Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 24.
Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnődnek

Karácsonyi ajándékötletek a legjobb barátnődnek

Könyvajánló

Ajándékot választani a legjobb barátnődnek karácsonyra nem egyszerű feladat, hiszen meglelni a tökéletes meglepetést szinte lehetetlen. Azonban ha tudod, hogy szeret olvasni, akkor egy könyvvel nem tudsz mellényúlni. A cikkünkben összeválogattunk néhány igazán csajos olvasmányt a legjobbak közül, amelyekkel könnyen örömet tudsz szerezni legjobb barátnődnek az ünnepek alatt is.

Britney Spears: A bennem lévő nő

A világsztár, Britney Spears régóta várt memoárja. A megjelenést követően sokáig sikerlisták élén álló önéletrajzban az énekesnő életének olyan fontos mérföldköveiről mesél, mint a hírnév árnyoldalának megtapasztalása, kapcsolatai, anyaság és a gyámság. A rajongók végre a híresség saját szemszögéből élhetik újra a megrázó eseményeket, amelyeket eddig csak a médián keresztül tudtak figyelemmel követni. Britney Spears önéletrajza nemcsak a fanoknak szól, hanem minden nőnek, bátorítva őket, hogy hallassák a hangjukat, és a saját szavaikkal mesélhessék el történetüket.

A bennem lévő nő

A bennem lévő nő

Britney Spears
Alexandra Kiadó (A), 2023.
Britney Spears végre saját maga mondja el történetét szabadságról, hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és reményről.

Lucy Score: Karácsonyra állni fog

Egy pezsdítő romantikus történet a karácsonyi hangulat megalapozásához. A történet a connecticuti Merry városában játszódik. A település hírhedt karácsonyi vásáráról, amely a lakosok fő bevételi forrását is jelenti. A Veronika hurrikán pusztításának következményeképp azonban a település még mindig romokban hever, pedig az ünnepek már vészesen közelednek. Catalina King, népszerű házfelújítóműsor-vezető felajánlja támogatását: tévécsatornája vállal minden felújítási költséget a forgatásért cserébe. A település polgármestere, a jóképű Noah Yates azonban hallani sem akar az ötletről, hiszen nem akarja, hogy a lakosok nyomorából csináljanak médiafogást. Tényleg csak erről lenne szó?

Karácsonyra állni fog!

Karácsonyra állni fog!

Természeti katasztrófa utáni romeltakarítás még sosem volt ennyire szexi

Lucy Score
Pioneer Books, 2023.11.14.
A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.

„Egyben volt heves, édes és megnyugtató. Jó volt végre egy történetet olvasni, amelynek a főhősnője határozott és magabiztos.” – Amazon, olvasói vélemény

Tracy Wolff: Hadakozás

A sikeres amerikai írónő, Tracy Wolff Sóvárgás-sorozatának negyedik része. A Katmere Akadémia tanárait és diákjait elrabolták, és egy véres háború közeleg, amely lesújtani készül az emberiségre. Vajon képes Grace a barátaival megállítani Cyrust, a vámpírkirályt, aki uralma alá hajtaná az egész bolygót?Romantikus fantasyregény egy fantáziavilágban, vámpírokkal és más természetfeletti lényekkel. A műfaj szerelmeseinek kihagyhatatlan darab.

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.

„Nagyon élveztem ezt a kötetet is. A világ, amit az írónő megalkotott, annyira bámulatos és magával ragadó! Még több titokra derül fény ebben a részben, és még több csatával kell Grace-nek és a barátainak szembenéznie. (…) A végső csata elképesztő volt. Grace személyisége is fokozatosan fejlődik, és történet végére végre megtalálja saját magát.” – Amazon, olvasói vélemény

Carrie Elks: Isten hozott Winterville-ben!

Amikor Holly Winter tudomást szerez róla, hogy szülővárosát felvásárolják, hogy síparadicsomot építsenek a helyére, úgy dönt, a sarkára áll, és megakadályozza, hogy a festői szépségű Winterville megsemmisüljön. Helyzete nem könnyű, hiszen az ambiciózus terveket szövögető cég feje nem más, mint Josh Gerber, akivel Hollynak viszonya volt évekkel ezelőtt. A küzdelem kettejük között újabb érzelmeket fakaszt, de vajon képes lesz-e Holly a saját érzései ellen cselekedni, csak hogy megmentse szülővárosát? Ez a téli romantikus történet kellemes kikapcsolódást nyújt egy pohár forró csokoládé társaságában a hideg napokra.

Isten hozott Winterville-ben!

Isten hozott Winterville-ben!

Carrie Elks
Pioneer Books, 2023.11.07.
Amikor egy könyörtelen cég megvásárolja Holly Winter apró szülővárosát, a festői szépségű Winterville-t, hogy síparadicsomot építsen a helyére, a fiatal nő úgy dönt, mindent megtesz, hogy megállítsa őket.

Victoria Mas: Őrült nők bálja

A párizsi Salpêtrièrekórház hírhedt az úgynevezett „hisztériák osztályáról”, ahol a korszak sztárorvosa, Charcot doktor hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani „őrült” női pácienseit. Azonban a kezelt nők valójában nem is őrültek, hanem csak egyszerű hölgyek, akik a társadalom, illetve családjuk elvárásainak nem feleltek meg, és ezért ide száműzték őket. Az osztály kezeltjei számára minden évben megrendezik az Őrült nők bálját, amelyen Párizs felsőbb rétege is részt vehet; és ez az az esemény, amely során a betegek kapcsolatba kerülhetnek a külvilággal, és szabadnak érezhetik magukat. A fiatal Eugénie a kórház legújabb kezeltje, akit a családja zárt be ide. A lány szökésre adja a fejét, hiszen a legtöbb pácienshez hasonlóan ő sem rendelkezik semmiféle mentális betegséggel, amely valóban az őrült jelzőt aggatná rá. Segítséget az osztály főnővérében lát, Geneviève-ben, aki a tudományba vetett meginghatatlan hitét most először kérdőjelezi meg. A könyv visszarepít minket a 19. század Franciaországába. Egy izgalmas és hátborzongató történet bontakozik ki a szemünk előtt. Mindezek mellett a regény emléket állít mindazon nők számára, akiket igazságtalanul zártak elmegyógyintézetbe.

Őrült nők bálja

Őrült nők bálja

Victoria Mas
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.12.
Párizs, 1885. Mindenki hallott már a Salp?tri?re kórházról és a "hisztérikák osztályáról", ahol Charcot doktor, a korszak ünnepelt idegorvosa hipnózis segítségével próbálja meggyógyítani a menthetetlennek elkönyvelt őrült nőket.