait, fotóit és rejtvényeit, amelyek alapján megtalálhatja az elrabolt lányokat. Ha a rendőrség időben megoldja a rejtélyt, még megmentheti az áldozatokat, de a határidő lejártával Simon Cross kivégzi őket. Eddig mindig a gyilkos nyert…

Egy nap a minta megváltozik, Cross egy szőke hajú nőt rabol el. Talán ez a változás új reményt adhat a nyomozóknak, és idejében megállíthatják a gyilkost.

Lépéshátrány
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Lépéshátrány

Brianna Labuskes
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.19.
Clarke Sinclair, az FBI nyomozónője évek óta tartó elkeseredett hajszát folytat egy sorozatgyilkos után. Hiába ismerik név szerint az elkövetőt, a rendkívüli intelligenciával bíró pszichopata az orruknál fogva vezeti őket. Simon Cross a vörös hajú nőkre bukik, és úgy tűnik, nem is a gyilkolási vágy, hanem a rendőrséggel való macska-egér játék készteti brutális tetteire.

5. Katrine Engberg: Krokodilmadár

A brutálisan meggyilkolt Julie arcába késsel titokzatos mintát vágnak. Az elborzasztó haláleset azonban más okból is felkelti az excentrikus, néha megmosolyogtató nyomozópáros, Jeppe Korner és Anette Werner figyelmét. Minden jel arra utal, hogy a lány halálát előre megírták egy még csak készülő, kiadatlan regényben.

De vajon mi az a titok, amelyi összeköti Julie és a nyugdíjas irodalomprofesszor, amatőr krimiíró, Esther életét? Ha a nyomozóknak sikerül a rejtély nyomára bukkannia, talán a bűncselekmények áttekinthetetlenül szövevényesnek és értelmetlennek tűnő története is értelmet nyer.

Krokodilmadár
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Krokodilmadár

Katrine Engberg
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Koppenhága
A brutálisan meggyilkolt Julie arcába késsel titokzatos mintát vágnak. Az elborzasztó haláleset azonban más okból is felkelti az excentrikus, néha megmosolyogtató nyomozópáros, Jeppe Korner és Anette Werner figyelmét. Minden jel arra utal, hogy a lány halálát előre megírták egy még csak készülő, kiadatlan regényben.